Williams 49ers mengalami keseleo buku lali yang tinggi, keluar beberapa minggu

DENVER — San Francisco 49ers akan kehilangan dua lagi pemain utama untuk sekurang-kurangnya bulan depan kerana kecederaan yang ditinggalkan. Trent Williams dan penjaga garisan Azeez Al-Shaair menderita dalam kekalahan malam Ahad kepada Denver Broncos.

Jurulatih Kyle Shanahan berkata pada Isnin bahawa Williams berkemungkinan akan terlepas empat hingga enam minggu kerana terseliuh buku lali kanan yang tinggi dan Al-Shaair mungkin terlepas kira-kira lapan minggu kerana MCL terseliuh di lutut kanannya.

Tiada pemain dijangka memerlukan pembedahan, menurut Shanahan. Jadual waktu yang lebih tepat untuk Williams tidak akan diketahui sehingga bengkak di buku lalinya berkurangan.

“Pergelangan kaki tinggi biasanya, mereka mengatakan empat hingga enam [weeks] tetapi kadangkala ia boleh menjadi lebih awal dan kadangkala ia boleh menjadi lebih lama, jadi itulah sebabnya kami tidak mempunyai tarikh yang tepat,” kata Shanahan. “Masih terlalu awal untuk memberitahu.”

Disebabkan apa yang disebut oleh Shanahan sebagai bengkak yang “agak teruk”, Niners juga akan menunggu untuk memutuskan sama ada untuk meletakkan Williams sebagai pemain simpanan yang cedera. Shanahan menyatakan bahawa pasukan hanya mendapat bilangan pemain tertentu (lapan) yang boleh bermain simpanan akibat kecederaan dan kembali selepas empat minggu setiap musim. Dan kerana San Francisco sudah mempunyai sekurang-kurangnya tiga pemain yang boleh kembali dari simpanan yang cedera (berlari ke belakang Elijah Mitchellkeselamatan Jimmie Ward dan berakhir Jordan Willis) dan berkemungkinan perlu menggunakan tempat keempat di Al-Shaair, ia lebih suka untuk tidak berbuat demikian dengan Williams.

“Kami berharap kami tidak perlu melakukannya,” kata Shanahan. “Anda hanya mendapat begitu banyak daripada mereka dan kami mahu memastikan kami menyelamatkan mereka. … Kami akan lihat bagaimana keadaannya. Jika akhirnya kami cenderung ke arah yang lebih lama, kami mungkin perlu membuat keputusan itu.”

Keadaan Al-Shaair lebih jelas kerana kecederaannya setanding dengan yang dialami Mitchell dalam kekalahan Minggu 1 kepada Chicago Bears.

“[It’s] sangat serupa dengan apa yang Elijah lakukan,” kata Shanahan. “Saya tahu kami memberi Elijah — tekaan kami adalah sekitar lapan minggu.”

Williams cedera dengan baki 9:53 pada suku ketiga selepas terjahan pertahanan Broncos DJ Jones berguling ke belakang kaki kanannya. Sebuah kereta dibawa keluar untuk membawa Williams ke bilik persalinan tetapi dia menolaknya dan terpincang-pincang ke terowong dengan bantuan kakitangan perubatan Niners.

Kecederaan Al-Shaair datang dengan baki 4:43 pada suku kedua.

The Niners pada mulanya memanggil Jaylon Moorepilihan pusingan kelima dalam draf NFL 2021, untuk menyertai Williams tetapi kemudian bertukar kepada Colton McKivitz, yang merupakan pilihan pusingan kelima dalam draf NFL 2020. McKivitz berkemungkinan pemain seterusnya menggantikan Williams dan akan menjadi yang pertama menentang Broncos sekiranya dia tidak mengalami kecederaan buku lali minggu lepas dalam latihan, menurut Shanahan.

49ers juga menjangkakan untuk mendapatkan penjaga garisan Daniel Brunskill kembali berlatih minggu ini selepas kecederaan hamstring menyebabkan dia kehilangan tiga perlawanan pertama, walaupun Shanahan menyatakan dia tidak akan menjadi calon untuk menggantikan Williams.

“Saya menjangkakan McKivitz akan pergi,” kata Shanahan. “Itu mungkin yang akan berlaku minggu lepas dari awal jika dia tidak terlibat dalam latihan dan terlepas semua wakil itu. Kemungkinan besar ia akan berlaku dan mudah-mudahan kami mendapatkan Dan kembali untuk mungkin membantu kami keluar.”

Demetrius Flannigan-Fowles melangkah masuk untuk Al-Shaair menentang Broncos, menghantar tiga terjahan dalam kekalahan itu.

We would like to thank the author of this short article for this awesome content

Williams 49ers mengalami keseleo buku lali yang tinggi, keluar beberapa minggu


Find here our social media profiles as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/