13 Perkara Saya Ingin Saya Tahu Sebelum Memulakan Tiny Tina’s Wonderlands

Seorang pemain menghalakan pistol ke arah seekor naga di Tiny Tina's Wonderlands.

Tangkapan skrin: Kotak gear

Jika anda telah bermain Borderlandsanda telah bermain Tiny Tina’s Wonderlands. Gearbox terbaru, sentuhan fantasi pada siri rompakan-menembak yang mana studio itu dikenali, terasa sama seperti empat permainan sebelumnya—dan 400 pengembangan dan acara—dalam siri ini. Anda menembak senapang bazillion. Anda dapati satu bazillion lagi.

Tetapi Wonderlands adalah lebih daripada yang dapat dilihat. Saya telah menghabiskan banyak minggu lalu bermain-main dengan permainan ini, dan mendapati ia adalah rehat yang sangat menyegarkan daripada standard Borderlands pelan tindakan. Malah, saya—dan ini mungkin sukar dipercayai—malah terpaksa mempelajari beberapa perkara baharu. Berikut adalah 13 petua dan helah yang saya harap saya tahu dari awal.


Anda boleh memilih kelas kedua

Wonderlands ciri enam kelas, dan adakah anda memilih milik anda semasa mencipta watak baharu. Setiap kelas hanya mempunyai satu pokok kemahiran, dan walaupun teks perisa memberi anda gambaran keseluruhan yang baik bagi setiap satu, ia tidak membenarkan anda melihat keseluruhan pokok kemahiran. Secara peribadi, saya benci apabila permainan membuat anda memilih kelas dari awal: Memang mengecewakan untuk membuat pilihan yang begitu penting tanpa mengetahui cara permainan itu dimainkan! Wonderlands, walau bagaimanapun, menjadikannya pil yang lebih mudah dengan membenarkan anda memilih kelas menengah ke bawah. Pilihan itu tersedia selepas anda menyelesaikan misi cerita “Emosi Lautan”.

Peta di Tiny Tina's Wonderlands menunjukkan ikon bulu untuk perjalanan pantas.

Cari simbol ini untuk memudahkan perjalanan pantas.
Tangkapan skrin: Kotak gear / Kotaku

Anda boleh mengembara dengan pantas dari peta

Pengakuan: Saya menghabiskan beberapa jam pertama Wonderlands perjalanan pantas dari pelbagai mesin teleportasi di seluruh dunianya. Ya, tentang itu…Anda boleh mengembara dengan pantas terus dari peta dengan memanfaatkannya menu perjalanan pantas (dalam menu peta) atau dengan menahan “A” di atas mana-mana ikon bulu (juga pada peta). Di sini, di sini untuk kemudahan!

Gear emas adalah jarang

Borderlands 3 menembak dirinya sendiri dengan menjatuhkan item berperingkat emas—gear paling jarang, yang kebanyakannya mempunyai faedah unik—pada, oh, lebih kurang kadar yang sama ia akan menjatuhkan pikap seperti peluru dan emas. Dalam Tiny Tina’s Wonderlands, sekurang-kurangnya dalam kempen pra-permainan, saya telah mendapati bahawa senjata emas sangat jarang ditemui. Setakat ini, saya hanya memperoleh sedikit. Jika anda bermain permainan mesra “coopetition,” latar tempat rampasan dikongsi antara pemain, ingatlah perkara itu apabila tiba masanya untuk membahagikan rampasan. Anda mungkin tidak melihat penembak tepat emas yang lain untuk seketika.

Petua bonus untuk koperasi: Mengikut sifatnya, mod coopetition memerlukan sedikit persaingan. Jika bukan itu yang anda mahukan, anda hanya boleh memainkan mod kerjasama standard, di mana rampasan adalah unik untuk setiap pemain. Tetapi adalah penting, juga, untuk memberi tumpuan kepada bahagian “reban” “koopetisi”. Peraturan saya? Apa-apa yang dijatuhkan oleh makanan meriam adalah permainan yang adil. Loot yang diperoleh daripada peti dan bos, bagaimanapun, memerlukan diplomasi.

Tetapi tidak selalu lebih baik

rompakan masuk Tiny Tina’s Wonderlands dikodkan warna oleh sistem jarang yang mungkin anda kenali, daripada yang paling biasa kepada yang paling kurang biasa: putih, hijau, biru, ungudan emas. Ia adalah sifat kedua untuk menganggap bahawa gear yang lebih jarang adalah lebih baik secara automatik. Tetapi jangan tidur dengan perkara biasa. Sekarang, sebagai contoh, dengan watak utama saya, senjata hijau menduduki dua daripada empat slot senjata saya. Ia berbaloi untuk memeriksa dan mencuba setiap senjata baharu sebelum menjualnya dengan segera.

Dalam pemain tunggal, anda boleh melihat semua maklumat senjata pada blurb pop timbul dengan melayang di atasnya dalam inventori. Walau bagaimanapun, semasa bermain skrin belah, anda tidak melihat apa-apa perkara itu. Untuk mendapatkan ringkasan, anda perlu mengklik batang ibu jari kanan.

Terdapat bunyi khusus untuk gear tahap tinggi

Anda boleh melihat tahap jarang rompakan dengan memerhatikan pancaran cahaya berkod warna tertentu, tetapi ada satu lagi yang memberitahu. Apabila gear ungu jatuh, anda akan mendengar a ch-ching! (Ia agak kuat untuk senjata emas.) Itulah petanda anda bahawa terdapat item yang jarang berlaku di suatu tempat di padang. Lari!

Lebih banyak dadu yang anda temui, lebih baik rampasan yang anda dapat

Kebanyakan rampasan yang baik datang dari dada dan bos bergaduhtetapi Wonderlands memperkenalkan pilihan ketiga. Anda akan dapati emas, dadu 20 belah berselerak di sekeliling peta, biasanya terletak di luar laluan yang dipukul. Hancurkan mereka terbuka, dan anda akan mendapat kejatuhan rampasan. Dan lebih banyak dadu yang anda temui, lebih baik rampasan yang anda akan dapat daripada seterusnya mati yang anda temui di kawasan tertentu itu. Anda boleh menyemak untuk melihat bilangan dadu yang anda temui di rantau dengan membuka peta anda, tab ke tab “kemajuan” dan menatal ke bawah ke bar “dadu bertuah”.

Senjata jarak dekat sebenarnya berkesan

Selama bertahun-tahun, serangan huru-hara masuk Borderlands telah menjadi jenaka (dengan memohon maaf kepada peminat Krieg dan Zer0). Wonderlands mengatasinya dengan memperkenalkan kategori senjata baharu: senjata jarak dekat. Alat ini—kapak, pedang, tombak, cokmar dan mainan renaissance faire yang lain—sama berkesan dan sama pelbagainya seperti “berjuta-juta senjata api” yang disukai oleh pemasaran permainan itu. Guna mereka!

Anda boleh mengumpul sumber secara pukal

Ia adalah helah daripada Borderlands masa lalu yang menuju ke Wonderlands: Anda boleh menekan “X” (pada Xbox) untuk mengambil setiap bit peluru atau emas. Atau anda boleh menahannya untuk mengumpulkan semua koleksi kecil sekaligus. (Ini sangat membantu untuk banyak pencarian pengambilan yang membuat anda mengumpulkan 20 gigi jembalang atau apa sahaja.)

Begitu juga, memegang “X” sambil melihat sekeping gear di atas tanah membolehkan anda melengkapkannya secara langsung daripada memasukkannya ke dalam menu inventori anda terlebih dahulu.

Seorang pemain melihat senapang patah biru di Tiny Tina's Wonderlands di Xbox Series X.

Lihat baldi merah pada item di sebelah kanan? Ini bermakna sesuatu ditandakan sebagai “sampah”.
Tangkapan skrin: Kotak gear / Kotaku

Dan anda boleh menjual sampah secara pukal

Cara paling mudah untuk mendapatkan wang dalam Tiny Tina’s Wonderlands adalah untuk mengambil segala-galanya, walaupun peralatan tahap sampah, dan menjualnya. Anda boleh menandai item sebagai sampah dengan mengklik batang ibu jari kiri pada mana-mana item sampah dalam menu anda. Kali seterusnya anda menemui a vendorbiasanya melalui tempat-tempat perjalanan pantas, pergi ke jual tab dan tekan “Y” untuk menjual semua barangan itu serta-merta.

Kelemahan unsur membantu (masa besar)

Senjata masuk Wonderlands boleh jatuh dengan salah satu daripada empat elemen, setiap satunya lebih berkesan terhadap kategori kesihatan tertentu:

  • Senjata api menangani kerosakan tambahan terhadap merah kesihatan bar.
  • Senjata kaustik menangani kerosakan tambahan terhadap kuning baju besi bar.
  • Senjata elektrik menangani kerosakan tambahan terhadap biru perisai bar.
  • Senjata beku menangani kerosakan tambahan terhadap kelabu tulang bar (klasifikasi kesihatan yang baharu kepada siri).
  • Baiklah, secara teknikalnya terdapat “sihir gelap” yang kelima, tetapi ia tidak memberikan sebarang kerosakan bonus. Ia hanya menyembuhkan anda.

Memberi perhatian kepada pemadanan jenis tidak perlu sama sekali pada tahap kesukaran standard; anda boleh merakam apa-apa sahaja. Tetapi pada tegangtetapan tertinggi, ia menjadi penting—dan menjadikan permainan ini lebih menarik sebagai hasilnya.

Anda boleh menukar senjata anda dengan D-pad

Secara lalai dalam Wonderlands, anda boleh menekan “Y” untuk menukar senjata, sambil mengetik kiri atau kanan pada D-pad membolehkan anda mengitar misi dengan cepat. Sementara itu, menekan pada D-pad akan menukar mod tembakan senjata, jika, katakan, anda mempunyai salah satu senapang penembak tepat mewah yang juga boleh bertukar menjadi senapang patah.

Tetapi jika anda menukar skema kawalan butang—dalam kawalan menu, tekan pencetus kanan dua kali—dari tetapan standard kepada klasik satu, anda akan memetakan senjata anda ke setiap arah D-pad. Pada peringkat awal, apabila anda boleh melengkapkan hanya dua senjata api, bergantung pada hanya satu butang untuk bertukar bukanlah sesuatu yang menyusahkan. Sebaik sahaja anda mula mengangkut empat orang, berbasikal menggunakan senjata anda boleh menjengkelkan. Satu-satunya kelemahan untuk menukar ke D-pad? Untuk memilih misi yang berbeza daripada misi yang sedang anda jalani, anda perlu melakukannya [gasp] buka menu anda.

Anda boleh mengatur menu

Seperti sebelumnya Borderlands permainan, Tiny Tina’s Wonderlands mempunyai bencana menu, semuanya berselerak dan tidak teratur. Tetapi terdapat beberapa pilihan organisasi yang boleh anda manfaatkan. dalam anda jurnal, anda boleh menekan “X” untuk bertukar antara dua mod paparan. “Jenis pencarian” membezakan antara misi utama dan pencarian sampingan dan sebagainya, manakala bertukar kepada “rantau” akan mengkategorikan pencarian anda mengikut, baik, wilayah. Dalam inventori anda, anda boleh mengetik pencetus yang betul untuk menyusun semula gear anda mengikut kelangkaan, jenis senjata dan rating (pada asasnya, keberkesanannya berkaitan dengan tahap anda).

Air membunuh anda

Wonderlands Berlatarkan dunia fantasi yang dibuat-buat dalam dunia sci-fi yang dibuat-buat, di mana hantu dan naga adalah seperti biasa manusia, di mana kapal lanun boleh muncul di udara, di mana anda sendiri boleh melakukan pelbagai prestasi sejauh itu melebihi apa yang manusia boleh lakukan. Tetapi kedua anda menyentuh air? Mati. Bersama-sama dengan seketul emas anda. Anda telah diberi amaran!

We would love to thank the writer of this article for this awesome material

13 Perkara Saya Ingin Saya Tahu Sebelum Memulakan Tiny Tina’s Wonderlands


Check out our social media accounts along with other related pageshttps://paw6.info/related-pages/