Usaha ‘lebih baik’ membantu Mavs mengurangkan pendahuluan Suns kepada 2-1

DALLAS — Bintang hebat Mavericks Luka Doncic merasakan bahawa dia mengecewakan rakan sepasukannya dengan apa yang disifatkannya dengan tepat sebagai usaha bertahan yang “mengerikan” semasa separuh masa kedua kekalahan Permainan 2 kepada Phoenix Suns. Pasangan gelanggang belakangnya Jalen Brunson hanya memerlukan satu perkataan untuk merumuskan prestasinya dalam perjalanan 0-2 ke Phoenix: “Mengerikan.”

Mereka berdua tiba di Pusat Penerbangan Amerika pada malam Jumaat bertekad untuk memastikan bahawa Permainan 3 adalah berbeza. Kedua-duanya berjaya, memanjakan bintang Suns Chris Paululang tahun ke-37 dan membawa Dallas kepada kemenangan 103-94 untuk memberikan Mavs kemenangan pertama mereka pada separuh akhir Persidangan Barat.

Brunson menjaringkan 28 mata tertinggi dalam permainan — enam lebih banyak daripada yang telah digabungkannya dalam dua perlawanan pertama siri ini — dan mengekalkan Mavs dengan selesa di depan manakala Doncic duduk banyak pada separuh masa kedua dalam masalah busuk. Doncic menamatkan dengan 26 mata, 13 lantunan, sembilan bantuan dan dua mencuri.

“Semua orang menyertai parti itu,” kata jurulatih Dallas Jason Kidd, mengetepikan komennya selepas Permainan 1 apabila Doncic tidak mendapat banyak sokongan. “Mereka membantu kedua-dua pihak. Luka hebat dalam bahagian pertahanan. Dia turut serta. Ia meletakkan kami dalam kedudukan berbeza apabila itu berlaku.”

Pengawal Mavs dengan ketara mengatasi gelanggang belakang All-Star Suns di belakang Paul dan Devin Booker, yang bergabung untuk lebih banyak pusing ganti (tujuh) daripada membuat gol padang (11). Sedozen pusing ganti adalah yang paling banyak dalam mana-mana perlawanan sepanjang dua musim mereka sebagai rakan sepasukan, menurut penyelidikan ESPN Stats & Information.

Ia sangat berbeza dengan penguasaan pengawal Suns semasa dua perlawanan pembukaan siri di Phoenix.

“Ia bukan seperti kami,” kata Booker, yang memperoleh 18 mata pada 6 daripada 13 pukulan. “Anda boleh menghargai mereka. Mereka keluar dan bermain keras, bermain terdesak. Tetapi itu sahaja. Kami mendapat satu siri.”

Paul melakukan tujuh pusingan, satu kurang daripada kerjaya playoffnya yang tinggi, sambil ditahan dengan 12 mata dan empat bantuan. Sebagai perbandingan, Paul mempunyai 14 mata hanya pada suku keempat kekalahan Permainan 2, tanpa henti memburu dan mengeksploitasi suis pada Doncic.

“Mereka keluar dan melakukan apa yang mereka sepatutnya lakukan,” kata Paul. “Kami akan kembali pada hari Ahad.”

Ke hadapan Reggie Bullock dan Dorian Finney-Smith, pertahanan utama Paul dan Booker, masing-masing, mengetuai usaha Dallas di hujung lantai itu. Mavs juga membuat beberapa perubahan skematik, seperti Booker berpasukan dua dengan lebih kerap dan bercampur dalam beberapa zon. Tetapi usaha Doncic yang bertambah baik secara drastik, yang dilakukan beberapa jam selepas Kidd secara terbuka memanggilnya untuk “menyertai” pertahanan, adalah kuncinya.

“Pemilikan pertama atau kedua, dia menyelam di atas lantai,” kata Finney-Smith. “Apabila anda melihat pemain terbaik berbuat demikian, ia akan menimbulkan mood.”

Doncic memperkecilkan kritikan terhadap pertahanan Permainan 2nya, sama ada dari jurulatihnya atau orang lain, sebagai faktor motivasi. Dia meletakkan kesalahan pada dirinya sendiri malam itu untuk isu pertahanan Dallas.

“Saya tahu saya perlu melakukan lebih baik,” kata Doncic, yang mencatat purata 35.3 mata, 10.0 lantunan dan 8.0 bantuan dalam siri ini. “Saya tahu saya boleh melakukan yang lebih baik. Saya fikir saya membuat lompatan besar pada pertahanan tahun ini. Separuh masa kedua (Permainan 2) adalah mengerikan bagi saya, dan saya tahu saya perlu kembali kepada pasukan saya dan bermain pertahanan yang lebih baik.”

Brunson telah menjadi bintang pelarian pada pusingan pertama, dengan purata 27.8 mata setiap perlawanan dalam kemenangan enam perlawanan ke atas Utah Jazz, tetapi bukan faktor dalam dua perlawanan di Phoenix. Dia mendapat masalah kekasaran awal dalam kedua-dua perlawanan, sebahagian daripada sebab dia tidak menemui rentaknya, dan hanya merembat 32.1% dari lantai.

“Saya hanya mahu dia menjadi agresif,” kata Kidd. “Kami bercakap sebelum perlawanan — jadi diri sendiri. Saya fikir ini kali pertama dia agresif. Dia tidak menunggu. Dia tidak meninjau.”

Brunson kekal dalam mod serangan walaupun terlepas tiga pukulan pertamanya, menamatkan suku pertama dengan 10 mata pada pukulan 4-dari-7. Dia mempunyai satu lagi suku 10 mata pada suku ketiga, yang kritikal kerana Doncic tercicir pada lima minit terakhir, 14 saat kerana masalah busuk.

“Saya mendapati diri saya bermain dengan lebih sedikit lompatan dalam langkah saya, mencapai tempat dengan lebih cepat dan membuat keputusan dengan lebih pantas,” kata Brunson. “Keputusan datang daripada saya hanya agresif. Rakan sepasukan saya terus memberi saya keyakinan untuk bermain, dan saya terus melakukan itu… Saya menemui cara untuk bangkit malam ini, tetapi saya tidak boleh berpuas hati dengan ini. .”

Kemenangan itu menamatkan 11 kekalahan berturut-turut Mavs menentang Suns, yang bertarikh November 2019, kemarau yang sengaja dielakkan oleh pemain dan jurulatih Dallas semasa siri ini.

“Kami akan percaya sehingga akhir,” kata Doncic. “Seseorang mesti mendapat empat kemenangan, dan tidak kira sama ada anda kalah atau naik, anda perlu percaya.”

We would love to say thanks to the author of this write-up for this awesome material

Usaha ‘lebih baik’ membantu Mavs mengurangkan pendahuluan Suns kepada 2-1


Our social media profiles here , as well as other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/