Wiggins, ejen bebas Dubs menyuarakan keinginan untuk kekal

SAN FRANCISCO — Di tengah-tengah pancuran champagne yang membasahi bilik persalinan Golden State di Taman TD, Jordan Pool dan Andrew Wiggins melompat ke Instagram Live untuk berkongsi sambutan dengan pengikut mereka.

Dalam strim langsung, Poole melihat Wiggins dan menyatakan, “Anda akan mendapat beg.”

Senyuman yang tidak dapat dikawal terukir di wajah Wiggins sebelum dia menjawab, “Tidak, kami akan mendapatkan beg.” Poole mengulangi perkataan yang sama kembali ke kamera.

Wiggins, yang sedang menuju ke musim terakhir penyambungan rookie $147 juta dari 2017 dengan Minnesota Timberwolves, dan Poole, yang memasuki tahun terakhir perjanjian rookienya, kedua-duanya bersedia untuk pelanjutan kontrak sebelum menjadi ejen percuma di luar musim hadapan. Mereka mempunyai masa sehingga 17 Oktober untuk merundingkan kontrak baharu dengan Warriors.

“Saya ingin tinggal di sini,” kata Wiggins petang Sabtu di wawancara keluar Warriors. “Berada di sini, ini adalah yang terbaik. Cara mereka melayan pemain… kita semua satu keluarga besar. Saya rasa banyak tempat boleh berkata begitu, tetapi mereka menunjukkannya melalui tindakan mereka.”

Wiggins tiba di Golden State dalam perdagangan yang berpunca daripada Kevin Durantberlepas pada 2019. Pada mulanya, terdapat persoalan tentang keberkesanan perdagangan itu.

Wiggins telah meninggalkan Timberwolves dengan reputasi yang mencadangkan dia malas. Ramai yang tidak menyangka dia seorang yang bekerja keras atau mampu memberi impak sebenar kepada Warriors — terutamanya yang tidak akan membantu mereka memenangi gelaran lain.

Tetapi menjelang akhir musim, mesej dari dalam Warriors ialah mereka tidak akan menang tanpa Wiggins. Dan dia menjadi pemain pertama yang mendapat anggukan All-Star pertamanya dan memenangi gelaran pertamanya dengan pasukan yang dia tidak pernah debut bersamanya.

“Terdapat banyak perbincangan, orang ramai mempunyai sesuatu untuk diperkatakan tentang setiap perkara kecil, tetapi sekarang saya gembira kerana saya berjaya di sini,” kata Wiggins. “Orang ramai tidak menyangka saya boleh berada dalam kedudukan ini atau membantu pasukan kejuaraan. Tetapi saya membuktikan mereka yang ragu-ragu salah dan saya akan meneruskannya.”

Seperti Wiggins, terdapat banyak keraguan mengenai masa depan Poole. Berikutan musim rookienya pada 2019-20, ada yang mempersoalkan sama ada dia akan mempunyai masa depan dalam liga. Tetapi musim ini, dia bukan sahaja mengisi tempat permulaan menembak ketika Kay Thompson berusaha kembali tetapi dia juga bermula di tempat Stephen Curry melalui bulan terakhir musim biasa — dan beberapa perlawanan pertama playoff — sebelum dia mencipta peranannya sendiri sebagai pemain keenam.

“Dia pasti layak [a new contract],” kata Wiggins. “Jordan adalah seseorang yang bekerja keras, yang menjadikan rakan sepasukannya lebih baik, dan boleh pergi ke gelanggang dan mendominasi.”

Poole tidak begitu muktamad seperti Wiggins apabila ditanya sama ada dia mahu kembali ke Golden State, tetapi ia tidak seolah-olah dia kelihatan bersemangat untuk pergi ke tempat lain.

“Jika saya akan jujur ​​sepenuhnya, saya masih belum dapat memahami apa-apa tentang proses itu,” kata Poole. “Saya begitu terkunci dalam kejuaraan. Seperti, kita tahu ia akan berlaku, kita meletakkan diri kita dalam situasi untuk berjaya dan segala-galanya akan menguruskan dirinya sendiri.”

Walaupun menandatangani Wiggins dan Poole ke sambungan akan menjadi langkah untuk menghalang mereka daripada menjadi ejen percuma pada musim panas akan datang, Warriors mempunyai beberapa ejen percuma di luar musim ini.

Gary Payton II, Andre Iguodala, Kevon Looney, Otto Porter Jr., Nemanja Bjelica, Damion Lee dan Chris Chiozza semuanya akan menjadi ejen bebas tanpa had. cuma Juan Toscano-Anderson dan Sudu Cuaca Quindary akan menjadi ejen bebas terhad.

Daripada ejen percuma yang akan datang yang disediakan untuk keluar temu duga, semuanya menyuarakan hasrat untuk kekal di Golden State.

Payton, yang menjadi pemain utama Warriors selepas meraih tempat ke-15 pada permulaan musim, berkata dia “benar-benar” ingin kekal bersama Golden State.

Seorang pengembara yang telah menghabiskan sebahagian besar kariernya dalam Liga G dan telah dipecat daripada lima pasukan berbeza, Payton berkata dia menjangkakan musim panas ini adalah kali pertama dia memilih di mana dia akan berakhir.

Selepas musim pelarian Looney yang menyaksikan dia bermain dalam setiap musim biasa dan perlawanan playoff, dia berkata dia “pasti” mahu kembali ke pasukan yang merangkanya.

“Saya sentiasa mahu kembali ke sini,” kata Looney. “Saya mahu kembali dan cuba mempertahankan apa yang baru kami menangi dan menjadi sebahagian daripada sesuatu yang istimewa sekali lagi.”

Porter menandatangani perjanjian setahun dengan Warriors untuk membawa kehadiran veteran kepada pasukan. Apabila dia menyertai musim panas lalu, dia melihat memenangi gelaran sebagai hasil yang mungkin, dan sekarang setelah berlaku dia juga menyuarakan mahu kembali untuk lebih banyak lagi.

“Saya tahu bahawa pasukan ini boleh bersaing sekali lagi untuk kejuaraan lain dan ia akan menjadi peluang yang baik jika saya boleh kekal di sini,” kata Porter. “Sungguh mengagumkan untuk berada di sini bersama kumpulan lelaki itu lagi dan melakukannya sekali lagi.”

Sama ada Warriors boleh mengekalkan semua pemain ini masih belum dapat dilihat. Mereka sudah menjadi yang berbelanja paling tinggi dalam liga.

Tetapi jelas terdapat keinginan bersama antara pejabat depan dan pemain untuk memiliki senarai yang sama dari tahun kejuaraan ini menuju musim depan.

We would like to say thanks to the writer of this article for this incredible web content

Wiggins, ejen bebas Dubs menyuarakan keinginan untuk kekal


Our social media profiles here as well as other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/