‘Yang ini sakit’: Zalatoris datang pendek lagi

BROOKLINE, Mass. — Akan Zalatoris datang pendek sekali lagi, dan kali ini, dia fikir dia mempunyainya.

Selepas terlepas putt birdie 14 kaki di lubang ke-18 yang akan meletakkannya dalam playoff dengan pemenang Matt Fitzpatrick, Zalatori tidak dapat menahan nafasnya apabila diberikan pingat perak untuk naib juara. Selepas bercakap kepada media sementara skrin menunjukkan Fitzpatrick mengangkat trofi, Zalatori berlalu pergi dengan senyuman terpaksa. Dia terpaksa keluar dari pentas untuk membiarkan juara datang.

“Yang ini, khususnya, sangat menyakitkan,” kata Zalatoris, yang kini mempunyai enam penamat 10 terbaik dalam sembilan permulaan utama, termasuk tiga penamat di tempat kedua. “Saya hanya tiga pukulan lagi untuk menjadi seorang — mempunyai peluang untuk menjadi juara utama tiga kali. Melantun di sana sini.”

Pemain berusia 25 tahun itu pergi ke Ahad di Terbuka AS tanpa kemenangan besar atau kemenangan Jelajah PGA, namun dengan penuh keyakinan. Dia telah berkata pada hari Sabtu bahawa dia baru-baru ini menduduki tempat kedua dalam playoff kepada Justin Thomas pada Kejohanan PGA tahun ini telah memberinya kepercayaan bahawa dia boleh menjadi salah seorang pemain terbaik di dunia. Tetapi kepercayaan tidak dapat menolak puttnya beberapa inci lebih dekat ke lubang.

“Dengan kira-kira enam kaki lagi, saya fikir saya sudah mempunyainya,” kata Zalatoris mengenai puttnya. “Ia menyengat, jelas sekali. Untuk mempunyai tiga naib juara setakat ini dalam kerjaya saya dalam major.”

Zalatoris masuk ke dalam Ahad terikat untuk mendahului dengan Fitzpatrick. Zalatoris bergelut awal, membuat dua bogey pada lima lubang pertama sebelum putternya yang sukar ditangkap terbakar. Dia melakukan birdie empat daripada enam lubang seterusnya dan, pada satu ketika, mendahului dua pukulan ke atas Fitzpatrick.

“Saya bertarung seperti orang gila,” kata Zalatoris, menyifatkan pemanduannya “mengerikan” pada minggu itu dan menambah bahawa pinggulnya mengganggunya. Masalah biasa naib juara Masters 2021 datang dengan putternya, tetapi seperti yang dia katakan sambil tersenyum pada hari Ahad, pukulannya baik-baik saja.

“Saya pasti semua orang bodoh Instagram akan mengatakan ia ada kaitan dengan lenturan pergelangan tangan kiri saya,” kata Zalatoris mengenai putt pada 18. “Saya berjanji kepada anda, ia tiada kaitan dengannya.”

Dua kesilapan Zalatoris berlaku pada sembilan bahagian belakang. Pada lubang ke-12, dia terlepas fairway dan terpaksa menumbuk keluar, yang membawa kepada dua putt untuk bogey. Pada 15hb, dia terlepas fairway lagi. Fitzpatrick juga begitu, tetapi dia terlepas begitu jauh sehingga dia mempunyai pembohongan yang lebih baik daripada Zalatoris, yang berada dalam keadaan kasar. Fitzpatrick melakukan birdie. Zalatoris bogeyed. Pendahuluan kemudiannya dua memihak kepada Fitzpatrick.

Pada par-3 ke-16, Zalatori membuat birdie untuk duduk satu belakang. Tetapi apabila Fitzpatrick menyelamatkan pemanduannya yang salah yang menemui kubu dengan pukulan besi yang sempurna ke dalam hijau ke-18, tekanan kembali ke atas Zalatoris, yang kemudiannya memanggil pukulan pendekatan Fitzpatrick “ballsy” dan “1 dalam 20.”

“Saya tahu betul Will akan mencapainya,” kata Fitzpatrick. “Dia salah seorang pemain pendekatan terbaik dalam jelajah.”

Zalatoris memukulnya hanya dalam 15 kaki. Fitzpatrick dua-putted untuk par, jadi Zalatoris tahu apa yang dia perlu lakukan. Semasa dia memukul bola dan melihatnya meleleh hanya melepasi lubang tanpa jatuh, Zalatori yang jatuh berlutut dalam kesakitan. Juara telah diputuskan.

“Saya sudah ditanya, betapa gementarnya awak pada putt on 18?” Zalatoris berkata. “Seolah-olah saya tiada apa-apa kerugian. Ia sama ada masuk atau tidak.”

Walaupun selepas kekalahan yang sukar, Zalatoris menunjukkan keyakinan, mengatakan dia mempunyai resipi untuk menang. Dengan kurang daripada sebulan untuk kejohanan utama seterusnya — Kejohanan Terbuka di St. Andrews — Zalatoris berkata dia gembira dia akan dapat mencuba lagi tidak lama lagi.

“Saya tidak berpuas hati dengan menduduki tempat kedua,” katanya. “Saya jelas cuba untuk melakukannya. Tahap keselesaan ada, terutamanya sekarang saya tahu saya boleh melakukan ini. Saya hanya perlu terus menunggu giliran saya.”

We want to thank the writer of this post for this outstanding web content

‘Yang ini sakit’: Zalatoris datang pendek lagi


We have our social media pages here and additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/