10 Perkara yang Saya Ingin Saya Tahu Sebelum Memulakan Neon White

Neon Red memegang senapang sniper dalam sinematik pembukaan untuk Neon White.

Tangkapan skrin: Annapurna / Kotaku

Putih Neon, keluar sekarang untuk Switch dan PC, merupakan salah satu permainan terbaik tahun ini. Antara getaran anime dan runut bunyi kickass daripada Machine Girl, anda akan temui sarung tangan lari laju bergaya yang lazat yang mudah dipelajari dan sukar untuk dikuasai. Sejak beberapa hari lalu, saya tidak dapat meletakkannya. Berikut adalah beberapa nasihat yang saya harap saya tahu sebelum memulakan.

Jangan anggap ia sebagai penembak

Penerbit Annapurna Interactive boleh secara teknikal bil Putih Neon sebagai “FPS berlari pantas,” tetapi ia tidak begitu. Ia sememangnya bukan penembak orang pertama yang tipikal. Sebaliknya, fikirkan setiap peringkat—di mana anda perlu melakukannya dari awal hingga akhir dan bunuh setiap syaitan yang anda lihat di sepanjang jalan—sebagai teka-teki dengan penyelesaian. Matlamat anda adalah untuk mencari laluan terpantas dan kemudian…berjaya melakukannya. Lebih cepat anda mengaitkan semula otak anda daripada a azab minda, lebih baik di Putih Neon awak akan menjadi.

Neon White bercakap dengan Mikey, kucing penghisap cerut, dalam Neon White.

Anda mendapat misi anda dengan bercakap dengan cerutu-kucing merokok.
Tangkapan skrin: Annapurna

Kad diletakkan dengan sengaja

Awak angkat pistol masuk Putih Neon dengan berlari melalui kad yang bertaburan di sekeliling peta. Tetapi setiap pistol bukan hanya senjata. Dengan membuangnya, anda juga akan mendapat keupayaan melintasi sekali guna—pistol bertukar menjadi lompat dua, SMG bertukar menjadi paun tanah, dan sebagainya. Lebih kerap daripada tidak, kad tersebut diletakkan betul-betul di mana mereka perlu berada untuk anda menggunakannya. Dalam erti kata lain, jika anda mengambil pistol yang bertukar menjadi sengkang, bersedia untuk berlari.

Dek anda terhad

Supaya anda mendapat idea yang salah, Putih Neon adalah dengan tegas bukan permainan membina geladak. Anda hanya boleh membawa dua jenis kad di tangan anda, walaupun anda boleh (berdasarkan ujian saya) memegang nombor tanpa had setiap kad. Tangan anda disapu bersih di hujung setiap peringkat. Sudah tentu, anda mempunyai kad tetap untuk pedang, tetapi…

Serangan jarak dekat menyedihkan

Anda memulakan setiap peringkat dengan pedang anda, dan anda tidak boleh menyingkirkannya. Ia berfungsi tidak berguna dalam pertempuran; jangan buang masa anda cuba menggunakannya untuk membunuh syaitan. Tetapi jika anda ingin menyimpan peluru, anda boleh menggunakan pedang anda untuk memukul pelbagai objek dalam permainan yang berguna—tong bahan letupan, peti (yang biasanya menyimpan kad untuk senjata api), dan sebagainya.

Lakukan larian sebelum cuba menyempurnakannya

Walaupun anda tahu anda akan menamatkan satu tahap dengan masa yang sukar, anda berbaloi untuk melihatnya sehingga ke penghujungnya. Hanya dengan melengkapkan tahap akan memberi anda pingat gangsa, menunjukkan kepada anda masa yang diperlukan untuk mencatat pingat perak, emas atau ace, dan membuka pilihan untuk memainkan semula tahap itu dan mencari hadiahnya (lebih lanjut mengenai itu dalam satu saat). Menewaskan masa perak akan menimbulkan momok yang melakonkan semula laluan terpantas anda sebelum ini, memberikan anda penanda aras peribadi untuk bersaing dengan larian pertengahan. Emas memberi anda petunjuk untuk tahap, sangat membantu untuk memikirkan cara untuk meraih ace. Dan jika anda berbuat demikian, anda akan dapat melihat papan pendahulu tahap itu—pada masa itulah sebenar permainan bermula. (Memukul rakan anda dengan satu milisaat adalah satu keseronokan.)

Papan pemilihan kerja dalam Neon White menunjukkan statistik untuk tahap Dash Tower.

Papan pemilihan kerja akan menunjukkan kepada anda semua peringkat yang bergabung dengan misi, serta semua maklumat yang perlu anda ketahui tentang kedudukan anda, sama ada anda telah menjumpai hadiah, dan sebagainya.
Tangkapan skrin: Annapurna / Kotaku

Raih pingat emas

Pada titik tertentu dalam Putih Neon anda akan menghadapi pintu tahap: Untuk membuka lebih banyak misi, anda perlu meningkatkan sesuatu yang dipanggil pangkat neon anda, ukuran anda terhadap semua watak fiksyen lain dalam cerita permainan. Anda bermula di tempat ke-100. Setiap kali anda mencatat pingat emas atau ace, anda naik satu kedudukan. Jauh lebih mudah untuk mendapatkan emas pada tahap awal yang telah anda lalui sebelum ini daripada menetapkannya terlebih dahulu untuk mencuba yang kemudian.

Cari hadiah

Memainkan semula tahap yang telah anda selesaikan juga membolehkan anda mencari hadiah, yang kemudiannya boleh anda berikan kepada watak lain dalam permainan, dating gaya sim. Melakukannya akan membina hubungan anda dengan mereka, akhirnya membuka kunci pencarian sampingan—biasanya percubaan berasaskan kemahiran. Tetapi dalam tindakan mencari hadiah, Putih Neon menjadi lebih kepada meneroka daripada perlumbaan. Tiada tekanan untuk menetapkan masa yang lebih baik. (Sebaik sahaja anda menjumpai hadiah itu, tahap itu tamat.) Anda hanya mencucuk-cucuk, cuba mencari kotak berwarna terang dengan busur di atasnya. Putih Neonternyata, sangat, sangat cantik apabila anda perlahan dan melihat pemandangan.

Petua bonus: Apabila mencari hadiah, pegang pada mana-mana senjata yang anda miliki. Juga, cuba untuk mencapai titik tertinggi dalam tahap. Kadangkala anda boleh melihat kilatan hadiah itu, berbentuk seperti kotak berwarna terang.

Neon White menghampiri mesin layan diri dengan senapang dalam Neon White.

Hei, lihat, senapang di tempat yang tepat saya perlukan senapang!
Tangkapan skrin: Annapurna / Kotaku

Serang mesin layan diri untuk senjata tambahan

Kebanyakan tahap mempunyai mesin layan diri yang terletak di beberapa sudut. Memukul satu akan memberi anda kad, biasanya yang anda perlukan untuk mencapai hadiah tersembunyi tahap itu. Jika anda cuba menetapkan masa yang pantas, dan anda mempunyai kelonggaran untuk berinteraksi dengan mesin layan diri, anda telah pun gagal. Tetapi ini sangat membantu untuk memberikan helah traversal tambahan yang akan membolehkan anda mencari hadiah.

Semua letupan melancarkan anda

Anda boleh melemparkan senapang serangan untuk menanam bom di tempat kursor anda berada. Putih Neon mengatakan anda boleh melancarkan diri anda dengan melompat di atasnya betul-betul apabila letupan berlaku, yang benar, tetapi anda juga tidak perlu mengatur masa untuk melompat. Berdiri di sebelah apa-apa jenis letupan sahaja akan melancarkan anda ke udara secara automatik—dan jauh lebih tinggi daripada yang biasa anda lompat. Terdapat cara untuk menggunakan pengetahuan ini untuk kesan berguna yang mengejutkan. Sebagai contoh, hentakan tanah ke laras letupan akan menyebabkan anda cukup tinggi. Menghempas tanah ke dua tong letupan akan menghantar anda lebih tinggi lagi (ukuran tepat masih belum ditentukan). Dan anda tidak akan menerima sebarang kerosakan percikan, jadi bereksperimenlah dengan bahan letupan sepuas hati anda.

Cuba jangan buat IRL berbilang tugas

Kerana tahap dalam Putih Neon sangat ringkas, biasanya berlangsung selama 30 saat sekeping, anda mungkin mendapat tanggapan bahawa ia adalah permainan yang ideal untuk berbilang tugas—maklumlah, keluarkan beberapa e-mel, mainkan level, kembali bekerja sebentar, main level, dan sebagainya. Eh, ya, tentang itu. Sebaik sahaja anda mula bermain, ia boleh menghabiskan masa anda sebelum anda menyedarinya, dan apa sahaja yang anda cuba “melakukan pelbagai tugas” akan tersingkir sepenuhnya. Anda telah diberi amaran!

We would love to thank the writer of this post for this awesome content

10 Perkara yang Saya Ingin Saya Tahu Sebelum Memulakan Neon White


You can find our social media profiles , as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/