2024 Ford Mustang Debut Dengan Kuasa V8, Teknologi Enjin Tidak Sebenar, Brek Drift

Ford Mustang 2024 memakai kepingan logam yang telah berkembang dan membawa suite teknologi canggih serta ciri yang ditujukan tepat kepada peminat. Tetapi beberapa perkara, baik (harap-harap), beberapa perkara tidak pernah berubah. Masih ada V8 5.0 liter yang tersedia, transmisi manual enam kelajuan, pacuan roda belakang, dan semua sikap yang menjadikan Mustang sebagai ikon.

Pangkalan pengecas turbo 2.3 liter dan enjin 5.0 liter yang disebutkan di atas kekal sebagai sebahagian daripada apa yang, pada permukaan, nampaknya merupakan barisan powertrain bawaan. Tetapi terdapat lebih banyak perkara yang berlaku di bawah hud daripada yang kelihatan, walaupun Ford enggan melepaskan kuasa kuda, tork, atau penjimatan bahan api untuk mana-mana enjin. EcoBoost 2.3 liter adalah “baharu” mengikut Fordmanakala 5.0 liter mewakili generasi keempat Coyote V8 yang popular, yang kini mempunyai peti udara berkembar dan badan pendikit dwi.

Di hadapan penghantaran, empat silinder Mustang kini automatik sahaja selepas hanya 10 peratus pelanggan mengangkat tangan mereka untuk kombo EcoBoost/enam kelajuan pada tahun-tahun terakhir Mustang generasi keenam. Tetapi sementara 10-kelajuan kini standard di sana, trans manual akan menjadi askar sebagai kotak gear asas dalam Mustang berkuasa V8 (ia mewakili lebih 40 peratus daripada jualan GT). Dan seperti yang dilaporkan sebelum ini, kedua-dua kotak gear tersebut menghantar kuasa ke gandar belakang sahaja.

Di samping rangkaian kuasa yang disemak semula, terdapat teknologi baru yang memfokuskan kepada peminat. Salah satu yang paling menggelikan mungkin ialah menghidupkan enjin jauh, yang membolehkan pelanggan menghidupkan kereta mereka dan menghidupkan enjin melalui fob kunci. Brek drift elektronik baharu hanya lebih praktikal. Dibangunkan bersama peminat Mustang terkenal dan master drift Vaughn Gittin, Jr., ia mengambil rupa brek tangan mekanikal tradisional, tetapi menurut Ford boleh membuat drifters pemula kelihatan seperti profesional. Tidak banyak perincian tentang cara ia berfungsi, tetapi kami berharap untuk mencubanya.

2024 Ford Mustang
2024 Ford Mustang

Perubahan mekanikal diketepikan, tidak ada kekurangan kemas kini di tempat lain. Kami akan menyerahkannya kepada anda, pembaca yang budiman, untuk menilai luaran. Tetapi terdapat penekanan yang diperbaharui pada penyesuaian. Ford akan menawarkan 12 reka bentuk roda berbeza, pelbagai warna angkup untuk brek Brembo Performance Pack, dan pilihan cat luaran Mustang yang lazimnya mantap. Siri Reka Bentuk Gangsa ialah perubahan yang menyegarkan daripada pakej aksen hitam biasa, mewarnai lencana dan roda dalam warna yang kaya.

Kabin menggunakan tekstur dan kemasan yang lebih halus pada kulit dan plastik, dengan tumpuan yang lebih luas pada kualiti bahan secara menyeluruh. Pelbagai upholsteri tempat duduk, pilihan tali pinggang keledar berwarna atau tali pinggang dengan jalur asimetri, dan jahitan aksen yang tersedia menambah dos gaya yang dialu-alukan. Tetapi reka bentuk dalaman menyaksikan perubahan yang lebih ketara, dengan stereng bahagian bawah rata dan paparan gaya papak menjadi tumpuan utama pada kebanyakan trim.

2024 Ford Mustang
2024 Ford Mustang
2024 Ford Mustang

Gugusan instrumen digital 12.4-inci di atas lajur stereng dilampirkan pada skrin sentuh 13.2-inci yang condong ke arah pemandu. Perisian ini adalah gabungan sistem Sync 4 yang disukai dan bertindak balas pantas Ford, tetapi ia menjalankan Enjin Unreal. Seperti GMC Hummer EV, Unreal memberikan grafik menakjubkan infotainment Mustang dengan animasi yang sangat baik terima kasih kepada kadar bingkai yang mengagumkan. Dalam paparan Sync, terdapat pilihan baharu dan lebih pelbagai untuk sistem MyColor, dan pemandu juga boleh mengalihkan tolok tambahan ke sana dan bukannya menyimpannya dalam kelompok instrumen.

Ford Mustang 2024 akan mencecah pengedar pada musim panas 2023, sementara kami akan memulakannya pada akhir musim bunga tahun depan. Sebelum itu, jangkakan banyak kemas kini mengenai Mustang generasi ketujuh, termasuk spesifikasi teknikal dan butiran harga penuh.

We would love to give thanks to the author of this write-up for this awesome web content

2024 Ford Mustang Debut Dengan Kuasa V8, Teknologi Enjin Tidak Sebenar, Brek Drift


You can view our social media profiles here , as well as other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/