5 perkara yang perlu diketahui tentang Overwatch 2 daripada Soal Jawab Reddit Blizzard

Pembangun dari Blizzard Entertainment dibawa ke Reddit pada hari Rabu untuk menjawab soalan daripada masyarakat tentang Overwatch 2separuh sekuel percuma untuk dimainkan kepada penembak wira itu pelancaran Oktober ini. Overwatch 2 pembangun, termasuk pengarah permainan Aaron Keller, menjawab beberapa soalan hangat tentang permainan Blizzard seterusnya — seperti apa yang akan berlaku pada kredit sedia ada anda dan kotak rampasan yang belum dibuka dalam Overwatch — tetapi meninggalkan beberapa soalan tidak dijawab.

Berikut adalah lima perkara yang perlu diketahui Overwatch 2terutamanya jika anda sudah sedia ada Overwatch pemain.

Apa yang berlaku kepada sedia ada anda Overwatch mata wang dan kotak rampasan?

Jawapan ringkasnya ialah semua mata wang anda yang tidak dibelanjakan akan dibawa ke Overwatch 2, dan semua kotak rampasan anda yang belum dibuka akan dibuka secara automatik untuk anda pada bulan Oktober. Apa yang tidak jelas ialah apa yang anda akan dapat menghabiskan masa lama Overwatch mata wang dihidupkan, sekiranya anda sudah membuka kunci semua item kosmetik permainan asal.

“Kami akan berkongsi penjelasan yang lebih terperinci mengenai semua topik ini sebelum ini Overwatch 2 disiarkan secara langsung pada bulan Oktober,” Jon Spector, ketua komersial dan naib presiden untuk Overwatch, berkata pada Reddit. “Namun, untuk memberi anda jawapan pantas sekarang, mata wang sedia ada (kredit, token OWL dan mata persaingan) akan disertakan bersama anda Overwatch 2. Kami tidak memindahkan kotak rampasan ke dalam Overwatch 2dan sebelum pelancaran, mana-mana kotak rampasan yang belum dibuka akan dibuka secara automatik dengan akaun anda menerima semua kandungan secara langsung.”

Spector kemudian menjelaskan bahawa “OW1 kredit datang bersama anda untuk OW2tetapi mata wang maya baharu kami akan menjadi mata wang utama, dan akan ada perkara yang masuk OW2 yang tidak akan boleh dibeli dengan mereka OW1 kredit.”

Apakah yang telah dilakukan oleh pasukan Overwatch selama tiga tahun yang lalu?

Bila Overwatch 2 dilancarkan dalam “akses awal” pada bulan Oktober, pemain akan mendapat akses kepada tiga wira baharu (Sojourn, Ratu Junkerdan watak sokongan yang tidak diumumkan), pelbagai kerja semula wira, enam peta baharu, mod permainan baharu yang dipanggil Push, sekumpulan kosmetik baharu dan pas pertempuran pertama permainan. Kandungan pelancaran itu telah mendorong beberapa usaha keras Overwatch pemain bertanya, “Itu sahaja?” Lagipun, sudah hampir tiga tahun sejak Blizzard mengumumkan Overwatch 2 dan lebih daripada dua tahun sejak wira terbaharu permainan, Echo, telah ditambahkan pada senarai.

Imej: Hiburan Blizzard

Inilah pengarah permainan Aaron Keller terpaksa berkata apabila ditanya tentang bilangan wira baharu yang tidak dijangka pada hari pertama:

“Untuk konteks, pembangunan Overwatch 2 pada mulanya dibahagikan antara bahagian PvE dan PvP permainan, dan cara ia dijadualkan adalah untuk menyelesaikan kebanyakan bahagian permainan sebaik sahaja permainan itu bersedia untuk dihantar, “kata Keller. “Untuk menjadi jelas, tidak ada peti besi rahsia wira yang telah siap dan kandungan lain yang kami pegang untuk musim akan datang. Semasa kami terus mengulangi bahagian PvE permainan ini bermakna jadual untuk kandungan dan ciri PvP menjadi lebih panjang. Banyak ciri PvE, seperti unit musuh atau bakat wira, menggunakan sumber yang sama dalam pasukan seperti yang dilakukan wira. Bagi kami adalah lebih penting untuk memulakan penghantaran kandungan secepat mungkin daripada menahan keluaran permainan untuk mencipta lebih banyak wira. Ini juga sebab kami sangat teruja untuk pergi ke F2P dan mengeluarkan kandungan secara bermusim – iaitu untuk mengeluarkan kandungan apabila ia selesai dan bukannya menahannya untuk dimasukkan ke dalam kotak.

“Untuk berjaya dengan rancangan baharu kami untuk jangka panjang, kami telah mengembangkan dan menyusun semula pasukan. Saiz kami lebih tiga kali ganda daripada saiz kami semasa pelancaran. Kami mempunyai rancangan besar untuk permainan, melangkaui wira baharu, peta dan mod permainan, dan untuk mencapainya sambil masih mencipta kandungan untuk musim kami memerlukan banyak sumber dan banyak perancangan. Sebagai contoh, kami mempunyai beberapa wira dalam pembangunan. Wira musim 2 hampir tamat, dan kami berada dalam pelbagai peringkat ujian permainan untuk 3 wira seterusnya, 2 daripadanya adalah sokongan!”

Grafik yang menunjukkan gambaran keseluruhan permainan Overwatch 2 dan musim 1 dan 2, serta kandungan musim akan datang.

Pelan hala kandungan semasa Overwatch 2 untuk 2022-2023
Imej: Hiburan Blizzard

OK, jadi apa yang berlaku Overwatch 2 Misi PvE?

manakala Overwatch adalah permainan berbilang pemain, sekuel itu akan membawa bersamanya kandungan berasaskan misi pemain tunggal dan koperasi yang didorong oleh cerita. Rancangan Blizzard adalah untuk melancarkan bahagian PvE Overwatch 2 pada tahun 2023, dan pembangun tidak banyak berkongsi tentang separuh lagi permainan semasa AMA Redditnya.

Walau bagaimanapun, Keller menyatakan bahawa Overwatch 2 akan dilancarkan dalam “akses awal” untuk “menunjukkan bahawa ini hanyalah permulaan kepada banyak perkara baharu yang datang kepada permainan,” dan bahawa kempen PvE akan dikeluarkan sebagai sebahagian daripada pendekatan perkhidmatan langsung Blizzard.

“Kami belum bersedia untuk bercakap tentang rancangan PvE kami lagi, tetapi sangat penting bagi kami untuk memastikan orang ramai memahami tradisi dan kepentingan yang berlaku,” kata Gavin Jurgens-Fyhrie, pereka naratif utama dan penulis Overwatch 2. “Kami sedang mengusahakan bios baharu, dan mempunyai rancangan lain yang sangat hebat yang akan mengejutkan peminat jangka panjang tradisi itu.”

Gavin Winter, pereka bentuk sistem untuk Overwatch 2juga membayangkan bahawa teknologi tertentu yang dibangunkan untuk komponen kempen PvE permainan boleh membantu memudahkan penggantian peta gaya Serangan dalam Overwatch 2, yang akan ditamatkan dalam sekuel. (Sekiranya anda tidak mengikuti perkembangan, peta seperti Hanamura, Temple of Anubis dan peta “2CP” lain tidak akan dapat dimainkan dalam mod permainan teras dalam Overwatch 2dengan Blizzard memetik rasa tidak puas hati pemain dengan peta Assault.)

Overwatch 2, feat. Tracer, Mercy, Reinhardt, Lucio dan Mei

Imej: Hiburan Blizzard

Blizzard sedang mencari persatuan untuk Overwatch 2

Overwatch, apa adanya, bukanlah permainan sosial yang khusus. Tetapi itu mungkin berubah.

“Kami sedang mencari untuk menambah lebih banyak sistem sosial Overwatch 2dan sistem persatuan berada di bahagian atas senarai untuk kami,” Keller berkata. “Ciri seperti ini adalah satu peluang yang hebat dan sesuatu yang kami sangat teruja, tetapi ia adalah satu peningkatan yang besar, bukan sahaja untuk sebahagian besar pasukan kami tetapi beberapa jabatan lain di Blizzard. Kami telah melakukan usaha yang ketara ke arah ciri ini, tetapi masih terlalu awal untuk bercakap tentang perkara khusus atau bila ia mungkin dikeluarkan.”

Keller menambah bahawa pasukan Overwatch “mula menggali” kejohanan dalam permainan untuk sekuel.

Lebih ramai wira sedia ada berubah, peta Serangan sedia ada tidak

Wira Overwatch Moira, Symmetra, dan Brigitte semuanya akan melihat perubahan semasa Overwatch 2beta akan datang dan apabila permainan disiarkan secara langsung. Moira akan tidak dinyatakan “utiliti tambahan” semasa beta. Kerja-kerja jangan panggil semula Symmetra akan “meningkatkan mobilitinya dan membolehkannya bertindak balas dengan lebih baik kepada rentak 5v5 yang lebih pantas [team compositions],” pereka wira kanan Josh Noh berkata. Pemain Symmetra sepatutnya menjangkakan masa binaan teleporter yang lebih pendek dan kelajuan peluru tembakan sekunder yang lebih pantas. Brigitte akan mendapat perubahan yang tidak ditentukan kepada Ultimatenya bila Overwatch 2 pelancaran.

Blizzard juga menjelaskan bahawa peta Assault Hanamura tidak sedang diolah semula menjadi peta Muatan, walaupun skrin menu prototaip untuk Overwatch 2 menunjukkan minggu lepas. “Menukar [Assault] peta untuk memuatkan akan menjadi usaha yang besar dan ia bukanlah satu yang kami lakukan,” Winter berkata.

We would love to say thanks to the writer of this article for this remarkable material

5 perkara yang perlu diketahui tentang Overwatch 2 daripada Soal Jawab Reddit Blizzard


Check out our social media accounts as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/