Woj: Rundingan antara Nets dan Kyrie Irving telah bertukar menjadi ‘mengasak’ apabila Lakers ‘membuat tenun’

Dalam penampilan di ESPN pada hari Jumaat, Adrian Wojnarowski berkata perbincangan kontrak antara Kyrie Irving dan Nets telah bertukar “mengarut” apabila kedua-dua pihak terus mencari titik persamaan di mana Irving akan bermain musim depan.

Woj juga berkata bahawa walaupun Irving telah memberikan enam destinasi NBA kepada Nets, dia lebih suka jika tiada persetujuan, minat terhad kepadanya pada wang maksimum. Orang dalam ESPN berkata satu-satunya pasukan yang mempunyai minat sebenar ialah Lakers. Namun, dia berhujah, mendapatkan Irving kontrak membayar lebih daripada $6.3 juta – pembayar cukai MLE – nampaknya tidak mungkin.

“Ini semakin membimbangkan,” Woj memberitahu panel penganalisis NBA ESPN. “dan saya rasa itulah kebimbangan apabila anda melihat bukan sahaja masa depan Kyrie di Brooklyn, tetapi juga masa depan Kevin Durant dan sama ada mereka boleh mengekalkan perkara ini bersama-sama.”

Seperti yang dilaporkan oleh Ian Begley dari SNY pada hari Khamis, pemilik Joe Tsai dan Sean Marks berada dalam kedudukan terkunci di tempat mereka berdiri dalam rundingan.

Woj juga jelas bahawa dengan beberapa daripada enam tempat pendaratan Irving, tidak semuanya berbalas.

“Minat tidak bersama di beberapa tempat ini,” kata Woj. “Jelas sekali Lakers adalah mereka yang menjulang. Dan adakah Kyrie Irving akan meninggalkan pilihan pemain $36.9 juta yang dia boleh ikut serta dan memastikan wang itu terjamin, terutamanya selepas setahun dia kehilangan kira-kira $17 juta kerana tidak diberi vaksin tahun lepas dan lebih banyak lagi dengan tawaran kasut yang tidak akan berada di sana lagi, sudah tentu pada tahap itu.”

Nike yang mempunyai hubungan buruk dengan Irving dalam beberapa tahun kebelakangan ini, dilaporkan telah memaklumkan kepadanya bahawa hubungan mereka berada di penghujung, sekurang-kurangnya pada tahap yang menguntungkan. Woj berkata bahawa walaupun LA mahu mengatur pertemuan semula dengan LeBron, mempunyai sedikit harapan untuk melakukan apa-apa jenis perjanjian selain daripada TJLaporan itu juga boleh menjadi percubaan oleh satu pihak atau yang lain untuk memberi isyarat bahawa kini masa yang sukar untuk mendapatkan sesuatu dilakukan antara Nets dan Irving. Itu nampaknya pada ketika ini tidak mungkin.

“Kecuali mereka keluar dan benar-benar melakukan beberapa perkara kreatif dari segi kewangan, mereka tidak boleh membayarnya lebih daripada $6 juta musim depan. Kini mereka boleh mengosongkan sedikit ruang dan menandatanganinya untuk sambungan di jalan raya, tetapi pada asasnya anda sedang melihat potongan gaji $30 juta untuk meninggalkan pasukan Brooklyn ini, untuk menarik diri. Seperti yang dikatakan oleh Bobby (Marks, pakar kapologi ESPN), hanya mengikut serta untuk mendapatkan tandatangan dan perdagangan di suatu tempat, ia adalah senario yang sangat rumit.”

Tidak pasti di mana kedudukan tawaran Nets kepada Irving. Woj membayangkan pada hari lain bahawa ia mungkin dua tahun dan $84 juta, jauh berbeza daripada lima tahun, $245.6 juta yang dilaporkan Irving mahukan. Dan itu akan lebih tinggi daripada apa yang dicadangkan oleh Kristian Winfield minggu ini sebagai tawaran awal mereka: ikut serta untuk $36.9 juta musim akan datang, kemudian kembali ke rundingan Julai depan.

Irving mempunyai masa sehingga Rabu depan untuk menyelesaikan isu itu sebelum agensi bebas. Tetapi dia boleh melakukan sesuatu dengan menarik diri, kemudian mengukur pasaran pada awal Julai. Pada masa itu, Nets juga perlu mengisi senarai mereka dan memutuskan lapan ejen percuma mereka yang lain, termasuk Bruce Brown dan Nic Claxton. Sekiranya mereka mendapat tawaran daripada pasukan lain, pemilikan Nets dan pejabat hadapan perlu memutuskan sama ada untuk dipadankan. Tidak mengetahui status Irving (atau KD) akan merumitkan keadaan.

We would love to say thanks to the writer of this short article for this remarkable content

Woj: Rundingan antara Nets dan Kyrie Irving telah bertukar menjadi ‘mengasak’ apabila Lakers ‘membuat tenun’


Take a look at our social media accounts and also other related pageshttps://paw6.info/related-pages/