Warren Moon berkata Dallas Cowboys QB Dak Presott mesti memerhatikan sebarang kesilapan apabila dia kembali

Quarterback Hall of Fame Warren Moon bersimpati dengan quarterback Cowboys Dak Prescott, yang mengalami patah ibu jari dalam kekalahan 19-3 pembukaan musim Ahad kepada Tampa Bay Buccaneers.

Moon, yang merupakan antara hos NFL Legends untuk turun ke Dallas-Fort Worth minggu ini atas permintaan rakan Hall of Famer Charles Haley untuk menyokong Yayasan Tackle Tomorrownya, patah ibu jarinya pada musim 1990 ketika dia bersama Houston Minyak.

“Saya menampar tangan saya pada topi keledar semasa mengikutinya,” kata Moon. “Tulang itu keluar dari kulit. Ia adalah kehelan terbuka. Ia adalah perlawanan kedua hingga terakhir musim ini pada tahun 1990. Saya tidak bermain selama enam minggu dan terlepas playoff. Saya hancur. Saya tahu perasaan dia. Dia mempunyai semua harapan dan jangkaan ini untuk tahun yang hebat dan dia keluar dalam perlawanan pertama dan sesuatu seperti itu berlaku.

“Saya berasa buruk untuknya.”

Pemulihan bulan adalah enam minggu, itulah yang sepatutnya dialami Prescott sehingga dia menjalani pembedahan pada hari Isnin.

Pembedahan mendedahkan bahawa Prescott mengalami patah tulang tambahan pada ibu jari kanannya. Ini adalah patah tulang yang berlaku di atas sendi pergelangan tangan dan tidak merebak ke dalam sendi itu sendiri.

Prescott kini dijangka terlepas tidak lebih daripada empat perlawanan dan Cowboys berharap dia terlepas sekurang-kurangnya tiga perlawanan.

Moon berkata perbezaan terbesar antara kecederaannya dan Prescott ialah kecederaannya di bahagian tulang.

Dia berkata dia bimbang tentang pemulihan dan fleksibiliti Prescott pada ibu jari selepas pembedahan di mana plat dimasukkan ke dalam ibu jari untuk menstabilkan sendi.

Moon, menunjukkan ibu jari kanannya, berkata tangannya masih tidak betul, “Saya tidak boleh membengkokkan ibu jari ini sehingga hari ini.”

Dia berkata dia terpaksa menukar cengkamannya pada musim luar kerana kecederaan itu, tanpa disedari oleh jurulatih, doktor, jurulatih dan pejabat hadapan.

“Saya tidak pernah memberitahu mereka atau memberitahu sesiapa,” kata Moon. “Pada usia saya, jika anda mula mengatakan anda mempunyai masalah seperti itu, mereka akan mula mencari orang lain. Saya hanya melakukannya dan mewujudkannya. Saya masih berkesan.”

Moon bermain 10 musim lagi di NFL.

Selepas musim terakhirnya di Houston pada tahun 1993, dia bermain tiga musim dengan Minnesota Vikings, dua musim dengan Seattle Seahawks dan dua musim dengan Kansas City Chiefs.

Tetapi cengkamannya tidak pernah sama dan dia menghadapi masalah untuk memegang bola.

“Kadang-kadang saya tidak dapat menggenggam bola seperti yang saya mahu,” kata Moon. “Saya akan dipukul kadang-kadang dan bola akan terlepas dari tangan saya. Saya mempunyai banyak masalah kerana itu.”

Haley mengadakan makan malam amal “A Night with Legends” di Akademi Sukan Baylor, Scott & White pada hari Isnin di Frisco sebelum Kejohanan Golf Selebriti pada hari Selasa di Kelab Golf Cowboys di Grapevine.

Senarai peserta Who’s Who termasuk Pro Football Hall of Famers Eric Dickerson, Anthony Munoz, Michael Irvin Marcus Allen, Ronnie Lott, Earl Campbell, Tony Dorsett, Mel Blount, Mean Joe Greene dan Calvin Johnson antara legenda Cowboys lain seperti Nate Newton, DeMarcus Ware, Daryl Johnson, Tony Hill, Tony Casillas, Darren Woodson, Tony Tolbert, Chad Hennings dan Eric Williams.

Tackle Tomorrow ialah organisasi bukan untung yang diasaskan pada 2014 oleh Haley, Juara Super Bowl NFL lima kali dan ketua sivik Dallas Bob Bowie untuk meningkatkan kadar celik kanak-kanak awal dan menyediakan perkhidmatan sokongan keluarga.

Cerita berkaitan dari Fort Worth Star-Telegram

Clarence E. Hill Jr. telah membuat liputan Dallas Cowboys sebagai penulis/kolumnis rentak untuk Fort Worth Star-Telegram sejak 1997. Itu termasuk hanya dua kemenangan playoff, enam jurulatih dan kontroversi yang tidak terkira banyaknya daripada kematian pasukan dinasti pada 1990-an hingga tahun rollercoaster era Tony Romo sehingga proses Cowboys Jason Garrett.

We wish to give thanks to the author of this post for this amazing web content

Warren Moon berkata Dallas Cowboys QB Dak Presott mesti memerhatikan sebarang kesilapan apabila dia kembali


Visit our social media profiles as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/