Wagner berkata dia ‘tidak benci’ terhadap Seahawks

Penjaga baris All-Pro Bobby Wagner berkata dia “tidak benci” terhadap Seattle Seahawks tetapi masih percaya mereka sepatutnya mengendalikan pembebasannya secara berbeza.

Dan dia menganggap peluang untuk bermain pasukan lamanya dua kali setahun sebagai bonus yang bagus untuk menandatangani dengan Los Angeles Rams, walaupun ia bukan sebab dia menyertai saingan bahagian Seattle.

“Ramai orang berfikir bahawa ia masuk ke dalam keputusan saya, dapat bermain Seahawks,” kata Wagner pada hari Isnin dalam persidangan video pengenalannya dengan Rams. “Saya tidak mempunyai kebencian dalam hati saya. Saya fikir saya benar-benar mahu gembira dan saya mahu berada dekat dengan rumah dan tinggal di Pantai Barat. Itu penting bagi saya. Tetapi bermain Seahawks dua kali setahun adalah ceri di atas, dan saya akan pastikan mereka melihat saya setiap kali kita bermain. Mereka akan tahu di mana saya berada dan saya akan pastikan saya memberitahu mereka. Ia bukan permainan yang tenang untuk saya. “

Wagner bercakap dengan wartawan buat kali pertama sejak bersetuju dengan kontrak lima tahun, $50 juta dengan juara bertahan Super Bowl minggu lalu. Sumber memberitahu ESPN bahawa perjanjian itu, yang dirundingkan sendiri oleh Wagner, termasuk jaminan $20 juta serta insentif yang memberinya peluang untuk memperoleh sehingga $23.5 juta sepanjang dua musim pertama.

Wagner, 31, menjadi ejen percuma buat kali pertama dalam kerjayanya apabila Seahawks membebaskannya bulan lalu, menamatkan larian 10 tahun di Seattle yang termasuk lapan Pro Bowls, enam pilihan All-Pro pasukan pertama, kejohanan Super Bowl dan rekod francais 1,383 terjahan.

Dan satu perpisahan yang tidak kemas.

Seahawks memaklumkan Wagner bahawa dia dibebaskan sebelum Adam Schefter dari ESPN mengumumkan berita itu, tetapi Wagner sudah mengetahui rancangan pasukan itu untuk meneruskan dengan pemain muda sebagai penjaga gol. Dia menyuarakan kemarahannya melalui Twitter dan kepada pasukan secara langsung.

Jurulatih Pete Carroll dan pengurus besar John Schneider kedua-duanya dipersalahkan kerana salah mengendalikan komunikasi. Carroll berkata dia bertahan selama mungkin, berharap akan ada cara untuk Seattle mengekalkan Wagner. Schneider berkata organisasi itu berhutang lebih baik kepada Wagner sambil menyatakan satu faktor yang merumitkan dalam situasi itu — bahawa dia tidak mempunyai “penampan” biasa yang diberikan oleh ejen antara pasukan dan pemain kerana Wagner mewakili dirinya.

Seahawks tidak membincangkan kontrak baru dengan Wagner.

“Secara peribadi, saya fikir selepas 10 tahun, saya fikir ia hanya komunikasi mudah,” kata Wagner. “Saya tidak fikir ia perlu sesukar itu. Saya menonton wawancara mereka. Saya melihat permohonan maaf mereka dan saya bersyukur. Tetapi apabila mereka berkata ia kerana saya mewakili diri saya, saya rasa bahagian itu lemah. … Sama ada saya mempunyai ejen atau sama ada saya tidak mempunyai ejen, saya masih merasakan bahawa itu adalah perbualan yang mereka boleh lakukan. Begitulah pendirian saya dengannya. Saya tidak akan memikirkannya. … Mereka sudah berpindah. Saya berpindah, jadi itulah keadaannya pada ketika ini. Saya cuma fikir selepas 10 tahun, ia boleh menjadi perbualan mudah, walaupun mereka mahu pergi ke arah yang berbeza. Saya tidak Saya tidak fikir saya yang mewakili diri saya memainkan peranan di pihak saya. Ini lebih kepada tujuan mereka. Mungkin mereka tidak mahu melakukannya, tidak mahu membakar jambatan itu. Tetapi saya rasa seperti melalui proses ini dan yang terakhir proses [negotiating his record $54 million extension in 2019], saya telah menunjukkan keupayaan untuk mengendalikan perbualan sukar yang kami alami, perbualan sukar sepanjang kerjaya saya selama 10 tahun di sana. Jadi mudah sahaja untuk mengangkat telefon.

“Saya tidak sepatutnya mengetahui cara saya mengetahuinya. Tetapi seperti yang saya katakan, ia adalah apa adanya. Saya berakhir di tempat yang hebat.”

Wagner, pilihan pusingan kedua oleh Seahawks pada 2012, berkata dia tidak pernah terfikir akan meninggalkan Seattle dan “sentiasa mahu” berada di sana. Sebaik sahaja Seahawks melepaskannya, dia terpaksa memisahkan emosi yang dia rasakan sebagai pemain daripada tugas yang dia tahu dia perlu lakukan sebagai ejennya sendiri.

“Pemain itu mengambilnya secara peribadi, tetapi ejen itu hanya pergi bekerja,” katanya. “Jadi saya baru mula memanggil pasukan dan menghubungi pasukan. Saya rasa banyak pasukan tidak tahu bahawa saya mewakili diri saya. Jadi saya menghubungi pasukan untuk memastikan mereka tahu bahawa saya adalah orang yang akan mereka tuju. hubungi terus dan baru saja memulakan proses dari sana. Ia pasti tertekan kerana seperti yang saya katakan, anda telah berada di tempat selama 10 tahun dan terdapat idea ini yang anda tidak fikir anda akan pergi dan malangnya ia tidak berjaya seperti itu, tetapi saya berakhir di tempat yang bagus, lebih dekat dengan rumah dan saya teruja.”

Wagner berasal dari Ontario, California, kira-kira 50 batu di timur Stadium SoFi. Dia masih mempunyai keluarga di kawasan itu, termasuk seorang anak saudara yang merupakan senior di almamaternya, Sekolah Tinggi Koloni.

Pengurus besar Les Snead berkata Rams “tidak benar-benar merancang peluang” untuk menandatangani Wagner. Apabila mereka mengetahui dia berminat untuk bermain di Los Angeles, Snead berkata mereka mengadakan perbincangan dalaman tentang bagaimana mereka boleh mendapatkan Wagner dan pemain belakang barisan dalaman. Ernest Jones di atas padang bersama-sama, tidak mahu Jones yang akan datang kehilangan masa bermain. Snead berkata mereka menggalakkan Wagner meluangkan masa yang dia perlukan untuk bercakap dan melawat dengan pasukan lain, dan memberitahunya bahawa mereka akan bersabar.

Snead telah lama menganggap Wagner sebagai orang yang melarikan diri. The Rams mahu menggubalnya dalam pusingan kedua atau ketiga pada 2012 di bawah jurulatih ketika itu Jeff Fisher, yang merupakan peminat besar. Seattle menewaskan mereka dengan pukulan. Peluang yang terlepas itu memberi laluan kepada falsafah organisasi baharu untuk menjadi lebih agresif untuk draf prospek yang benar-benar mereka inginkan. Mereka memanggilnya “Peraturan Bobby Wagner.”

“Kira-kira seribu tackle kemudian,” kata Snead, “kita dapat Bobby Wagner.”

Wagner menyertai penerima Allen Robinson II sebagai tambahan nama besar pada senarai yang memenangi Super Bowl LVI pada bulan Februari. Tetapi Rams telah mengalami banyak penolakan yang ketara juga. Jurulatih Sean McVay berkata sebahagian daripada rayuan dengan Wagner ialah dia membantu mengisi kekosongan kepimpinan yang dicipta oleh pemergian pemain kiri Andrew Whitworth (bersara), di luar penjaga gol. Oleh Miller (kepada Buffalo Bills dalam agensi bebas) dan keselamatan Eric Weddle (bersara).

“Ada beberapa lelaki dalam liga ini yang anda berpeluang untuk pergi selepas perlawanan kerana anda menghormati badan kerja mereka, cara mereka mendekatinya bukan sahaja dari segi fizikal tetapi juga dari segi mental, dan Bobby sentiasa menjadi salah seorang daripada mereka,” McVay berkata. “Hanya sangat menghormati segala-galanya yang dia telah diminta lakukan dalam sistem pertahanan itu. Ia pasti satu faedah tidak perlu bermain menentangnya. Dia adalah salah seorang daripada mereka yang boleh muat dalam apa-apa jenis sistem.”

Wagner ditanya sama ada dia fikir hubungannya dengan Seahawks akan diperbaiki akhirnya.

“Pada satu ketika,” katanya. “Saya tidak benci Seattle. Saya tidak benci Seahawks. Saya rasa Pete, John, [Jody Allen, the team’s de facto owner]. Semua lelaki itu, mereka hebat. Mereka melayan saya dengan baik semasa saya berada di sana. Jadi seperti yang saya katakan, saya tidak mempunyai kebencian dalam hati saya. Adakah saya tidak menghargai cara mereka mengendalikannya? Saya menghantar mesej kepada mereka. Saya memberitahu mereka bahawa saya tidak menghargai cara mereka mengendalikannya. Jadi ia adalah apa itu. Ia bukan sesuatu yang saya akan duduk di sini dan gunakan sebagai motivasi. Tidak kira sama ada saya bermain di tempat lain atau bermain di sana, saya seorang yang bermotivasi. Saya tidak memerlukan motivasi tambahan.

“Tetapi permainan di Seattle itu pasti akan menarik, pasti.”

We would love to give thanks to the writer of this post for this incredible material

Wagner berkata dia ‘tidak benci’ terhadap Seahawks


Our social media profiles here , as well as other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/