A Tale of Two Ashfalls: Kontroversi Berlaku Antara NetEase dan Liithos

Semalam, semasa aliran Tokyo Game Show IGN, NetEase Games dan Legendary Star Studio telah melancarkan Ashfall, permainan MMO penembak pengembaraan pasca apokaliptik yang akan datang tahun depan untuk PC (Stim), iOS dan peranti Android.

Sejurus selepas mendengar tajuk permainan itu, kami memikirkan satu lagi permainan PvP/PvE pasca-apokaliptik yang juga dipanggil Ashfall diumumkan tidak lama dahulu oleh Liithos, sebuah studio baharu yang diasaskan oleh bekas veteran PlayStation. Salah seorang daripada mereka perlu menukar nama, itu sudah pasti, tetapi ternyata, terdapat lebih banyak lagi.

Tidak lama selepas mendengar berita itu, pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Liithos Michael Mumbauer (bekas ketua studio Seni Visual Sony) mendedahkan bahawa syarikat itu sebenarnya telah melancarkan permainan itu ke NetEase lebih awal pada tahun 2022. Dia kemudian menduga penerbit Cina itu ‘suka’ tajuk itu cukup untuk digunakan. ia untuk permainan yang sama sendiri.

Mumbauer kemudian menambah bahawa ia akan menjadi ‘menarik’ untuk melihat bagaimana isu tanda dagangan Ashfall akan dimainkan.

Naib Presiden Liithos bagi Creative John Garvin (fikiran di sebalik Penapis Siphon dan Days Gone) turut menyuarakan perkara itu dengan beberapa tweet, menyebut NetEase tidak tahu malu.

Tidak perlu dikatakan, kami akan menghubungi NetEase perkara pertama pada hari Isnin untuk mendapatkan semacam respons rasmi. Sementara itu, berikut ialah gambaran keseluruhan Ashfall mereka, yang runut bunyinya akan dibuat oleh pemuzik bertaraf dunia seperti Inon Zur, Hans Zimmer dan Steve Mazzaro.

Ashfall ialah penembak pengembaraan orang ketiga, dengan tumpuan untuk menggunakan perlindungan dan taktik pasukan untuk mengatasi musuh. Matlamat permainan ini adalah membina semula tamadun dan menuntut semula tanah terbiar, tetapi tugas itu tidak akan mudah. Bukan sahaja tanah itu sendiri berbahaya untuk diterokai, tetapi terdapat banyak musuh yang kini tinggal dalam runtuhan masyarakat, termasuk kumpulan penceroboh, mesin pembunuh yang direka untuk berperang, dan kumpulan haiwan bermutasi. Pertempuran hanyalah sebahagian daripada Ashfall, kerana terdapat dunia besar yang sedang menunggu untuk diterokai, dipenuhi dengan rampasan untuk dicari pemain dan rahsia untuk didedahkan tentang masyarakat yang wujud sebelum ini. Terdapat banyak pencarian untuk pemain mengambil alih dan NPC berwarna-warni yang tinggal di dunia Ashfall yang sedang menunggu untuk ditemui.

Di Ashfall, pemain mencipta Wanderer mereka sendiri daripada pelbagai pilihan dalam mod penciptaan watak, dan melengkapkan mereka dengan segala jenis senjata api dan peralatan futuristik yang mereka perlukan untuk ujian yang akan datang. Terdapat banyak binaan watak berpotensi tersedia yang boleh disesuaikan oleh pemain dengan gaya permainan mereka sendiri, serta peralatan berkuasa yang boleh diselamatkan, untuk memberikan mereka kelebihan daya saing. Pertempuran melibatkan penggunaan perlindungan dan persekitaran untuk kelebihan pemain, kerana mereka menentang semua jenis musuh yang berbeza. Yang paling hebat daripada ini boleh dihadapi dalam pertempuran bos yang menarik, daripada binatang gergasi, kepada musuh solo elit dengan kemahiran yang sepadan dengan kemahiran pemain itu sendiri. Nasib baik, pemain tidak perlu menghadapi cabaran ini seorang diri, kerana Ashfall mempunyai kedua-dua mod tunggal dan berbilang pemain, membolehkan kumpulan rakan meneroka tanah terbiar bersama-sama, dan menyahut cabaran sebagai satu pasukan.

Pencipta Ashfall adalah peminat besar permainan pasca apokaliptik, terutamanya siri Fallout, dan mereka telah diilhamkan oleh beberapa nama terbesar dalam genre. Dengan Ashfall, pasukan telah dapat menambah rasa Timur pada estetika permainan. Selalunya imej Timur terikat dengan genre cyberpunk dan jarang dilihat dalam fiksyen pasca apokaliptik. Ashfall mempunyai peluang unik untuk mencipta sesuatu yang benar-benar unik untuk genre pasca-apokaliptik, sambil masih mempunyai rasa yang biasa. Pembangun juga telah berusaha keras untuk membina dunia yang menakjubkan secara visual, menampilkan kesan cuaca yang realistik, pelakon yang dirakam gerakan untuk animasi wataknya, kesan pecah kaca yang realistik, dan pencahayaan dan pantulan lanjutan, untuk membantu menghidupkan tanah terbiar dan penghuninya.

Produk yang dinyatakan dalam siaran iniWe want to thank the author of this article for this amazing web content

A Tale of Two Ashfalls: Kontroversi Berlaku Antara NetEase dan Liithos


Visit our social media accounts and also other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/