Adakah Anda Meletakkan Kamera Anda dalam Beg Galas Anda Dengan atau Tanpa Lensa Dipasang?

Anda mungkin mempunyai satu atau lebih beg kamera untuk mengangkut peralatan kamera anda. Beg bahu, beg galas, mungkin troli. Adakah anda meletakkan kamera anda di dalam beg anda dengan atau tanpa lensa dipasang? Atau adakah ia bergantung pada cara anda menggunakan beg kamera anda?

Terdapat banyak cara untuk mengemas beg kamera anda. Setiap orang mempunyai cara pilihan untuk meletakkan peralatan di dalam petak utama. Ia juga bergantung pada jenis beg yang anda gunakan. Beg bahu akan mempunyai cara meletakkan peralatan yang sama sekali berbeza.

Jenis beg yang berbeza adalah untuk jenis fotografi yang berbeza, saya fikir. Beg galas sesuai untuk mengangkut peralatan anda semasa mendaki. Ia membolehkan banyak berat dibawa tanpa banyak kesukaran. Melainkan anda mempunyai beg galas yang direka dengan buruk, sudah tentu.

Beg bahu menawarkan akses yang lebih baik di lokasi. Anda boleh mengambil lensa atau kamera relatif dengan mudah kerana anda tidak perlu mengeluarkan beg galas dari belakang anda. Terdapat beg galas yang membolehkan anda memutarkannya di hadapan anda. Tetapi selalunya ini tidak begitu mudah, terutamanya apabila Ia mengandungi banyak peralatan berat.

Saya juga menggunakan troli, yang boleh menjadi paling mudah semasa majlis perkahwinan. Ia menawarkan fleksibiliti untuk membawa beberapa peralatan tambahan bersama anda, tanpa perlu digantung di bahu, atau dibungkus di belakang anda tanpa akses mudah.

Saya menulis artikel tentang beg kamera dan tujuannya suatu ketika dahulu. Tetapi tidak kira apa beg yang anda gunakan, bagaimana anda meletakkan kamera anda dalam beg itu? Adakah anda memilikinya dengan atau tanpa lensa yang dipasang?

Bagaimana Anda Membungkus Kamera Anda dalam Beg galas Anda?

Saya percaya beg kamera yang paling biasa ialah beg galas. Ini boleh difahami kerana ia boleh membawa banyak peralatan manakala beratnya tidak menjadi masalah apabila anda membawanya di belakang anda. Mengendalikan beg galas yang berat mungkin menjadi lebih sukar apabila menanggalkannya dan meletakkannya di belakang anda semula. Tetapi secara umum, ini adalah cara yang paling mudah untuk membawa peralatan fotografi bersama anda.

Tetapi bagaimana anda menyimpan kamera anda di dalam beg galas? Adakah anda memilikinya dengan lensa yang dipasang? Adakah anda mempunyai kanta secara berasingan di sebelah badan kamera? Saya percaya cara terbaik ialah meletakkan kamera di dalam beg galas tanpa dipasangkan kanta.

Untuk memahami sebab mengapa anda perlu memikirkan sebab mengapa anda akan menggunakan beg galas. Ia untuk mengangkut peralatan dari satu tempat ke tempat lain. Beg galas yang baik tidak direka untuk boleh diakses dengan cepat. Lagipun, jika anda ingin mengambil kamera anda, anda perlu mengeluarkan beg galas dari belakang anda, letakkan di tempat yang selamat, buka dan keluarkan.

Jika anda telah menyimpan kamera anda dengan lensa yang dipasang, adakah ia lensa yang anda mahu gunakan untuk masa tertentu? Kemungkinan besar tidak, ini bermakna anda perlu menukar kanta. Selepas anda merakam tangkapan dan anda ingin meletakkan kamera kembali ke dalam beg galas, anda perlu menggantikan kanta itu semula kerana ia tidak sesuai dengan cara lain.

Sebab mengapa ramai yang mengemas kamera mereka dengan lensa yang dipasang, adalah ketakutan untuk terkena habuk atau zarah ke sensor akibat pertukaran lensa. Jika anda mempunyai kanta yang telah dipasang, ia kelihatan seolah-olah anda mengurangkan risiko. Tetapi malangnya, ia akan memaksa anda menukar kanta dengan lebih kerap. Bukan sahaja kerana anda perlu memasang kanta lain untuk tangkapan anda, tetapi juga perlu memasang semula lensa sebelumnya kerana ia tidak akan muat jika tidak.

Nasihat Saya Adalah Simpan Kamera Di Dalam Beg Galas Tanpa Dipasangkan Kanta

Jika anda banyak menggunakan beg galas, pastikan susun atur dibuat untuk badan kamera tanpa lensa dipasang. Dengan cara ini anda boleh mengambil kanta yang anda perlukan dan memasangnya terus, bukannya mengeluarkan kanta terlebih dahulu.

Terdapat juga beg anduh yang membolehkan anda memutarkan beg untuk mendapatkan akses pantas ke ruang kamera. Beg ini selalunya direka untuk membawa kamera dengan lensa dipasang. Tetapi sekali lagi, bagaimana anda tahu anda memerlukan kanta tertentu itu? Dalam senario terburuk, anda juga perlu menukar kanta dengan beg sedemikian.

Saya percaya di sana beg sling ini selalunya merupakan pilihan terbaik untuk jurugambar yang hanya menggunakan satu kamera dan satu lensa. Ini adalah satu-satunya sebab yang baik untuk meletakkan kamera dengan lensa dipasang di dalam beg galas. Lagipun, jika anda hanya mempunyai satu kanta, tidak ada sebab untuk menanggalkannya.

Bagaimana dengan Beg Bahu dan Troli?

Jangan bawa beg bahu apabila anda membawa banyak peralatan bersama anda. Beg bahu yang berat adalah sesuatu yang anda perlu elakkan pada setiap masa. Ia bagus untuk persediaan yang ringan, mungkin dengan hanya satu kanta tambahan. Dan ia menawarkan beberapa faedah berbanding beg galas.

Apabila saya menggunakan beg bahu, ia mengandungi kamera dan satu atau dua kanta. Mungkin tiga, cuma seperti yang sepatutnya saya lakukan dengan tiga nombor perdana di Tarn Perancis. Nak tukar lens pun senang, tak perlu letak beg atas tanah. Saya juga lebih suka mempunyai kamera tanpa kanta di dalam beg, tetapi tidak selalu. Ia bergantung pada berapa banyak kanta yang saya bawa bersama saya, dan dalam situasi apa saya merakam. Jika saya mempunyai kanta kedua hanya untuk situasi istimewa, saya teruskan lensa lain dilekatkan pada kamera

Troli yang saya gunakan untuk fotografi perkahwinan saya membawa beberapa kanta tambahan dan sepasang kilat. Saya menggunakan abah-abah untuk membawa kamera untuk akses terus dan menukar kanta sekali-sekala. Memandangkan saya mempunyai dua kamera, setiap satu dipasang dengan lensa yang berbeza, lebih mudah untuk menyimpan kamera di dalamnya dan memasang kanta. Tetapi jika saya sudah bersedia dengan penggambaran perkahwinan, kanta dikeluarkan dari kamera sebelum saya meletakkannya di dalam beg.

Simpan Kamera Anda dengan Cara Paling Mudah

Saya tidak mahu memberitahu anda bagaimana anda mesti meletakkan kamera anda dalam beg galas. sama sekali tidak. Anda perlu membuat keputusan sendiri dan memilih cara yang anda suka. Tetapi saya mahu anda memikirkannya, dan mempertimbangkan kebaikan dan keburukan dengan teliti. Saya percaya adalah lebih baik untuk membuat susun atur ruang utama beg galas anda dengan kanta secara berasingan daripada badan kamera anda.

Jika anda menggunakan beg galas untuk mengangkut peralatan fotografi anda, adakah anda mempunyai kamera anda dengan atau tanpa kanta di dalamnya? Sila kongsikan sebab dalam komen di bawah mengapa anda memilih cara ini, dan apakah faedah untuk fotografi anda.

We want to give thanks to the writer of this article for this awesome content

Adakah Anda Meletakkan Kamera Anda dalam Beg Galas Anda Dengan atau Tanpa Lensa Dipasang?


We have our social media pages here and other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/