White Abarrio Melambung ke Kemenangan Florida Derby

C2 Racing Stable dan La Milagrosa Stable’s Abarrio Putih melakukan lebih daripada memberi jurulatih Saffie Joseph Jr. kemenangan 2 April dalam $1 juta Curlin Florida Derby Dipersembahkan oleh Hill ‘n’ Dale di Xalapa Farms (G1) dan kemungkinan permulaan dalam Kentucky Derby Dipersembahkan oleh Woodford Reserve (G1).

Anak lelaki kelabu atau roan berusia 3 tahun Hari Perlumbaan juga membantu mengesahkan Joseph mengambil kehidupan dan kerjayanya dan berpindah ke Amerika Syarikat pada tahun 2011.

“Apabila saya berkata saya mahu berpindah ke sini, ayah saya berkata saya gila kerana saya telah melatih kuda terbaik di Barbados,” kata Joseph yang penuh emosi. “Tetapi dia menyokong saya dan menyokong saya.

“Selepas enam tahun, saya berkata, ‘Ia tidak akan berjaya.’ Dia berkata, ‘Kami sudah terlalu jauh untuk kembali sekarang. Kami tidak akan berpatah balik.'”

Keazaman oleh bapa dan anak itu telah membawa kepada peningkatan kejayaan dalam beberapa tahun kebelakangan ini, dihadkan oleh White Abarrio mengatasi Tami Bobo Penyederhanaan dalam regangan dan menahan Whisper Hill Farm’s Caj Ia untuk menawan Florida Derby Sabtu di Taman Gulfstream.

Mendaftar untuk

White Abarrio, yang memenangi Holy Bull Stakes (G3) pada 5 Februari di Gulfstream, memperoleh 100 mata untuk menduduki tempat kedua Pusat gempa di Papan Pendahulu Kentucky Derby, dengan 112 mata secara keseluruhan.

Charge It, di bawah Luis Saez, menduduki tempat kedua dengan panjang untuk memperoleh 40 mata, baik untuk tempat ke-15 di papan pendahulu. Penyederhanaan, pilihan 2-1 dan pemenang Fasig-Tipton Fountain of Youth Stakes (G2) 5 Mac di Gulfstream, menduduki tempat ketiga dan mengutip 20 mata bersama joki Jose Ortiz. Dia menduduki tempat keenam di papan pendahulu dengan 64 mata.

Foto: Foto Coglianese/Lauren King

White Abarrio menuju ke bulatan pemenang

Perlumbaan bermula dengan Kentucky West Racing Tambak Klasik memecah pantas dari pos 2 dan membuat pendahuluan. Penyederhanaan mencabarnya menuju ke selekoh rumah kelab. Tambak Klasik menetapkan pecahan :23.67 dan :47.24 sebelum Penyederhanaan bergerak ke hadapan sejurus selepas setengah batu.

Penyederhanaan kekal di hadapan untuk pulang, tetapi White Abarrio melancarkan cabarannya, dan memperoleh pendahuluan dengan caj ke hadapan.

Charge It, berlari hijau dalam penampilan sulungnya, membuat rali lewat, tetapi White Abarrio memegang kelebihan dengan panjang 1 1/4 dan mencatat masa kemenangan 1:50.64 untuk 1 1/8 batu di landasan pantas. Dia membayar $7.80 pada tiket kemenangan $2.

“Saya bercadang untuk menjadi lebih maju sedikit,” kata joki pemenang Tyler Gaffalione. “Saya fikir Classic Causeway dan Charge Ia akan menjadi dua orang yang mendahului dan saya fikir kami akan dapat mengintai mereka. Tetapi Jose (Ortiz on Simplification) dan Pappacap cukup agresif dan saya tidak mahu terperangkap terlalu luas, jadi saya berundur untuk menyelamatkan beberapa tempat.”

Dibiakkan oleh Ladang Spendthrift daripada Ke dalam Musibah besar Menangkap Berlian , White Abarrio ialah pembelian $40,000 oleh Carlos Perez daripada Jualan Mac Penjualan Ocala Breeders 2021 untuk Kanak-kanak Berusia 2 Tahun dalam Latihan, di mana dia dihantar oleh Nice and Easy Thoroughbreds. Dia juga menjual pada Jualan Campuran Musim Sejuk OBS 2020 dengan harga $7,500 kepada Jose Ordonez dari konsainan Summerfield.

White Abarrio memenangi Derby Florida 2022 di Gulfstream Park
Foto: Foto Coglianese

Hubungan White Abarrio menikmati penyampaian trofi Florida Derby

Charge Ia memasuki Florida Derby setelah berlumba ringan. Dalam sepasang perlumbaan sulung Gulfstream pada jarak satu batu, dia mendapat tempat kedua dalam penampilan sulungnya sebelum meraih kemenangan dalam ujian 12 Februari.

“Sangat gembira dengan usaha itu,” kata jurulatih Todd Pletcher mengenai anak kuda jantan itu. “Untuk mendapat pendidikan sebenar dalam perlumbaan seperti itu adalah sangat menggalakkan. Dia mendapat sedikit kehijauan di lorong. Dia agak hanyut di belakang (White Abarrio) dan saya rasa jika dia boleh berlari lurus sejauh 100 ela, dia akan berada di sana.”

Penyederhanaan berjuang keras untuk menduduki tempat ketiga.

“Saya sangat gembira hari ini,” kata jurulatih Antonio Sano mengenai anak lelaki kepada Bukan masanya . “Kami membuat keputusan untuk berlari dekat depan hari ini kerana (Tambak Klasik) adalah kelajuan dan (Pappacap) sepanjang masa berada di belakang saya.”

Pappacap dari Rustlewood Farm, dengan pelumba Edwin Gonzalez, menduduki tempat keempat untuk memperoleh 10 mata Kentucky Derby, meningkatkan jumlahnya kepada 24—baik untuk tempat ke-19 di papan pendahulu.

Anak kepada Pelari Senapang datang daripada tempat kelapan yang mengecewakan dalam Risen Star (G2) di Padang Lumba & Slot Fair Grounds.

“Saya gembira melihat dia muncul semula kerana perlumbaan terakhirnya. Saya tidak dapat memahaminya,” kata jurulatih Mark Casse mengenai Pappacap. “Saya fikir Edwin memberinya satu perjalanan yang hebat. Dia hanya lewat sedikit. Mungkin terlalu jauh, saya tidak tahu. Dia muncul dan memberikan yang terbaik. Itu sahaja yang saya boleh minta.”

Tambak Klasik Kentucky West Racing, dengan joki Irad Ortiz Jr., menduduki tempat terakhir dalam padang 11 kuda.

“Irad berkata dia fikir dia sedang dalam perjalanan sehingga kira-kira separuh bahagian belakang dan kemudian dia kehabisan kuda,” kata jurulatih Brian Lynch. “Jadi, kami akan melakukan beberapa siasatan, tetapi dia kelihatan sihat. Kami akan berkumpul semula.”

White Abarrio tidak berlari di Fountain of Youth berikutan kemenangan Holy Bull, yang datang selepas dua kali gagal kerana demam yang melanda kandang Joseph. Jurulatih itu berkata terdapat juga “cegukan” sebelum Florida Derby, kerana kuda itu mengalami suhu 12 hari sebelum perlumbaan.

“Anda bangun dengan teks itu pada pukul 3:45 pagi; ia adalah perkara paling teruk yang anda mahu lihat kerana saya seperti, ‘Tidak lagi,’ ” kata Joseph. “Syukurlah, dia dapat melawannya. Menjelang hari Jumaat, kerja darahnya mula kembali ke tahap yang kami fikir kami akan baik-baik saja.”

Dia, dan hubungannya, pastinya begitu.

White Abarrio memenangi Derby Florida 2022 di Gulfstream Park
Foto: Foto Coglianese/Lauren King

Hubungan White Abarrio memberikannya kasih sayang selepas Florida Derby

Video: Curlin Florida Derby Disampaikan oleh Hill ‘n’ Dale Farms di Xalapa (G1)

We want to give thanks to the writer of this post for this remarkable content

White Abarrio Melambung ke Kemenangan Florida Derby


Find here our social media accounts as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/