Activision Blizzard mengesahkan mandat vaksin telah tamat, pekerja akan keluar pada 4 April

Activision Blizzard secara rasmi menarik balik mandat vaksinnya untuk pekerja korporat AS, dan pekerja telah mengumumkan mereka bercadang untuk keluar sebagai protes. Syarikat mengesahkan kepada The Verge bahawa ia telah pun menamatkan mandat, dan A Better ABK, sebuah organisasi pekerja Activision Blizzard yang menyokong keadaan kerja yang lebih baik, diumumkan hari Jumaat bahawa pekerja akan keluar dari kerja pada 4 April pada 1PM ET sebagai protes.

Jessica Gonzalez, bekas pekerja Activision Blizzard dan pengasas A Better ABK, pada asalnya mendedahkan bahawa syarikat itu mengubah dasar vaksinnya di Twitter petang Khamis. Dalam siri tangkapan skrin, dia berkongsi teks e-mel yang dihantar oleh Brian Bulatao, ketua pegawai tadbir syarikat. “Berkuat kuasa serta-merta, kami menarik balik mandat vaksin kami untuk semua pekerja AS,” kata Bulatao dalam teks yang dikongsi oleh Gonzalez. Bulatao juga membincangkan dasar kembali ke pejabat syarikat, walaupun mengakui bahawa ia berbeza di seluruh perniagaan. Bloomberg wartawan permainan Jason Schreier melaporkan pada e-mel tidak lama selepas itu.

“Sebagai sebahagian daripada kembali ke pejabat, Blizzard dan Activision Blizzard mengadakan beberapa sesi maklum balas dan tinjauan pendapat selama tiga bulan, di mana pada penghujungnya mereka memutuskan untuk mewajibkan vaksin untuk pekerja yang akan berkhidmat,” wakil untuk Perikatan Pekerja ABK berkata kepada Poligon. “Ini adalah perjanjian di mana orang bersetuju untuk kembali. Perubahan baru-baru ini tidak dijalankan oleh mana-mana pekerja sebelum diumumkan.”

Pada hari Jumaat, Bulatao menghantar e-mel lain untuk menjelaskan dasar syarikat — seolah-olah memberi jaminan kepada pekerja bahawa tidak semua daripada mereka perlu kembali bekerja jika mereka tidak selesa. “Bagi majoriti pekerja kami, kami masih beroperasi di bawah peluang pulang ke pejabat secara sukarela,” katanya dalam e-mel, yang dikongsi dengan The Verge. “Walaupun kami tidak di seluruh syarikat yang memerlukan vaksinasi untuk memasuki bangunan kami di AS, masih terpulang kepada pemimpin Activision Publishing, Blizzard dan King untuk menentukan proses dan dasar yang paling sesuai untuk pekerja dan lokasi mereka. berdasarkan keadaan dan risiko tempatan.”

Schreier juga dilaporkan bahawa ketua Blizzard Mike Ybarra menghantar e-mel pada hari Jumaat mengatakan bahawa Blizzard, khususnya, akan memerlukan vaksinasi untuk beberapa bulan akan datang sekurang-kurangnya.

ABK yang lebih baik dibuat tiga tuntutan syarikat pada hari Jumaat, yang akan saya petik di bawah dan yang anda boleh lihat dalam tweet terbenam yang berikut:

Pembalikan segera untuk menarik balik keperluan vaksin

Kerja jauh harus ditawarkan sebagai penyelesaian tetap

Keputusan untuk bekerja jauh atau di pejabat hendaklah dibuat oleh setiap pekerja individu

Berikutan penjelasan Activision Blizzard, kumpulan itu mengetweet semula seorang pekerja Blizzard tetapi setakat ini tidak menyiarkan responsnya sendiri.

Tidak jelas berapa ramai pekerja dijangka keluar, dan menurut Poligon, “seorang wakil untuk kumpulan itu tidak mempunyai anggaran bilangan peserta.” Gonzalez tidak membalas DM Twitter, dan akaun Twitter A Better ABK tidak membalas tweet yang meminta penjelasan. Activision Blizzard tidak segera membalas permintaan untuk komen.

Pekerja Activision Blizzard sebelum ini telah keluar sebagai tindak balas terhadap skandal yang melanda syarikat sejak akhir-akhir ini. Pada bulan Julai, kakitangan berjalan keluar selepas keadaan gangguan seksual California menyaman syarikat itu, dan lebih daripada 350 orang hadir, mengikut The Washington Post. Lebih 150 orang telah menghadiri acara keluar rumah berikutan letupan jurnal dinding jalan laporan dakwa CEO Bobby Kotick telah sedar dakwaan salah laku seksual di syarikat itu, mengikut Poligon. Dan satu lagi walkout berlaku berikutan pemberhentian daripada sedozen kakitangan QA yang bekerja di sebuah studio yang terlibat dengan mereka yang sangat berjaya Panggilan Tugas siri, dengan sekurang-kurangnya 200 berjalan keluar, mengikut The Washington Post.

Berikut ialah kenyataan penuh Activision Blizzard kepada The Vergemelalui jurucakap Kelvin Liu:

Kesihatan dan keselamatan pekerja kami berada di barisan hadapan mutlak dalam semua yang kami lakukan, termasuk polisi kembali ke pejabat kami. Walaupun mandat vaksin AS Activision Blizzard telah ditarik balik, bagi majoriti pekerja kami, kami masih beroperasi di bawah peluang kembali ke pejabat secara sukarela. Selain itu, pekerja yang tidak selesa kembali ke pejabat digalakkan untuk bekerjasama dengan pengurus mereka dan pasukan HR kami untuk meneroka pilihan pengaturan kerja yang sesuai dengan situasi individu mereka. Kami akan terus memantau keadaan dan membuat pelarasan kepada dasar mengikut keperluan.

Kami menyedari sesetengah pekerja mungkin mengambil bahagian dalam keluar untuk menyatakan pandangan mereka. Syarikat menyokong hak pekerja kami untuk menyatakan pendapat mereka dengan cara yang selamat dan tidak mengancam, dan tidak akan membalas sebarang keputusan untuk mengambil bahagian dalam keluar ini. Syarikat itu juga berharap mereka yang keluar akan berkelakuan secara sah, selamat dan tanpa kekerasan.

Dan berikut ialah teks e-mel terbaharu Brian Bulatao:

Daripada: Brian Bulatao

Subjek: Kemas Kini Dasar Vaksin

Tarikh: 1 April 2022

semua orang,

Semalam, saya berkongsi kemas kini bahawa kami akan menarik balik mandat vaksin korporat kami untuk semua pekerja AS. Hasil daripada soalan yang telah timbul sejak itu, saya ingin menjelaskan maksud ini dari segi membuat keputusan di seluruh organisasi kami tentang perkara yang terbaik untuk unit atau lokasi perniagaan tertentu.

Pertama, sejak awal pandemik, kami sentiasa menjadikan kesihatan dan keselamatan pekerja sebagai keutamaan kami. Keputusan kami telah diasaskan dalam melaksanakan piawaian yang memenuhi atau melebihi panduan tempatan dalam komuniti tempat kami tinggal dan bekerja. Dan, bagi majoriti pekerja kami, kami masih beroperasi di bawah peluang pulang ke pejabat secara sukarela. Kami akan terus memantau keadaan dan membuat pelarasan kepada dasar mengikut keperluan.

Walaupun kami tidak di seluruh syarikat yang memerlukan vaksinasi untuk memasuki bangunan kami di AS, masih terpulang kepada pemimpin Activision Publishing, Blizzard dan King untuk menentukan proses dan dasar yang paling sesuai untuk pekerja dan lokasi mereka. mengenai keadaan dan risiko tempatan.

Terima kasih atas maklum balas anda. Kami akan terus menjelaskan rancangan kami apabila kami semakin hampir dengan tarikh pulang penuh kami.

BrianWe want to thank the author of this post for this awesome content

Activision Blizzard mengesahkan mandat vaksin telah tamat, pekerja akan keluar pada 4 April


Explore our social media accounts as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/