5 Apl Android yang saya nikmati pada Pixel 6 Pro saya sekarang yang mungkin anda tidak pernah dengar

Sementara saya lakukan batalkan langganan Google Play Pass saya dan tidak lagi benar-benar menyemak imbas bahagian apl Gedung Play, saya telah mengumpulkan beberapa apl menarik dan unik yang telah saya andalkan sepanjang tahun lalu. Saya sentiasa mencari pengalaman baharu dan menarik, dan sejak saya mendapat Pixel 6 Pro daripada Google, saya telah meluangkan masa untuk memuatkannya dengan kegemaran saya.

Hari ini, saya ingin berkongsi beberapa apl yang saya nikmati pada telefon saya yang mungkin anda pernah dengar atau tidak pernah dengar sebelum hari ini. Yang berikut dengan sengaja meninggalkan permainan dan apl Google biasa serta tajuk nama besar lain kerana menulis tentang perkara yang telah anda pasang pada peranti anda akan membuang masa. Tanpa berlengah lagi, mari kita lihat!

Menjejaki senaman saya

Saya suka Google Fit, tetapi ada satu perkara yang tidak berfungsi dengan baik seperti yang saya harapkan. Ya, ia menjejaki langkah anda, membolehkan anda mengukur nafas anda, kadar denyutan jantung dan banyak lagi, agak payah untuk membenarkan anda menjejaki set dan ulangan semasa latihan bebanan (terima kasih kerana mengalih keluar itu, Google) serta membenarkan anda membina jadual senaman.

Atas sebab itu, saya telah beralih kepada GymKeeper. Ia menggunakan reka bentuk yang sangat Googley, dengan setiap latihan anda pada kalendar diwakili oleh titik warna yang berbeza. Satu perkara yang saya mesti ada dengan apl saya ialah reka letak yang bagus, navigasi mudah dan jika boleh, Reka Bentuk Bahan. Dalam kes ini, saya menjadi sedekat mungkin, dan tiada apl lain yang benar-benar sesuai dengan bil. Saya sangat gembira kerana bertemu dengan GymKeeper, dan menggunakannya beberapa kali seminggu di gim untuk menjejaki keuntungan saya.

GymKeeper - Perancang Senaman
GymKeeper - Perancang Senaman

Menjejaki tunggakan permainan saya

Sebagai seseorang yang terobsesi untuk menjejaki segala-galanya dalam hidupnya (berkali-kali kerana kesalahan), saya telah cuba mengisi banyak penjejak tunggakan permainan video hanya untuk membencinya kerana kekurangan penggilapnya. Sekali lagi, ia mesti kelihatan bagus dan menarik, secara automatik menarik seni muka depan permainan, metadata dan banyak lagi. Stash melakukan semua ini dan banyak lagi.

Kini, anda mempunyai Buku Play dan TV untuk menjejaki pengalaman membaca dan menonton anda, dan anda boleh menggunakan Stash untuk menjejaki perkara yang anda mainkan. Google benar-benar perlu membeli orang ini atau membina sesuatu yang serupa untuk mengisi jurang itu dalam ekosistemnya sendiri. Anda boleh cuba menggunakan Google Collections sebagai penjejak tunggakan permainan jika anda mahu, tetapi ia tidak sesuai!

Stash - Penjejak Permainan
Stash - Penjejak Permainan

Muhasabah setiap hari tentang kehidupan

Saya cuba menggunakan saya Bullet Journal setiap hari untuk mendapatkan pandangan tentang kehidupan saya, cara hidup saya, dan akhirnya, untuk menjadi lebih produktif dari semasa ke semasa. Walau bagaimanapun, untuk pengalaman jurnal yang berlaku dalam hidup anda, menggunakan kertas bukanlah yang terbaik kerana anda tidak boleh mencari entri anda, dan ini bermakna pemerhatian yang lebih besar dan lebih analitikal adalah lebih sukar untuk dibuat.

Ambil ia daripada seseorang yang telah memasang dan menguji setiap jurnal dan apl diari di Gedung Play – Journey adalah yang terbaik. Ia mesra pengguna, cantik dan selesa untuk digunakan. Ia sebenarnya mempunyai peta kenangan foto lama sebelum Foto Google, dan ada sesuatu tentang melihat semua entri anda pada kalendar yang Google boleh belajar daripada.

Perjalanan: Diari, Jurnal
Perjalanan: Diari, Jurnal

Membuat belanjawan (dan cuba mengekalkannya!)

Walaupun saya telah mencuba semua apl jurnal di pasaran, saya juga telah menghabiskan masa yang taksub menggunakan setiap apl belanjawan yang tersedia. Spendee ialah salah satu apl terbaik dan paling cantik yang boleh anda pasang. Anda Memerlukan Belanjawan adalah lebih popular, tetapi Spendee menjadikan pengurusan wang anda kurang menakutkan. Anda juga boleh berkongsi dompet dengan orang tersayang anda, dan mengikat apl terus ke bank anda untuk pengkategorian transaksi automatik. Anda perlu menyesuaikannya secara berkala, tetapi duduk sekali atau dua kali seminggu dan berbuat demikian (atau lebih baik lagi, apabila anda membelanjakan sesuatu!) akan menghalang perkara ini daripada menjadi tidak terkawal.

Spendee - Penjejak & Perancang Belanjawan dan Perbelanjaan
Spendee - Penjejak & Perancang Belanjawan dan Perbelanjaan

Belajar bahasa Jepun (atau mana-mana bahasa lain)

Saya secara teknikalnya melanggar peraturan saya untuk memasang dan menggunakan hanya apl yang paling Googley, cantik, berinspirasikan Reka Bentuk Bahan dengan mempromosikan AnkiDroid, tetapi apabila saya belajar bahasa Jepun dan mula melibatkan diri dengan sistem “SRS” (pengulangan jarak), Anki yang pengalaman pergi-untuk mempraktikkan pembelajaran bahasa anda semasa dalam perjalanan.

Anki bermaksud “menghafal” dalam bahasa Jepun, tetapi apl itu boleh digunakan untuk membantu anda mempelajari apa-apa bahasa, belajar untuk peperiksaan perubatan atau undang-undang, menghafal nama atau wajah orang, membetulkan geografi, puisi, atau bahkan kord gitar. Anda memuatkan secara manual dalam dek kad imbas pintar yang secara automatik dan berkala mengingat semula kad yang dikenal pasti secara salah untuk meningkatkan pengekalan pengetahuan anda dengan cara yang lebih berkesan daripada pembelajaran tradisional.

Kad Flash AnkiDroid
Kad Flash AnkiDroid

Jika anda berminat dengan lebih banyak artikel seperti ini, beritahu saya! Saya suka berkongsi apl kegemaran saya, tetapi tidak pernah melakukannya. Saya telah melihat kembali apl, apl web saya dan hanya semua pengalaman yang telah saya cuba sejak beberapa tahun lalu dan menyedari bahawa menyorok semua maklumat hebat itu hanyalah satu pembaziran.

Apakah apl kegemaran anda untuk digunakan pada Pixel 6 atau Pixel 6 Pro anda? adakah anda menggunakan telefon lain sepenuhnya? Jika ya, apa yang anda sedang goyang sekarang? Adakah anda cenderung untuk menjejaki kehidupan dan “lifelog” anda melalui aplikasi, atau adakah anda hanya menggunakannya dan menggunakan asasnya? Mari sembang tentangnya di bawah!

svg%3E

We would love to say thanks to the author of this article for this awesome web content

5 Apl Android yang saya nikmati pada Pixel 6 Pro saya sekarang yang mungkin anda tidak pernah dengar


Discover our social media profiles and other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/