USWNT seri dengan Belanda dalam peringkat kumpulan Piala Dunia

Komen

Laluan untuk pasukan bola sepak kebangsaan wanita AS untuk memenangi kejuaraan Piala Dunia ketiga berturut-turut yang belum pernah berlaku sebelum ini tahun depan akan termasuk pertembungan peringkat kumpulan dengan negara yang dikalahkan pada final 2019, Belanda, dan mungkin menampilkan pertembungan pusingan 16 dengan kedudukan kedua Sweden.

Jika tidak, pasukan teratas Amerika mengalu-alukan keputusan cabutan yang dijalankan Sabtu di New Zealand, yang akan menjadi tuan rumah bersama kejohanan itu dengan Australia.

Sebagai pilihan utama dalam Kumpulan E, Amerika Syarikat akan bermain semua perlawanan pusingan pertama di New Zealand dan mungkin semua kecuali satu di negara itu sebelum perlawanan akhir 20 Ogos di Sydney.

Pembukaan AS 22 Julai di Auckland menentang peserta kali pertama Vietnam, diikuti lima hari kemudian dengan pertembungan di Wellington dengan Belanda di ranking kelapan, yang tewas kepada Amerika Syarikat, 2-0, pada final 2019 di Perancis.

Perlawanan kumpulan akan berakhir pada 1 Ogos di Auckland menentang pemenang playoff pada bulan Februari antara Portugal No. 23, No. 41 Thailand dan No. 58 Cameroon.

“Kami mendapat keputusan seri yang bagus tetapi agak sukar,” kata Jurulatih AS Vlatko Andonovski. “Saya teruja mengenainya. Di sinilah persiapan sebenar bermula.”

Dengan rekod 20-1-3 dalam perlawanan kumpulan, Amerika Syarikat dijangka tidak menghadapi banyak masalah untuk memperoleh satu daripada dua tempat kumpulan di peringkat kalah mati. Jika ranking kekal cemerlang, ia akan berdepan No. 14 Itali, pasukan kedua terbaik dalam Kumpulan G, dalam pusingan 16 di Sydney.

Bagaimanapun, dengan menduduki tempat kedua dalam kumpulan, Amerika berkemungkinan akan menentang Sweden kegemaran Kumpulan G, yang menewaskan mereka, 3-0, pada peringkat kumpulan Olimpik 2021. Amerika Syarikat dan Sweden bertemu di peringkat kumpulan dalam lima Piala Dunia sebelumnya, dengan Amerika memenangi tiga, kalah satu dan mengikat satu.

“Saya yakin tentang kumpulan, tetapi ia sebenarnya bukan tentang kumpulan, kerana terdapat banyak perlawanan yang perlu dimainkan dalam Piala Dunia, dan persaingan semakin kuat dan lebih baik,” kata bekas bintang AS Carli Lloyd, yang menjadi tuan rumah bersama majlis cabutan undi di Auckland.

Amerika sangat teruja dengan kurungan keseluruhan: Sehingga final, mereka akan mengelak juara Eropah England, pemenang pingat emas Olimpik 2021 Kanada dan pesaing Jerman, Perancis, Brazil dan Australia. Pasukan teratas di bahagian kurungan mereka ialah Sweden, Jepun dan Sepanyol.

Enam stadium di Australia dan empat di New Zealand akan menganjurkan 64 perlawanan. Semua kecuali tiga peserta ditetapkan. Playoff 10 negara pada 18-23 Februari di Auckland akan melengkapkan padang 32 pasukan, yang terbesar sejak FIFA melancarkan kejohanan wanita pada 1991.

Walaupun orang Amerika akan tiba di Piala Dunia sebagai salah satu pasukan kegemaran, mereka telah menyiapkan kerja mereka untuk mereka. Awal bulan ini, mereka tewas perlawanan berturut-turut buat kali pertama dalam tempoh 5½ tahun, tumbang menentang pasukan ranking keempat England, 2-1, dan No. 6 Sepanyol, 2-0. Mereka akan meneruskan persiapan dengan dua perlawanan persahabatan menentang Jerman di ranking ketiga: 10 November di Fort Lauderdale, Fla., dan 13 November di Harrison, NJ

Menjelang Piala Dunia akan merangkumi dua perlawanan persahabatan pada Februari dan dua pada April. Lawan dan venue belum dimuktamadkan.

“Kami mempunyai banyak kerja untuk dilakukan pada tahun hadapan,” kata pemain tengah AS, Lindsey Horan. “Kami perlu menjadi lebih baik. Kita perlu belajar dan berkembang. Semoga ia akan bertambah baik pada tahun hadapan.”

Kedudukan FIFA dalam kurungan

Kumpulan A: New Zealand (22), Norway (12), Filipina (53), Switzerland (21).

Kumpulan B: Australia (13), Ireland (24), Nigeria (45), Kanada (7).

Kumpulan C: Sepanyol (6), Costa Rica (37), Zambia (81), Jepun (11).

Kumpulan D: England (4), pemenang playoff, Denmark (18), China (15).

Kumpulan E: Amerika Syarikat (1), Vietnam (34), Belanda (8), pemenang playoff.

Kumpulan F: Perancis (5), Jamaica (43), Brazil (9), pemenang playoff.

Kumpulan G: Sweden (2), Afrika Selatan (54), Itali (14), Argentina (29).

Kumpulan H: Jerman (3), Korea Selatan (17), Colombia (27), Maghribi (76).

We would like to say thanks to the writer of this short article for this outstanding web content

USWNT seri dengan Belanda dalam peringkat kumpulan Piala Dunia


We have our social media pages here and other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/