USMNT tiada jawapan untuk Jepun dalam kekalahan persahabatan

DUSSELDORF, Jerman — Dengan Piala Dunia kurang dua bulan lagi, pasukan kebangsaan lelaki Amerika Syarikat berharap untuk mempertajam permainannya menentang Jepun, tetapi jika ada, Samurai Blue yang kelihatan lebih bersedia untuk kejohanan pameran itu, menunggang kuda. gol sama ada separuh masa dari Daichi Kamada dan Kaoru Mitoma kepada kemenangan 2-0.

Garis markah itu menyanjung prestasi menyedihkan pasukan AS, kerana Amerika kelihatan tidak selaras sepanjang perlawanan. Sudah jelas bahawa walaupun pada peringkat akhir ini, pengurus AS Gregg Berhalter mempunyai beberapa kerja yang perlu dilakukan.

LOMPAT KE: Penilaian pemain | Pemain terbaik/terburuk | Sorotan dan detik-detik penting | Petikan selepas perlawanan | Statistik utama | Lekapan akan datang


Reaksi Cepat

1. AS tidak mempunyai jawapan untuk akhbar Jepun

Berhalter sering mahu pasukannya bermain di kaki depan, dan itu bermula dengan pasukan yang menekan tinggi di atas padang. Pada hari ini, walaupun, Jepun memberi orang Amerika rasa ubat mereka sendiri, dan ia berfungsi dengan sempurna. Contoh contoh ialah gol Jepun pada minit ke-24, apabila perolehan daripada Weston McKennie membawa kepada peluang peralihan di mana Hidemasa Morita mendapati Kamada terbuka luas hingga melepasi sebelah kaki Matt Turner dalam matlamat AS.

AS juga lambat bertindak balas terhadap segala-galanya, bermain dengan malu-malu pada masa-masa tertentu, dan tiada orang Amerika yang kebal daripada membalikkan bola. Mungkinkah ini saraf atau kes bermain selamat dengan Piala Dunia semakin hampir? Itu nampaknya tidak mungkin.

Keberkesanan tekanan Jepun bermakna bahawa AS jarang memasuki jenis tempat di mana ia boleh mengancam Shuichi Gonda dalam gol Jepun, dan hanya melakukan lima sentuhan di kawasan penalti Jepun pada separuh masa pertama — yang paling sedikit USMNT dalam perlawanan persahabatan sejak 2019. Sergino Dest menyampaikan salib yang mengundang untuk Jesus Ferreira pada minit kelapan, tetapi penyerang FC Dallas itu hanya mampu melayangkan tandukannya melepasi palang. Kekurangan kehadiran fizikal Ferreira di atas, digabungkan dengan ketiadaan Christian Pulisic akibat ketukan, hanya menambahkan lagi pergelutan pasukan AS dengan bola. AS kelihatan lebih mengancam Joshua Sargent di atas pada separuh masa kedua, tetapi tidak banyak.

– Strim di ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, lagi (AS)

Memandangkan kesukaran yang AS hadapi untuk bermain di bahagian belakang — dan ini adalah masalah bahagian tengah dan juga masalah barisan belakang — adalah wajar bahawa lawan peringkat kumpulan Amerika akan mengambil banyak nota dalam syarat bagaimana untuk mendapatkan pertahanan AS.

2. Adakah Turner telah menuntut baju No. 1 AS?

AS harus berterima kasih kepada Turner kerana masuk ke separuh masa dengan hanya defisit satu gol. Terutamanya penyelamatannya daripada Kamada apabila dia jelas melalui jaringan pada minit ke-13 selepas pemberian perlawanan Walker Zimmerman sangat mengagumkan. Dia juga memerintah kotaknya dengan baik dan melakukan penyelamatan rutin yang sepatutnya dia lakukan.

Satu-satunya aduan ialah pengedaran Turner dalam beberapa kes, di mana sentuhan dan ketepatannya dengan bola adalah rendah. Dia perlu mempertajamkannya dalam beberapa minggu lagi menjelang Piala Dunia.

Adakah ia cukup untuk menolak hidungnya di hadapan dalam perebutan tempat penjaga gol permulaan? Seseorang perlu berfikir begitu, tetapi Berhalter telah lama mempunyai titik lemah Zack Steffen. Mungkin sehingga November barulah kita mengetahui jawapan ini dengan pasti.

3. Pemain pinggir memberikan sedikit impak

Pada hari di mana peluang memberi isyarat kepada pemain yang bersaing untuk beberapa tempat senarai terakhir, tidak banyak pergerakan. Kedua-duanya Reggie Cannon dan Mark McKenzie membebaskan diri mereka dengan baik dalam peranan pengganti, tetapi tidak banyak perkara lain yang perlu diperhatikan. Dari segi permulaan, Sam Vines tidak menambah baik stoknya sama sekali, dan perkara yang sama berlaku untuk Aaron Longkerana kedua-dua pemain tidak melihat rentak perlawanan.

Sebenarnya, ini adalah hari di mana ketiadaan beberapa pemain yang cedera memberitahu. Pulisic dalam serangan, Yunus Musah di bahagian tengah dan Chris Richards di bek tengah semua perlu sembuh secepat mungkin.


Penilaian pemain

Amerika Syarikat: Matt Turner 8, Sam Vines 4, Aaron Long 4, Walker Zimmerman 5, Sergino Dest 5, Luca de la Torre 4, Tyler Adams 4, Weston McKennie 3, Giovanni Reyna 5, Jesus Ferreira 4, Brenden Aaronson 5

Subs: Jordan Morris 5, Mark McKenzie 6, Josh Sargent 5, Reggie Cannon 6, Malik Tillman 5, Johnny Cardoso 5

Jepun: Shuichi Gonda 5, Takehiro Tomiyasu 6, Hiroki Sakai 7, Yuta Nakayama 7, Maya Yoshida 6, Wataru Endo 8, Takefusa Kubo 7, Midemasa Morita 6, Junya Ito 6, Daichi Kamada 7, Daizen Maeda 6

Subs: Daniel Schmidt 5, Shuto Machine 5, Hiroki Ito 5, Kaoru Mitoma 7, Ritsu Doan 5, Genki Haraguchi N/R


Pemain terbaik dan terburuk

TERBAIK: Daichi Kamada, Jepun. Terdapat beberapa pemain untuk dipilih. Endo menjalankan persembahan di bahagian tengah, dan gandingan bek tengah Sakai dan Nakayama disusun sepanjang keseluruhannya, tetapi Kamada menjaringkan golnya dengan baik dan terlibat dalam beberapa pembentukan licik lain.

PALING TERUK: Weston McKennie, AS Perkara yang sama berlaku di hujung spektrum yang lain, tetapi pemberian McKennie yang mencetuskan urutan yang membawa kepada gol Kamada, dan dia hanya menyempurnakan 69.2% hantaran, menonjol daripada yang lain.


Sorotan dan detik-detik penting

Nombor, dan graf yang menyertainya, menceritakan kisah mati pucuk AS terhadap Jepun.

Jepun meletakkan icing pada kek dengan gol yang diambil dengan baik daripada Mitoma, setelah menepis Cannon dan seluruh pertahanan Amerika.


Selepas perlawanan: Apa yang dikatakan pemain dan pengurus

Berhalter: “Kami ada kerja yang perlu dilakukan. Kami jelas perlu menambah baik.

“Kami perlu bermain dengan personaliti, kami perlu bermain santai, kami perlu bermain dengan intensiti, dan apabila kami melakukan perkara ini, kami adalah pasukan yang sangat bagus. Tetapi apabila kami tidak melakukannya, kami adalah pasukan biasa.”

Adams: “Saya rasa seperti kami hanya bermain di tangan Jepun. Kami boleh mengetahui dengan mudah bahawa mereka menekan kami tinggi, dan penyelesaiannya, saya fikir pada awal permainan mungkin bermain sedikit lebih langsung, a sedikit di belakang untuk menyelesaikan tekanan itu, untuk melepaskan sedikit dan mencipta lebih sedikit ruang, sedikit lebih ketenangan pada bola. Tetapi ia sukar. Kami tidak menemui penyelesaian awal dan, ya, kerana permainan diteruskan, kami mula mencari lebih sedikit penyelesaian, tetapi kami tidak mencipta sebarang peluang yang jelas.

“Saya fikir beberapa pasukan di Concacaf, anda tahu, Mexico dan Honduras, mereka telah mendesak kami, dan kami menemui penyelesaian. Kami hanya perlu mencari penyelesaian lebih awal. Saya fikir kami mempunyai rancangan perlawanan dan saya fikir ia akan berkesan jika kita berpegang pada pelan permainan. Tetapi kadangkala saya hanya merasakan bahawa mungkin kita baru mula mencari penyelesaian individu dan bukannya bersatu, berpegang pada rancangan perlawanan, kekal berdisiplin dalam rancangan permainan kita. . Dan anda melihat Jepun, mereka melakukannya dengan baik. Mereka mempunyai satu rancangan permainan dan ia berkesan.”


Statistik utama (disediakan oleh Statistik & Maklumat ESPN)

– AS kini 1-3-2 tahun ini menentang pasukan yang telah layak ke Piala Dunia November.

– Jumaat adalah kali pertama sejak kekalahan kelayakan Piala Dunia 1-0 kepada Panama pada Oktober 2021 bahawa USMNT ditahan kepada sifar pukulan tepat sasaran.

– Enam penyelamat Turner adalah yang kedua paling banyak dilakukan oleh penjaga gol AS di bawah Berhalter, yang mengambil alih pada Januari 2019. (Turner juga mempunyai paling banyak penyelamatan dalam perlawanan di bawah Berhalter, lapan, menentang Maghribi pada 1 Jun.)


Seterusnya

Amerika Syarikat: USMNT menuju ke Sepanyol untuk perlawanan persahabatan Selasa menentang Arab Saudi di Murcia. Ia akan menjadi perlawanan terakhir untuk AS sebelum perlawanan pembuka peringkat kumpulan Piala Dunia 21 Nov menentang Wales.

Jepun: Dua lagi perlawanan persahabatan pada doket. Yang pertama ialah Ecuador pada hari Selasa, juga di Dusseldorf. Kemudian menentang Kanada pada 17 November di Dubai, hanya seminggu sebelum pertembungan 23 November menentang Jerman di Piala Dunia.We would love to say thanks to the writer of this article for this amazing content

USMNT tiada jawapan untuk Jepun dalam kekalahan persahabatan


Explore our social media profiles as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/