AirPods Pro 2: Reka bentuk, ciri, tarikh keluaran, harga, banyak lagi

Apple bersedia untuk mengeluarkan AirPods Pro 2 pada tahun 2022. Generasi baharu ini dikhabarkan akan membawa reka bentuk baharu, sokongan Lossless yang inovatif serta penderia kecergasan buat kali pertama. Pergi ke bawah sambil kami mengumpul khabar angin terkini tentang produk ini.

AirPods Pro 2: Faktor bentuk baharu?

Menjelang awal tahun 2022, penganalisis Apple Ming-Chi Kuo melaporkan bahawa AirPods Pro 2 akan menampilkan reka bentuk faktor bentuk baharu lebih dekat dengan 2021 Beats Fit Pro. Dengan itu, fon telinga wayarles ini akan kehilangan buritannya dengan kemungkinan menampilkan reka bentuk hujung sayap dalam telinga.

Jika demikian, kes pengecasan AirPods juga akan diubah suai. Khabar angin percaya ia akan kekal 21mm tebal, manakala ia akan 46mm tinggi dan 54mm lebar. Sebagai perbandingan, sarung pengecas AirPods Pro semasa berukuran 45.2mm tinggi dan 60.6mm lebar.

Kemudian pada bulan Jun, kebocoran baru oleh 52audioyang meramalkan reka bentuk AirPods 3 dengan betul, menunjukkan bahawa AirPods Pro 2 berkemungkinan akan menampilkan reka bentuk yang serupa dengan generasi semasa, tetapi dengan tweak pada hujung telinga.

AirPods Pro 2

Setakat ini, tiada pembocor atau penganalisis meramalkan warna baharu untuk AirPods Pro 2, walaupun kemungkinan Apple hanya akan mengekalkan versi putih produk tersebut.

ciri-ciri

Sokongan tanpa rugi

Penganalisis Ming-Chi Kuo juga adalah yang pertama melaporkan bahawa Apple merancang untuk membawa sokongan Lossless kepada AirPods Pro 2. Dia menulis kembali pada bulan Januari:

Kami menjangkakan Apple akan melancarkan AirPods Pro 2 pada 4Q22 dengan nilai jualan baharu, termasuk reka bentuk faktor bentuk baharu, sokongan untuk format Apple Lossless (ALAC) dan bekas pengecasan yang boleh mengeluarkan bunyi untuk dijejaki pengguna. Kami optimistik tentang permintaan untuk AirPods Pro 2 dan menganggarkan penghantaran akan mencecah 18–20 juta unit pada 2022.

AirPods Pro 2 Reka bentuk ciri tarikh keluaran harga banyak

Menjelang akhir tahun 2021, pencipta AirPods menangani batasan Bluetooth dalam temu bual. Gary Geaves, Naib Presiden Apple bagi Akustik, telah berkata bahawa Apple sangat menyukai standard wayarles yang membolehkan lebih lebar jalur.

“Jelas sekali teknologi wayarles adalah penting untuk penyampaian kandungan yang anda bincangkan,” katanya, “jadi kami perlu menumpukan perhatian sepenuhnya untuk memerah sepenuhnya yang kami boleh daripada teknologi Bluetooth, dan terdapat beberapa helah yang boleh kami mainkan. untuk memaksimumkan atau mengatasi beberapa had Bluetooth. Tetapi wajar untuk mengatakan bahawa kami ingin lebih lebar jalur dan… Saya akan berhenti di sana. Kami ingin lebih lebar jalur”, dia tersenyum.

Jika penganalisis Ming-Chi Kuo betul, Apple mungkin mengguna pakai standard baharu untuk menawarkan sokongan Lossless dengan AirPods Pro 2.

Sokongan cip baharu dan Bluetooth bertenaga rendah

9to5Mac sumber mengesahkan bahawa AirPods Pro generasi akan datang – diberi nama kod B698 – akan menampilkan versi seterusnya cip H1, pemproses audio Apple sendiri. Selain itu, rujukan untuk sokongan codec LC3 pada perisian tegar beta AirPods Max menyatakan bahawa AirPods Pro 2 boleh menjadi yang pertama menambah sokongan Bluetooth 5.2.

Codec ini akan membawa lebih kestabilan dan kecekapan pada fon telinga wayarles. Bukan itu sahaja, malah standard baharu ini akan membantu AirPods Pro 2 meningkatkan kualiti bunyi untuk panggilan suara dan lagu dengan sokongan kadar bit yang lebih tinggi. Walaupun codec Bluetooth dan LC3 bertenaga rendah tidak menjanjikan “Lossless Bluetooth”, ia pasti akan meningkatkan kualiti bunyi dengan banyak.

Penderia kesihatan

1656195581 438 AirPods Pro 2 Reka bentuk ciri tarikh keluaran harga banyak

Kuo juga percaya bahawa “AirPods mungkin menyokong fungsi pengurusan kesihatan pada masa hadapan,” menyokong laporan sebelumnya.

Kajian yang diketuai oleh Apple menunjukkan bagaimana AirPods boleh digunakan untuk memantau kadar pernafasan. Kajian mendapati bahawa audio ini boleh menjadi “isyarat berdaya maju untuk menganggarkan secara pasif” kadar pernafasan, juga menjadikannya cara yang lebih kos efektif untuk melakukannya berbanding penjagaan kesihatan tradisional.

Bloombergs Mark Gurman juga percaya bahawa Airpods Pro 2 akan mempunyai ciri penjejakan kecergasan baharu:

Apple telah menguji reka bentuk baharu dengan buritan yang lebih pendek atau tiada buritan langsung, serta sensor gerakan baharu untuk kecergasan.

Di samping itu, ia tidak akan mengejutkan jika Apple menambah ciri penjejakan kesihatan sebagai pembangun indie mengeluarkan aplikasi yang memberitahu sama ada postur anda baik menggunakan penderia AirPods. Agak kemas, kan?

Penyambung kilat atau USB-C?

Pada bulan Mei, Kuo diramalkan bahawa sarung pengecas AirPods Pro 2 masih akan menampilkan port Lightning untuk pengecasan, mematahkan harapan untuk penukaran kepada USB-C tahun ini.

Kuo melaporkan pada bulan Mei bahawa Apple adalah sedang menguji iPhone 15 dengan port USB-C untuk mengecas. Penganalisis itu juga meramalkan bahawa apabila (atau jika) iPhone bertukar kepada pengecasan USB-C, Apple juga akan beralih AirPods dan aksesori lain kepada USB-C.

Dalam bulan Jun, 52audio membuat spekulasi bahawa sarung pengecas yang dikemas kini untuk AirPods Pro 2 akan bertukar kepada USB-C berdasarkan imejnya yang bocor, seperti yang anda boleh lihat di sini.

Bilakah Apple akan mengeluarkan AirPods Pro 2?

AirPods-pro-2-features

AirPods Pro asal mula dikeluarkan pada penghujung 2019. Ming-Chi Kuo percaya bahawa AirPods Pro 2 dijangka memasuki pengeluaran besar-besaran pada separuh kedua tahun ini. Beliau juga menyatakan bahawa AirPods Pro 2 akan dikeluarkan di Vietnam, menandakan pengurangan dalam pergantungan Apple pada China.

Ini datang selepas jurnal dinding jalan melaporkan bahawa Apple telah memaklumkan beberapa pembekalnya bahawa ia mahu mengalihkan pengeluaran dari China ke hab di Vietnam dan India.

Sebelum ini, Kuo berkata AirPods Pro 2 akan dilancarkan sekitar Q4 2022, bermakna produk itu boleh melihat cahaya sekitar September-November, bergantung pada rancangan Apple untuk mengumumkan produk ini bersama iPhone, Mac atau iPad baharu.

Berapakah kos AirPods Pro 2?

Setakat ini, khabar angin tidak mengambil kira harga AirPods Pro 2. Pada masa ini, generasi pertama berharga $249. Jika Apple menambah penderia kesihatan baharu pada produk ini + Sokongan Lossless, kemungkinan Apple boleh meningkatkan tanda harganya sehingga $50.

Ia juga penting untuk melihat strategi syarikat dengan AirPods 3. Kuo menyifatkan ia sebagai “strategi pembahagian produk yang gagal,” dengan mengatakan Apple berkemungkinan akan menghentikan AirPods Pro apabila melancarkan model baharu itu.

Pesanan AirPods 3 untuk 2-3Q22 telah dipotong sebanyak 30%+. Disebabkan oleh strategi pembahagian produk yang gagal, permintaan untuk AirPods 3 adalah jauh lebih lemah berbanding AirPods 2. AirPods Pro mungkin akan dihentikan selepas Apple melancarkan AirPods Pro 2 pada 2H22 untuk mengelakkan kesilapan yang sama berulang.

Bungkus

Kemas kini perisian tegar AirPods pro

Terdapat banyak perkara untuk teruja tentang AirPods Pro 2 baharu. Jika khabar angin ternyata benar, jangkakan main balik Lossless, faktor bentuk baharu dan penderia kesihatan dan kecergasan.

Walau bagaimanapun, jika anda rasa anda tidak memerlukan semua ciri ini, ini mungkin masa yang sesuai untuk membeli yang asli AirPods Pro, AirPods Maxdan juga Apple pengecas 20W.

FTC: Kami menggunakan pautan ahli gabungan automatik yang menjana pendapatan. Lagi.


Lihat 9to5Mac di YouTube untuk lebih banyak berita Apple:We would love to give thanks to the author of this post for this amazing web content

AirPods Pro 2: Reka bentuk, ciri, tarikh keluaran, harga, banyak lagi


Our social media profiles here and other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/