13 Perkara Mario + Rabbids Percikan Harapan Yang Patut Dikuasai Pemain

Mario dan geng Rabbids dalam eksklusif Nintendo Switch, Sparks of Hope.

Tangkapan skrin: Ubisoft

Jangan biarkan Rabbids yang tidak masuk akal menipu anda. Mario + Rabbids Percikan Harapan ialah permainan taktik yang menggerunkan yang boleh dan akan menendang punggung anda jika anda tidak berhati-hati. Nasib baik, permainan ini juga memberi anda pelbagai jenis mekanik dan alatan yang disatukan dalam cara yang kompleks dan memuaskan. Inilah yang anda perlu tahu.

Ia dipanggil Mario PLUS Rabbids atas sebab tertentu…

Percikan Harapan membolehkan anda memilih pasukan anda, dan secara teknikalnya, anda boleh bergolek dengan hanya ahli pelakon Mario asal jika anda mahu. Tetapi jika anda tidak menyerah kepada kebodohan Rabbids, apa yang anda lakukan di sini? Pasukan yang terbaik adalah yang melakukan apa yang tertulis pada tin.

Tetapi anda harus mencuba watak yang berbeza

Sangat mudah untuk berpegang pada apa yang anda tahu, terutamanya jika ia berkesan. Tetapi setiap watak baharu yang anda perolehi mempunyai kebolehan berbeza yang mungkin berguna dalam pertempuran khusus yang anda hadapi. Mungkin anda menghadapi kesukaran untuk terus hidup, dalam hal ini seorang penyembuh mungkin menjadi cara untuk pergi. Mungkin pertempuran ini memerlukan anda untuk sampai ke penghujung peta secepat mungkin, jadi watak mudah alih anda kini penting. Jangan terus menggunakan watak hanya kerana; permainan meningkatkan semua orang semasa anda pergi. Selain itu, anda mungkin menemui kegemaran baharu. Tidak menyukai cara seseorang bermain juga bukan alasan, kerana permainan ini membolehkan anda membatalkan sebarang mata kemahiran yang anda belanjakan!

Tukar kesukaran jika anda perlu

Rabbids menampilkan dunia terbuka di mana anda boleh melintasi peta yang penuh dengan watak, tempat menarik dan rahsia. Anda boleh berjalan ke tahap sebelum anda bersedia untuk itu. Dan terus terang, beberapa tahap hanya sukar! Apabila anda memulakan pertempuran, permainan bertanya sama ada anda mahu melaraskan kesukaran. Jika anda mendapati bahawa anda menghadapi masalah, tidak perlu malu untuk menyesuaikan pengalaman supaya anda berseronok daripada menghantukkan kepala anda ke dinding berulang kali.

Tetapkan titik laluan

Apabila anda membuka peta anda, anda boleh melihat di mana watak berada, bersama-sama dengan tahap dan tanda tempat lain yang berguna. Anda boleh menyerlahkan setiap satu dan tekan padanya supaya radar anda akan memberitahu anda ke mana hendak pergi untuk memulakan pencarian. Sesetengah tempat juga akan membolehkan anda melakukan perjalanan pantas selepas anda memilihnya juga.

Terokai dunia

Mario, Bowser dan Rabbid Peach in the Switch eksklusif, Sparks of Hope.

Tangkapan skrin: Ubisoft

Anda boleh pergi ke misi seterusnya, tetapi itu akan menjadi satu pembaziran. Salah satu perkara yang paling menarik tentang Percikan api ialah Ubisoft telah mengisi permainan ini dengan butiran dan rahsia kecil, sama ada dialog bodoh, cabaran syiling merah atau tahap syiling biru. Sebahagian daripada permainan ini akan menandakan pada peta anda apabila anda melewatinya, walaupun anda tidak sedar bahawa ia ada di sana. Perkara lain, anda pasti mahu ingat kerana anda tidak akan dapat berinteraksi dengannya pada kali pertama anda melihatnya. Tetapi anda tidak akan melihatnya sama sekali jika anda tidak berjalan-jalan.

Kemudian dalam permainan, anda membuka kunci keupayaan untuk mengimbas sesuatu. Anda pasti mahu mengimbas pusaran di atas tanah, tapak kaki, kilauan, objek tidak kelihatan dan dinding retak dengan rakan robot anda yang boleh dipercayai Beep-o jika anda ingin mencubanya dengan teliti.

Bersedia sebelum berperang

Mula-mula, anda harus sentiasa singgah ke kedai sebelum anda menuju ke pertempuran supaya anda masuk dengan cendawan yang mencukupi dan sebagainya. Sebaik sahaja anda berada dalam skrin pra-pertempuran, anda boleh melihat musuh anda dan kelemahan mereka, dan menukar pemuatan anda untuk disesuaikan. Sama seperti anda bereksperimen dengan watak yang berbeza, anda harus berasa selesa menukar Sparks mengikut keperluan.

Ia juga mungkin menggoda untuk memberitahu permainan untuk memulihkan watak anda dengan bayaran yang kecil itu, tetapi saya menggalakkan anda untuk berjudi sedikit. Bolehkah anda mendapatkan rawatan awal? Adakah anda fikir anda boleh mengatasi tahap tanpa mengambil banyak kerosakan dan hanya menikmati peremajaan selepas perlawanan? Akhirnya anda akan membuka kunci keupayaan menghidupkan semula. Jangan bazirkan wang hanya kerana anda ada.

Habiskan wang itu, itulah sebabnya anda memilikinya

lol okay tapi DENGAR SAYA, anda menyimpan wang tunai untuk barangan lain! Daripada mengeluarkan wang untuk penyembuhan, sebaliknya anda boleh menyimpan barang seperti blok POW dan menetapkan semula pemasa yang menjana semula kebolehan anda serta-merta. Penyembuhan adalah mekanik terbina dalam, tetapi tidak semuanya begitu. Simpan wang tunai anda untuk perkara yang anda tidak boleh lakukan sebaliknya. Dengan cara yang sama, anda harus menggunakan item anda daripada menyimpannya sehingga ia tidak lagi berguna.

percepatkan

Tekan Y semasa pusingan musuh. Itu sahaja, itulah petuanya.

Buang musuh DAN kawan anda

Rabbid Mario melemparkan bo-omb dalam Switch eksklusif, Sparks of Hope.

Tangkapan skrin: Ubisoft

Anda perlu mengalihkan watak anda sejauh mungkin semasa masih berada dalam lingkungan antara satu sama lain, supaya mereka boleh melompat dan meluncur ke kawasan baharu (atau ketinggian). Berhati-hati dengan kerosakan jatuh—jika anda masuk ke dalam lubang, ia akan menyakitkan! Tetapi anda juga boleh menyerbu perkara seperti Bob-omb, mengaktifkannya dan kemudian membuangnya ke penjahat lain untuk meletupkan segala-galanya. Anda harus sentiasa berlari di setiap selekoh, dan perhatikan paip dan jalan pintas pengangkutan lain, tetapi jika anda boleh berlari, meluncur, teleport, dan baling, itu lebih baik.

Berhati-hati dengan pukulan anda

Watak seperti Mario, sebagai contoh, akan menembak dua kali. Membunuh musuh kadangkala memerlukan anda mengubah hala pukulan anda kembali kepada lelaki pertama, kerana ia secara automatik mencari sasaran lain untuk peluru kedua. Melainkan, sudah tentu, anda pasti bahawa anda mempunyai pukulan bersih dan ingin mendapatkan dua sasaran. Jangan menganggap anda akan memukul hanya kerana anda menarik picu, walaupun. Kadangkala adalah lebih baik untuk melakukan ketik dua kali untuk membunuh sesuatu daripada hanya mencederakan dua musuh dan tidak membunuh kedua-duanya.

Mario + Rabbids Sparks of Hope – Persembahan Permainan – Nintendo Switch

Garis penglihatan penting

Untuk penggambaran, cara ini berfungsi mungkin jelas. Jika anda tidak dapat melihatnya, anda tidak boleh memukulnya. Tetapi ia penting untuk perkara seperti sengkang dan kebolehan juga. Jika anda tidak berdiri di tempat yang betul, ada kemungkinan untuk dash anda terlepas barisan Goomba penuh, jadi pastikan permainan mengatakan bahawa musuh anda sebenarnya akan menerima kerosakan, bukan sahaja ia disasarkan pada masa ini. Jangan berkecil hati jika anda tidak mempunyai akses kepada musuh, walaupun. Musnahkan halangan dan biarkan mereka terbuka!

Tahu anda keutamaan serangan

Jika anda melakukan serangan utama anda, itu sahaja. Awak tak boleh buat apa-apa lagi. Keupayaan sekunder anda juga kadangkala boleh mengaburkan pilihan lain, jadi perhatikan apa yang melakukan apa.

Mainkan objektif

Pada permulaan pertarungan, Percikan Harapan akan memberitahu anda bahawa anda perlu mencapai bahagian tertentu pada peta, atau anda perlu mengalahkan musuh tertentu. Jangan abaikan arahan. Peta mungkin akan mula berkerumun dengan musuh yang tidak ada sebelum ini, yang boleh menakutkan, dan anda mungkin mahu menjaganya. Tetapi tahap itu tamat sebaik sahaja anda memenuhi syarat, jadi tidak kira betapa kalah bilangan anda pada ketika itu. Segala-galanya adalah gangguan yang boleh menyebabkan anda menghadapi pertarungan yang mustahil, dan memulakan semula perlawanan boleh menjadi sangat mengecewakan.

Semoga berjaya di luar sana!

We wish to give thanks to the writer of this short article for this outstanding web content

13 Perkara Mario + Rabbids Percikan Harapan Yang Patut Dikuasai Pemain


Find here our social media accounts as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/