6 Perkara Yang Kami Doktor Doktor Pokémon Ingin Lihat Dalam Pokémon Scarlet Dan Violet

Imej: Nintendo Life

Tahun itu ialah 1998. Spice Girls telah meletupkan stesen radio, dan Nintendo menyuruh setiap kanak-kanak di bawah umur 15 terpaku pada Game Boys mereka bermain. Pokémon Merah dan Biru. Ramai daripada kanak-kanak itu, termasuk sebahagian daripada kami di Nintendo Life, kini berusia dalam lingkungan tiga puluhan – dan oleh itu tidak lama untuk dunia ini – dan rasanya Pokémon belum lagi tua dengan kami pemain yang lebih tua. Malah, banyak permainan Pokémon telah berkurangan dalam kedua-dua keluaran kesukaran dan kerumitan selepas keluaran. Ia telah sampai ke tahap di mana kami Veteran Pokémon sangat berharap Game Freak menambah atau mengalih keluar beberapa ciri untuk menjadikan permainan lebih mencabar dan menyelaraskan mekanik yang membosankan.

Kami telah mengumpulkan senarai 6 perkara yang kami pemain Pokémon purba ingin lihat hampir sama seperti semangkuk Dedak Kismis pada pagi Ahad apabila Pokémon Scarlet dan Violet menyambut Generasi IX akhir tahun ini.

Mod Cabaran Kembali

Mod Cabaran Cynthia
Imej: Syarikat Pokémon / Bulbapedia

Kami mahu permainan Pokémon sesukar menentukan apa yang hendak dimakan untuk makan malam seminggu lebih awal. Januari Legenda Pokémon: Arceus mengambil langkah ke arah yang betul dengan menambahkan lapisan cabaran kembali ke dalam permainan Pokémon yang dibangunkan oleh Game Freak, tetapi kami berbohong jika kami berkata kami tidak bimbang Scarlet dan Violet mungkin mundur ke tahap kesukaran pemulihan.

Pokémon Hitam dan Putih 2 berkecimpung dengan kesukaran yang lebih tinggi dalam kebanyakan cara Pokémon yang mungkin: mereka menguncinya di belakang perdagangan melalui kunci melalui ciri Pautan Unova yang diperoleh pada penghujung Pokémon Black 2. Bermaksud untuk mengalami tahap kesukaran yang lebih tinggi, anda perlu mengalahkan permainan dahulu dan mempunyai rakan untuk berdagang untuk membuka kunci Mod Cabaran.

Kami sudah tua, Game Freak. Kami tidak mempunyai kawan lagi. Beri kami Mod Cabaran dari awal, atau sekurang-kurangnya lebih banyak jurulatih yang menakutkan Cynthia.

Permainan Akhir yang Menarik

End Game Battle Frontier
Imej: Syarikat Pokémon / Bulbapedia

Kami akan mengakui Generasi saya tidak mempunyai permainan akhir yang terbaik, tetapi tajuk susulan, terutamanya Battle Frontiers dalam Pokémon Emerald dan Pokémon Heartgold dan Soulsilver, menambah pengalaman ketagihan selepas menewaskan Elit Empat. Sejak itu, walau bagaimanapun, kandungan akhir permainan telah sangat kurang atau tidak wujud, ketinggalan daripada apa yang ditawarkan oleh banyak permainan bukan Pokemon. Sebahagian daripada ini adalah kerana tumpuan pada kandungan yang didorong oleh cerita – Episod Delta, Roket Pelangi Pasukan, Isle of Armor – dan sebahagian lagi kerana ganjaran untuk kandungan selepas permainan sering kali kurang. Battle Points, yang digunakan pemain untuk membeli item dalam permainan, tidak mencukupi untuk membuatkan kami kembali.

Kami ingin mengembalikan sesuatu yang sedalam Battle Frontiers dengan ganjaran yang bermakna – mungkin Pokémon berkilat, bentuk alternatif atau cabaran yang semakin hebat seperti mod roguelite – untuk membantu mengalihkan perhatian kami daripada kebimbangan yang melumpuhkan peristiwa dunia sebenar baru-baru ini. tertanam dalam diri kita.

Pembinaan Pasukan yang Boleh Diakses

Pembinaan Pasukan Torkoal
Imej: Syarikat Pokémon / Bulbapedia

Menetas 78 Bulbasaur untuk mendapatkan enam Nilai Individu yang sempurna tidaklah sukar. Ia sama membosankan seperti perjalanan pra-pandemi kami ke tempat kerja. Di mana permainan kompetitif lain memfokuskan untuk membawa pemain menyertai perlawanan secepat mungkin, di mana mereka boleh membina kemahiran mereka dan menguji strategi baharu semasa permainan meta berkembang, permainan Pokémon berpuas hati dengan membuang masa kita menetas ratusan telur hanya untuk membina pasukan yang berdaya maju. Ini boleh mengambil masa berjam-jam, walaupun dengan banyak item berguna yang diperkenalkan dalam Sword and Shield dan Ditto dengan statistik yang sempurna untuk dibiak.

Dan Arceus melarang jika kami ingin membuat pelarasan kecil kepada pasukan kami, seperti menurunkan atau meningkatkan statistik kelajuan berdasarkan perubahan meta, kerana itu boleh menghilangkan beberapa jam berharga sebelum waktu tidur 9:30 kami.

Nilai Individu dan Nilai Usaha perlu diperkemas lagi untuk membantu kedua-dua pemain lama menyelamatkan siang dan pemain baharu untuk menerima mekanik esoterik.

Insentif Berdaya saing

Perlawanan Insentif Kompetitif
Imej: Syarikat Pokémon

Sama seperti ganjaran yang diberikan dalam kandungan selepas permainan, insentif untuk bermain Pokémon secara kompetitif adalah barebones; pemain menerima anugerah pada akhir setiap bulan permainan, tetapi mereka sering diabaikan. Tambahan pula, sistem Pertempuran Peringkat di Pedang dan Perisai Pokémon terasa kurang masak. Kemajuan melalui setiap peringkat – dari Pokéball hingga Master Ball – bergantung sepenuhnya pada menang dan kalah, bukannya sistem mencari jodoh untuk meletakkan pemain menentang mereka yang mempunyai kemahiran yang sama. Pemain baharu dengan pasukan separuh maju mungkin akan dipadankan dengan pemain profesional yang berlatih untuk Kejohanan Dunia VGC, kedua-duanya menafikan sebarang perkembangan untuk tahap kemahiran dan menjadikan Pokémon dalam talian tidak perlu menakutkan untuk masuk.

Kami pemain senior Pokémon memerlukan suapan ikrar yang berterusan untuk kebolehan kami sebagai ganti tidak menerima apa-apa daripada pekerjaan harian kami dan ibu bapa Boomer yang jauh dari segi emosi. Mengenai Pedang dan Perisai, kami juga mungkin – kami tidak tahu – membaca buku atau mengambil kelas memasak sebaliknya.

Satu lagi Eeveelution

Eeveelution Sylveon
Imej: Syarikat Pokémon / Bulbapedia

Eevee akan berada dalam Pokémon Scarlet dan Violet. Ini tidak disahkan, tetapi dengan betapa popular dan boleh dipasarkan Pokémon seperti musang, kedua selepas Pikachu, kami akan terkejut jika Game Freak melangkau termasuk Eevee.

Ramalan Eevee berlaku untuk setiap keluaran Pokémon. Kami meramalkannya untuk Pokémon Legends: Arceus, dan tidak berjaya, dan baru-baru ini khabar angin dan teori yang menarik membayangkan Eeveelution baharu menjadikannya kelihatan lebih berkemungkinan berlaku dalam Scarlet dan Violet.

Ramai peminat Pokémon yang lebih baru mungkin tidak tahu bahawa sebelum rakaman sejarah moden Eevee hanya pernah tahu tiga evolusi. Sudah 9 tahun sejak Eeveelution terakhir, Sylveon, memulakan kerjaya dalam Pokémon X dan Y, dan jika kita perlu menunggu Generasi permainan lain, arthritis mungkin menyebabkan kita tidak dapat menikmati Eeveelution jenis Hantu atau Naga seperti impian kita.

Seorang Chonky Pikachu

Chonky Pikachu
Imej: Syarikat Pokémon

Dulu ketika permainan Pokémon dalam warna hitam-putih dan kami terpaksa mendaki bukit ke sekolah kedua-dua arah dalam hujan batu dan tanpa sepasang Gogal Keselamatan, Pikachu cerewet. Ini, bagi kami PokéVeterans, mewakili bentuk Pikachu yang ideal, dan anda mungkin tidak menyukainya, tetapi inilah rupa prestasi puncak Pika.

Chonky Pikachu kembali dalam Pedang dan Perisai dengan bentuk Gigantimax, dan sementara kita telah melihat Pikachu menggosok pipinya di Scarlet dan Violet mendedahkan trelerjika Game Freak menyimpan sebarang cinta sama sekali untuk peminat legasinya, mereka akan segera menukar model dalam permainan yang lebih nipis dengan model yang lebih sepadan dengan Generasi saya sprite.


Ya – kami sedar siaran ini kedengaran seperti orang tua yang menjerit kepada kanak-kanak untuk turun dari halamannya. Kerana ia adalah. Pokémon tidak lagi dibuat untuk kita yang mula bermain pada tahun 1998, yang bergelut menentang Gengar Agatha dan mencari di bawah trak oleh SS Anne untuk mencari Mew. Setiap keluaran Pokémon berikutnya mempunyai satu penonton dalam fikiran: kanak-kanak, bukan pengkritik permainan video dalam usia tiga puluhan. Dan tidak mengapa. Pokémon tidak perlu dibuat untuk kita; sebenarnya, sebahagian daripada daya tarikan mungkin datang dari daya tarikannya yang seperti kanak-kanak, menarik kita kembali ke masa yang lebih mudah tanpa sakit belakang yang begitu banyak.

Namun, itu tidak bermakna kita tidak boleh bermimpi. Jika Pokémon Legends: perubahan formula Arceus dan menambah kerumitan serta kesukaran adalah sesuatu yang perlu dilalui, Game Freak sedang mendengar, dan mungkin apabila Scarlet dan Violet dikeluarkan pada akhir tahun ini, kita akan menghadapi cabaran yang layak untuk jiwa lama kita yang cerewet .

Apa pendapat awak? Adakah terdapat sebarang ciri yang anda ingin lihat ditambah atau diperkemas dalam Pokémon Scarlet dan Violet? Muda atau tua, komen di bawah!

We would like to thank the author of this article for this amazing web content

6 Perkara Yang Kami Doktor Doktor Pokémon Ingin Lihat Dalam Pokémon Scarlet Dan Violet


We have our social media pages here and additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/