Alat terbaharu Ring menjadikan interkom pangsapuri anda pintar

Kunci pintu pintar dan loceng pintu video adalah kemudahan yang hebat untuk mereka yang tinggal di rumah keluarga tunggal, tetapi bagaimana pula dengan berjuta-juta orang yang tinggal di rumah pangsa, pangsapuri dan kondominium? Mereka juga mungkin ingin menjawab pintu depan mereka dari telefon mereka — sama ada mereka berada di rumah atau tidak — dan mungkin membujuk pelawat mereka masuk tanpa turun dari sofa atau bergegas pulang dari pejabat. Ring, pembuat loceng pintu video asal, berpendapat ia mempunyai penyelesaian.

Ring Intercom ialah peranti pengubahsuaian DIY yang dipasang pada interkom di dalam rumah anda dan bersambung melalui Wi-Fi ke apl Ring pada telefon pintar anda. Ia direka khusus untuk bangunan pangsapuri Eropah yang berbilang flat (atau pangsapuri) mempunyai satu pintu masuk dan hanya dipasang sistem interkom audio. Dengan Ring Intercom dipasang, apabila seseorang menelefon flat anda, anda boleh bercakap dengan pelawat anda dan menghubungi mereka melalui apl. Tiada komponen video — semuanya audio — dan tiada ciri rakaman. Ring Intercom hanya mereplikasi fungsi sedia ada interkom anda pada telefon anda, membolehkan anda bercakap dengan pintu depan anda dari mana-mana sahaja.

Faedah utama Ring Intercom ialah keupayaan untuk bercakap dengan pelawat dan buzz mereka dari jauh, menggunakan telefon anda dari mana-mana sahaja atau peranti Echo jika anda berada di rumah. Tetapi mempunyai bungkusan atau penghantaran makanan membuatnya masuk ke dalam bangunan dan berpotensi ke pintu depan anda, dan bukannya duduk di ambang pintu yang terdedah kepada unsur-unsur dan berpotensi pencuri, juga menambah satu lagi tahap keselamatan dan kemudahan.

Interkom Cincin berkuasa bateri dilancarkan minggu ini di IFA di Berlin. Ia akan tersedia dahulu di UK pada harga £119.99, dan di Jerman, dengan prapesanan bermula pada 28 September dan penghantaran dijadualkan pada 26 Oktober. Satu bundle dengan stesen pengecasan bateri Ring dan bateri ganti ialah £149.99. Ring, yang dimiliki oleh Amazon, turut menawarkan produk itu pada harga pengenalan £89.99, termasuk peranti bateri tambahan, yang berjumlah kira-kira £48. Ring Intercom akan tersedia di Perancis, Sepanyol dan Itali pada awal 2023 dan dijadualkan tiba di AS tahun depan

“Ia adalah penyelesaian yang jelas seperti loceng pintu video,” kata Jamie Siminoff, pengasas dan ketua pencipta Ring, dalam temu bual dengan The Verge. “Jika saya dilahirkan atau dibesarkan di Eropah, mungkin saya akan membina ini terlebih dahulu.”

Tiga kali lebih ramai orang tinggal di bangunan berbilang unit di seluruh dunia berbanding di rumah keluarga tunggal, katanya, jadi penyelesaian ini adalah penyelesaian yang telah cuba dibangunkan oleh syarikat sejak sekian lama. Siminoff berkata walaupun barisan produk loceng pintunya “telah berjaya di Eropah,” terdapat peratusan besar penduduk yang tidak dapat menggunakannya.

Ring memang memperkenalkan Peephole Cam beberapa tahun lalu, yang berfungsi untuk pintu pangsapuri (kamera loceng pintu berada di lubang intip). Tetapi itu tidak menyelesaikan cara bercakap dengan seseorang yang menelefon di pintu bangunan anda (dan Ring telah menghentikan Peephole tahun lepas).

“Terdapat puluhan ribu variasi [on intercom systems],” kata Siminoff. “Ini direka untuk bekerja dengan lebih 90 peratus daripada mereka. Ia mengambil banyak kerja untuk dibangunkan, dan ia mempunyai satu tan kecerdasan yang dimuatkan di dalamnya yang menentukan perkara yang disambungkan, sama seperti cara beberapa termostat pintar berfungsi.”

Interkom Ring bersambung ke telefon bimbit interkom dalaman anda dan dikuasakan oleh bateri yang boleh dicas semula dan boleh digunakan semula. Ia serasi dengan kebanyakan telefon bimbit interkom audio (tetapi bukan sistem video), dan terdapat a penyemak keserasian di Ring.com. Tiada perubahan struktur pada apartmen anda diperlukan, dan proses pemasangan adalah sepenuhnya DIY.

Apabila seseorang menekan butang pangsapuri anda di pintu masuk utama, ia mencetuskan perbualan dua hala melalui aplikasi Ring. Anda hanya boleh menjawab panggilan apabila seseorang membunyikan apartmen anda, jadi anda tidak boleh menggunakannya untuk mendengar orang yang melepak di ambang pintu apabila anda mahu.

Tiada keupayaan rakaman, seperti yang terdapat dengan Loceng Pintu Video Ring; cuma ada live, ceramah dua hala. “Saya tidak tahu sama ada orang mahu [recording],” kata Siminoff. “Dan terdapat undang-undang tempatan mengenai rakaman audio.” Log aktiviti dalam aplikasi Ring akan memberitahu anda jika anda terlepas pelawat. Log aktiviti juga dipaparkan setiap kali ciri buka kunci jauh diaktifkan oleh anda atau mana-mana pengguna kongsi dalam isi rumah anda yang telah anda berikan akses.

Ring Intercom juga mempunyai ciri pilihan yang membolehkan pemacu penghantaran Amazon selamat, akses berasaskan masa ke bangunan anda untuk menghantar pakej, serupa dengan program Kunci Amazon, jadi anda tidak perlu menjawab buzzer. Ring mengatakan ia akan menambahkan ciri Auto-Disahkan Tetamu yang membolehkan anda berkongsi kunci maya boleh ditarik balik dengan, katakan, pejalan kaki anjing anda atau orang yang membersihkan. Ini adalah sesuatu yang kebanyakan kunci pintu pintar membenarkan anda lakukan.

Ring Intercom juga boleh menyambung kepada pembantu suara Amazon Alexa, membolehkan anda menggunakan mana-mana pembesar suara pintar Echo atau paparan sebagai interkom bebas tangan dan bercakap dengan pelawat anda melaluinya. Anda juga boleh membuka kunci pintu dengan suara, tetapi anda perlu menyediakan dan menggunakan kod pin suara.

Ring Intercom dipasang di sebelah telefon bimbit interkom pangsapuri anda dan dikuasakan oleh bateri.
Imej: Cincin

Walaupun Ring Intercom akan berfungsi di AS, Siminoff berkata Ring memilih untuk memberi tumpuan kepada Eropah untuk pelancaran, di mana terdapat pasaran yang lebih besar yang berpotensi belum diterokai. “Saya fikir semua orang sentiasa menganggap bahawa sebaik sahaja anda sampai ke Amazon, anda hanya mempunyai tongkat ajaib yang penuh dengan jurutera dan sumber tanpa had,” katanya. “Tetapi kami perlu memberi tumpuan, jadi kami mahu memberi tumpuan kepada Eropah, melancarkannya di sana, meneruskannya, kemudian kami akan membawanya ke AS.”

Walaupun Ring mengatakan anda boleh memautkan Ring Interkom ke peranti Ring lain seperti Ring Indoor Cam, tiada fungsi gabungan; cuma kedua-dua peranti boleh diakses daripada aplikasi yang sama. Interkom ialah peranti audio semata-mata. “Terdapat cara anda boleh menambah video pada jenis peranti ini,” kata Siminoff. “Tetapi ia adalah perkara yang lebih sukar untuk dilakukan dan melibatkan lebih banyak pihak, seperti pemilik bangunan. ” Dengan Ring Intercom, anda boleh terus berhubung dengan pintu depan anda dengan peranti yang anda boleh beli dan pasang sendiri “dengan hanya beberapa skru dan setengah jam pada hari Ahad,” kata Siminoff.

We would love to thank the author of this write-up for this awesome web content

Alat terbaharu Ring menjadikan interkom pangsapuri anda pintar


Discover our social media accounts as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/