Adakah pengawal gaya Hit Box benar-benar menawarkan faedah ketara berbanding kayu arked? Permainan pertarungan Tokido memakai kot makmal untuk menjalankan eksperimen


Adakah pengawal gaya Hit Box benar benar menawarkan faedah ketara berbanding.webp


Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, semakin ramai pemain permainan pertarungan yang berdaya saing meninggalkan pengawal kayu arked klasik mereka untuk mereka dalam gaya Hit Box, tetapi sejauh manakah kesan yang sebenarnya dihasilkan oleh kawalan berbeza itu?

Permainan pertarungan dan legenda Street Fighter Rohto|Tokido baru-baru ini memulakan siri Makmal Permainan Pertempuran di YouTube, dan episod pertamanya didedikasikan untuk meneroka dan menguji potensi manfaat menggantikan kawalan tuil anda dengan butang.

Selepas menghabiskan bahagian pertama video yang memperincikan peraturan yang dilampirkan pada pengawal yang berbeza untuk mengelakkan kelebihan yang ketara (seperti input arah bertentangan serentak), pro yang lama menghabiskan segmen terakhir menjalankan percubaan mudah dalam Street Fighter 5 untuk meletakkan kayu arked di hadapan-ke- kepala dengan Hit Box.


Dengan memakai kot makmalnya sendiri, Tokido menggunakan setiap pengawal sebanyak 5 kali untuk melihat tempoh masa yang diambilnya untuk melakukan sengkang ke hadapan dengan Ryu dan perbezaan antara mereka.


Menggunakan kayu arked terlebih dahulu, Tokido mendapati dirinya boleh berlari secara konsisten dalam 5 bingkai.


Bagi pengawal gaya Hit Box sebaliknya, dia mendapati bahawa sengkangnya lebih rendah dengan purata 3 bingkai (dan turun serendah 2 bingkai), yang nampaknya mengejutkan pesaing teratas.


Keputusan ini tidaklah mengejutkan sepenuhnya, memandangkan anda perlu menggerakkan tuil secara fizikal dengan gerakan yang disengajakan dengan pergelangan tangan / jari anda berbanding dengan hanya mengetik butang ke hadapan dua kali secepat yang anda boleh.


Perbezaan bingkai 2–3 itu diakui tidak begitu bermakna kepada orang ramai yang bermain, jadi Hit Box tidak hanya membatalkan apa-apa lagi yang mungkin anda mainkan sekarang.


Bagi mereka yang ingin mengambil yang terbaik daripada yang terbaik, walau bagaimanapun, ia sudah tentu cukup untuk menjadi pembolehubah yang relevan memandangkan banyak interaksi boleh diputuskan dengan hanya beberapa bingkai.


Percubaan ini hanyalah 1 pandangan kecil tentang apa yang membezakan gaya pengawal ini antara satu sama lain, dan terdapat lebih banyak faedah berpotensi yang pemain cenderung untuk memetik pada Kotak Hit seperti input yang lebih tepat dan kurang ketegangan pergelangan tangan.


Memandangkan FGC telah bermain pada tuil selama lebih 3 dekad sekarang, kami tidak menjangka kayu arked tradisional akan mati dalam masa terdekat, dan adalah penting untuk menyedari bahawa pada asasnya semua jenis pengawal yang berbeza menawarkan beberapa faedah kecil berbanding yang lain.


Neraka, jika anda melihat pada keputusan CEO 2022 untuk SF5, 3 daripada 4 penyudah teratas semuanya bermain pada pad konsol standard, jadi pada penghujung hari, mainkan apa yang anda paling selesa.


Malangnya, video Tokido hanya dalam bahasa Jepun, tetapi masih agak mudah untuk mengetahui perkara yang sedang berlaku dengan menggunakan ciri terjemah automatik di YouTube.We would like to say thanks to the writer of this post for this outstanding material

Adakah pengawal gaya Hit Box benar-benar menawarkan faedah ketara berbanding kayu arked? Permainan pertarungan Tokido memakai kot makmal untuk menjalankan eksperimen


Visit our social media profiles and also other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/