Warriors memberi gambaran ‘menakutkan’ pada ‘barisan kematian’ baharu

SAN FRANCISCO — The Golden State Warriors mempunyai sejarah lama dalam barisan bola kecil. Semasa larian kejuaraan pertama era dinasti mereka, barisan kecil mereka sangat mematikan sehingga digelar “barisan maut.”

Ia telah melalui beberapa persembahan berbeza sejak itu, tetapi apabila Warriors memulakan larian playoff pertama mereka dalam tiga tahun, nampaknya mereka mempunyai versi terbaru.

Stephen Curry, Klay Thompson, Jordan Pool, Draymond Green dan Andrew Wiggins bermain hanya lima minit bersama dalam Permainan 1 siri pusingan pertama mereka menentang Denver Nuggets, tetapi pada minit itu, mereka mengatasi Nuggets dengan 14 mata. Dan lima minit itulah yang mengalihkan momentum kepada Warriors menjelang separuh masa untuk kemenangan 123-107 mereka pada malam Sabtu.

“Ia adalah pemandangan yang menakutkan apabila kami benar-benar pergi,” kata Thompson. “Ini adalah kali pertama kami bermain bersama.”

Poole telah melontarkan soalan kepada rakan sepasukan veterannya mengenai playoff sejak tiga tahun lalu. Dia mahu bersedia setiap kali peluangnya untuk beraksi di pentas terbesar NBA tiba. Tetapi menurut jurulatih Warriors, Steve Kerr, bukan hanya soalannya yang menyediakan pengawal tahun ketiga itu. Dua perlawanan mereka pada tahun lepas memberi Poole rasa tekanan yang akan dihadapinya sepanjang musim ini.

“Dia tidak takut pada masa ini,” kata Kerr mengenai Poole. “Dia menantikannya.”

Curry memilih permainan yang berlaku dengan baki kira-kira tiga minit pada separuh masa pertama, apabila Poole masuk dalam peralihan dan memotong bola ke belakang melalui kunci untuk melakukan layup.

“Dia tidak kurang keyakinan,” kata Curry. “Permainan itu merangkuminya. Kerana anda hanya mempunyai kreativiti dan keyakinan dalam diri anda untuk membuat permainan itu. Anda tidak meneka diri sendiri. Anda seperti hidup dengan keputusan dan kami telah melakukannya selama bertahun-tahun, dan dia melangkah masuk itu … Seronok tengok.”

Poole menamatkan malam itu dengan 30 mata tertinggi permainan pada 9 daripada 13 pukulan, termasuk 5 daripada 7 daripada 3. Hanya seorang pemain dalam sejarah Warriors menjaringkan lebih banyak mata dalam penampilan sulung playoffnya: Wilt Chamberlain (35 mata).

Pada hari Jumaat, jurulatih Nuggets Michael Malone berkata untuk tidak menyemak statistik Poole menentang Denver semasa musim biasa kerana “mereka hanya terkeluar daripada carta.” Dalam tiga perlawanan yang dimainkannya menentang Nuggets, Poole memperoleh purata 22.7 mata, 58% menembak dari padang dan 61% menembak dari garisan 3 mata.

Curry berkata permainan Poole sejak akhir-akhir ini — dia telah mencatat 78 3-pointer terbaik liga sejak Mac — adalah sebab dia selesa untuk kembali ke permainannya sendiri dengan lebih perlahan.

Perlawanan Sabtu itu adalah kali pertama Curry bermain permainan sejak 16 Mac, dan dia masuk dari bangku simpanan.

Ia adalah keputusan Curry untuk tidak bermula. Dia berkata menyaksikan Thompson kembali daripada kecederaannya — terutamanya cara Warriors membenarkan Thompson berehat selama 45 minit dalam masa nyata sebelum dia kembali ke lantai — memberikan Curry gambaran tentang cara menguruskan sekatan minitnya. Tetapi ia juga memberikan Warriors fleksibiliti yang mereka inginkan dalam had sekatan minit Curry.

Curry bermain selama 22 minit, menamatkan dengan 16 mata pada 5 daripada 13 pukulan, termasuk 3 daripada 6 daripada jarak 3 mata.

“Saya fikir dia kelihatan hebat,” kata Thompson. “Rembatannya pendek pada separuh masa pertama, tetapi itu yang dijangkakan apabila anda keluar dari rehat yang lama. Tetapi dia masih Steph Curry. … Hanya daya tarikannya dan ancaman dia berada di luar sana adalah yang terbaik. Ia membuatkan kami pasukan kejuaraan.”

Seperti yang dikatakan Thompson, impak terbesar Curry pada permainan hanyalah kehadirannya di gelanggang. Ia memaksa Nuggets untuk memutuskan sama ada mereka mahu meninggalkannya dalam satu liputan — yang boleh membenarkan dia terbakar — atau melemparkan beberapa pemain pertahanan ke arahnya, meninggalkan seorang lagi penembak berkebolehan terbuka luas.

“Sangat sukar untuk mengawal kami,” kata Thompson. “Secara teknikal, saya rasa, kami adalah kecil, tetapi anda perlu membawa kekuatan pertahanan dan usaha dan tenaga.”

Sebagai Curry menambah, “Melihat [Poole] dapat membuat permainan dalam pilihan-pilihan dengan saya dan Klay spaced dan setting Draymond dan Wiggs splashing, ia menyemak banyak kotak dalam senarai seperti apa yang anda mahukan untuk kesalahan yang kuat.”

Jarak yang dicipta Curry sangat jelas bermain dalam barisan tiga pengawal Warriors bersama Poole dan Thompson. Thompson menamatkan dengan 19 mata pada 7 daripada 15 pukulan, termasuk lima 3 mata.

Sudah tentu, “barisan kematian 3.0” telah dibawa bersama oleh Green, seperti yang telah berlaku sejak musim 2014-15.

Green tidak bermain dalam mana-mana empat perlawanan musim biasa menentang Denver, dan Malone menyebutnya sebagai sebab Nuggets mencatatkan kemenangan 3-1 dalam siri itu.

The Nuggets merembat hanya 5-dari-19 dari lantai pada hari Sabtu apabila Green menjadi pertahanan utama. Nikola Jokic pergi 3 daripada 12. Atas pelanggaran, Warriors menamatkan 9 daripada 14 gol padang daripada hantaran Green, termasuk 5 daripada 6 pada pukulan tanpa bertanding.

“Anda perlu kuat dan bijak, dan itulah Draymond,” kata Kerr.

Poole bersetuju.

“Dia meningkatkannya satu takuk,” kata Poole mengenai Green. “Dia sebagai ketua kami, kami menyalurkan tenaganya dan dapat melihat head honcho pergi ke sana, menjadi agresif, merobohkan hentian besar menentang MVP, kami menyalurkannya. Mampu mempunyai kekuatan yang dia berada di sana, dan cara dia mengawal kesalahan kami banyak membantu.”

Warriors hanya mendapat gambaran lima minit tentang barisan penutup berpotensi mereka. Tetapi dalam lima minit itu, Golden State akhirnya dapat melihat barisan yang diperkatakan sejak Curry turun pada bulan Mac dengan kecederaan di kaki kirinya. Ia telah berada dalam buku permainan mereka lebih lama — selama hampir sedekad.

Golden State telah menyaksikan pemain berputar keluar, seperti Harrison Barnes dan Kevin Duranttetapi pada penghujung hari, ia akan sentiasa menjadi kunci kepada Warriors dalam playoff.

Bagi nama samaran baru untuknya?

“Tidak,” kata Curry. “Lihat, sukar untuk terus melakukannya berulang kali. Perkara yang sukar kita semua mesti lakukan.”

We would love to give thanks to the writer of this write-up for this outstanding content

Warriors memberi gambaran ‘menakutkan’ pada ‘barisan kematian’ baharu


You can find our social media profiles as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/