Yankees merangkul AL East; Hakim kekal pada 60 homer

TORONTO — Dari kejatuhan hampir Ogos kepada kemenangan akhir September.

Apa yang dilihat telah ditakdirkan apabila New York Yankees adalah pasukan terbaik dalam besbol pada separuh pertama musim ini dan kelihatan ragu-ragu dengan permainan mereka di bawah taraf pada separuh masa kedua, telah dibuat secara rasmi pada malam Selasa. Kemenangan 5-2 ke atas Toronto Blue Jays memberikan Yankees gelaran Liga Amerika Bahagian Timur ke-20 mereka.

Ia merupakan panji bahagian pertama untuk New York sejak 2019, yang juga merupakan tahun Aaron Boone memenangi gelaran pertamanya sebagai pengurus.

Gleyber Torres mempunyai tiga hits dan tiga RBI dan Hakim Harun berjalan empat kali dalam mengejar larian rumah ke-61nya dalam kemenangan itu. Yankees menang buat kali kelapan dalam sembilan perlawanan terakhir mereka, sebagai Jameson Taillon masuk ke inning kelapan dalam perjalanan ke kemenangan ke-14nya musim ini.

“Ini tidak mudah sama sekali. Bahagian ini adalah baik seperti biasa,” kata Boone dalam temu bual selepas perlawanan di atas padang. “Kami telah melakukan banyak pukulan tahun ini, kami telah bertahan, dan kami akan menikmati pukulan ini malam ini.”

Meninggalkan tempat mendahului, Hakim, yang melanjutkan rentak tanpa gelanggangnya kepada tujuh perlawanan, menamatkan saingan 0 berbalas 1 dengan dua larian berbaki bersama empat hantaran percuma.

Tetapi Anthony Rizzo mempunyai dua hits dan RBI, dan Kyle Higashioka mempunyai tiga pukulan dan dua larian, membekalkan kesalahan yang mencukupi untuk merangkul divisyen empat hari sebelum kalendar bertukar kepada Oktober.

“Ramai orang yang berbeza menyumbang sekarang,” kata Boone. “Dan ia akan mengambil semua orang.”

Hakim bersetuju.

“Kami mempunyai ramai lelaki jahat di dalam bilik ini,” kata Hakim. “Lelaki yang pastinya lapar. Apabila anda mendapat lelaki di sini yang merupakan pemain istimewa dan juga mempunyai rasa lapar dan mempunyai dorongan itu, apa sahaja boleh berlaku.”

Yankees, yang kadang-kadang kelihatan seolah-olah melarikan diri dari kumpulan Liga Amerika sebelum tersandung hingga Ogos, muncul menuju ke arah pilihan pasca musim No. 2 di belakang Houston Astros. Kemenangan hari Selasa adalah yang ke-39 di tempat lawan, dan ke-95 secara keseluruhan.

“Kami mempunyai beberapa masa lemah, terutamanya pada bulan Ogos,” kata Boone. “Tetapi mereka tidak pernah terlalu kecewa. Mereka sentiasa mempunyai kepercayaan bahawa mereka akan melalui ini.”

Toronto, yang masih berusaha untuk mendapatkan tempat teratas wild-card AL, jatuh kepada 17-9 pada bulan September. George Springer menamatkan 2 berbalas 4 dalam kekalahan, dengan dua larian dan larian rumah ke-24 beliau musim ini. Ia adalah larian rumah ke-52 Springer mendahului dalam kerjaya, satu yang malu untuk mengikat pemain terkenal Hall of Fame Craig Biggio (53) untuk ketiga sepanjang masa.

Tetapi Yankees menjaringkan dua larian pada inning ketiga pada perseorangan RBI daripada Torres dan Rizzo dan tidak pernah menoleh ke belakang. Torres kini mempunyai 23 RBI bulan ini, ketiga terbanyak dalam besbol pada bulan September.

Hakim, yang tinggal satu homer lagi untuk mengikat rekod sepanjang masa Liga Amerika Roger Maris, dan Yankees akan menutup siri malam Rabu di Toronto dengan ace Gerrit Cole di atas busut. New York akan pulang ke tanah air untuk membuka set tiga perlawanan dengan Baltimore Orioles pada hari Jumaat.

“Betapa tahun sudah setakat ini, kami pasti belum selesai, tetapi ini adalah langkah pertama yang hebat untuk mencapai matlamat utama untuk pergi ke sana dan memenangi Siri Dunia,” kata Hakim, “dan mendapat peluang untuk merangkul bahagian itu. dengan kumpulan lelaki ini, ini pasti sesuatu yang istimewa.”

Sebelum perlawanan Selasa, Hakim bertemu dan menghabiskan masa dengan bintang Toronto Maple Leafs Austin Matthews, MVP NHL musim lalu. Matthews juga membuang padang pertama upacara sebelum pukulan pertama Hakim.

We would like to give thanks to the writer of this write-up for this remarkable material

Yankees merangkul AL East; Hakim kekal pada 60 homer


Check out our social media profiles and also other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/