Amazon Mendedahkan Kebangkitan Halo: Alat Penderia Tidur dan Jam Penggera Matahari Terbit

Amazon sedang mengembangkan kehadirannya dalam pasaran kesihatan dengan $140 Halo Rise, penghantaran penjejak tidur di sisi katil baharu akhir tahun ini yang berfungsi sebagai jam penggera matahari terbit. Pelancaran itu datang selepas Amazon mengeluarkan yang pertama Halo penjejak kecergasan kembali pada tahun 2020 dan sekuelnya, dipanggil Pandangan Halopada tahun 2021. Ia juga merupakan satu lagi petanda bahawa Amazon dan gergasi teknologi lain cuba membetulkan cara kita tidur.

Halo Rise direka untuk menjadi alternatif kepada Halo Band bagi mereka yang memilih untuk tidak memakai gelang tangan atau jam tangan pintar semalaman tetapi masih mahu memantau tidur mereka. Memandangkan ia terletak di atas meja malam anda dan bukannya pada badan anda, ia juga boleh mengumpulkan maklumat tentang faktor persekitaran yang boleh menjejaskan tidur anda, menurut Amazon.

Halo Rise tidak mempunyai kamera atau mikrofon. Sebaliknya, ia menggunakan penderia tenaga rendah untuk mengesan pergerakan mikro yang berlaku semasa bernafas. Amazon kemudian menggunakan pembelajaran mesin untuk menterjemahkan pergerakan tersebut ke peringkat tidur dan memaparkan cerapan ini dalam apl Halo. Syarikat itu berkata algoritma tidur Halo Rise telah dilatih dan disahkan terhadapnya polisomnografiujian yang biasanya digunakan oleh doktor untuk memerhati corak tidur.

Baca juga: Amazon mengumumkan Halo Rise semasa tahunannya acara pelancaran produk musim luruh pada hari Rabu, di mana ia juga mengumumkan Jurutulis Kindleyang Fire TV Omni QLEDtiga baru Titik Gema pembesar suara pintar dan banyak lagi.

Harga: $35
Tarikh Keluaran: November 2022

Senjata rahsia Alexa Voice Remote Pro ialah keupayaan mengesan peranti dengan arahan suara. Ia juga mempunyai lampu latar yang diaktifkan gerakan dan butang yang anda boleh atur cara untuk membuka aplikasi tertentu atau melaksanakan arahan Alexa.

Harga: $140
Tarikh Keluaran: S4 2022

Direka untuk menjadi alternatif kepada Jalur Halo Amazon bagi mereka yang memilih untuk tidak memakai gelang tangan atau jam tangan pintar semalaman, tetapi masih mahu memantau tidur mereka, Rise ialah jam penggera matahari terbit dengan penderia yang menangkap maklumat tentang pergerakan dan persekitaran anda.

Pelancaran Halo Rise datang kerana penjejakan tidur telah menjadi kawasan tumpuan yang lebih besar untuk syarikat teknologi. Apple, sebagai contoh, membawa keupayaan untuk memantau peringkat tidur yang berbeza ke Apple Watch dengannya WatchOS 9 kemas kini perisian, yang dilancarkan pada 12 September. Fitbit dan Samsung kedua-duanya melancarkan ciri analisis tidur sepanjang tahun lalu yang meneliti corak jangka panjang dan mengeluarkan maskot haiwan untuk melambangkan tidur pengguna.

Dan Google, yang memiliki Fitbit, membina penjejakan tidur ke dalamnya Nest Hub generasi kedua dari 2021. Peranti itu juga menggunakan radar tanpa sentuh untuk memerhati peringkat tidur, tetapi ia juga bertujuan untuk menjadi peranti rumah pintar pelbagai fungsi. Itu tidak seperti Halo Rise, yang hanya direka bentuk dengan mengambil kira tidur. Walaupun kekurangan mikrofon melegakan dari sudut privasi, ini juga bermakna Halo Rise tidak dapat mengesan dengkuran atau batuk seperti Nest Hub.

Alat penderia tidur Amazon mula diperkenalkan pada masa industri teknologi berada di bawah pengawasan terhadap jumlah peribadi syarikat data mengumpul dan bagaimana maklumat itu dilindungi. Amazon berkata Halo Rise menghantar corak pernafasan dan pergerakan mikro ke awan di mana ia diterjemahkan ke peringkat tidur, tetapi data itu disulitkan dalam transit dan dalam awan dan dipadamkan secara automatik selepas 10 hari. Amazon juga mengatakan bahawa data sentiasa kekal pada peranti sehingga sesi tidur dimulakan, dan ia tidak akan menjual data kesihatan atau menggunakan maklumat sedemikian untuk pemasaran, cadangan produk atau pengiklanan.

Pemilik Halo Rise juga akan dapat memuat turun dan memadamkan data kesihatan mereka sama seperti Halo Band. Amazon berkata peranti itu dilatih untuk hanya menganalisis orang yang paling dekat dengannya dan bukan orang lain atau haiwan peliharaan di dalam katil yang sama. Algoritma Halo Rise hanya dilatih untuk mengesan tidur dan tidak akan mengesan sebarang aktiviti lain di dalam bilik tidur, menurut Amazon.


Bermain sekarang:
Tengok ini:

Tonton Setiap Produk yang Diumumkan di Acara Peranti Amazon


9:35

Dari segi metrik berkaitan tidur yang boleh dikumpulkan oleh Halo Rise, tidak banyak yang membezakannya daripada Halo Bands Amazon. Seperti barang boleh pakai Amazon, ia boleh memberitahu berapa banyak masa yang anda habiskan dalam peringkat tidur tertentu dan memberikan skor tidur menilai kualiti tidur. Ia juga disertakan dengan keahlian enam bulan ke Amazon Halo, yang biasanya berharga $4 sebulan.

Antara faedah terbesar menggunakan Halo Rise atas band Halo, menurut Amazon, ialah anda tidak perlu memakai apa-apa untuk tidur untuk mendapatkan data tersebut. Tidak seperti jalur, Halo Rise juga boleh mengesan unsur-unsur tertentu di persekitaran anda, seperti kelembapan, suhu dan cahaya, yang boleh menyukarkan untuk mendapatkan tidur malam yang nyenyak. Amazon tidak menyatakan sama ada ia merancang untuk mencipta metrik atau cerapan baharu berdasarkan data daripada kedua-dua Halo Rise dan band Halo.

Tangkapan skrin yang menunjukkan statistik penjejakan tidur Amazon seperti skor tidur, peringkat tidur dan persekitaran tidur pada latar belakang biru

Halo Rise boleh memantau peringkat tidur serta faktor persekitaran seperti cahaya dan kelembapan.

Amazon

Memandangkan Halo Rise dimaksudkan untuk diletakkan di atas meja malam anda, ia juga berfungsi sebagai jam penggera dan lampu bangun. Amazon berkata ia sepatutnya membangunkan anda pada masa yang optimum berdasarkan peringkat tidur anda. Sebagai tambahan kepada penderia alam sekitar yang dinyatakan sebelum ini, Halo Rise juga termasuk jam digital dengan butang fizikal dan pembesar suara kecil untuk penggera. Lampu bangun tidur terdiri daripada 300-lux LED dalam bentuk separuh bulatan.

Tiada fungsi Alexa terbina dalam sejak Halo Rise direka khusus untuk tidur. Tetapi jika anda memiliki Echo, anda boleh memasangkannya dengan Halo Rise supaya anda boleh bertanya kepada Alexa bagaimana anda tidur, atau memasukkan Rise ke dalam rutin sebelum tidur.

Melancarkan peranti seperti Halo Rise bukan sahaja membantu Amazon bersaing lebih rapat dengan saingan seperti Google dan Apple, tetapi ia juga boleh memberikan syarikat itu bertapak lebih kukuh di rumah. Amazon menyumbang 28.2% daripada pembesar suara pintar global dan pasaran paparan pintar pada suku pertama 2022, menurut Analitis Strategi. Google ialah pesaing terdekat Amazon, yang mendakwa 17.2% daripada pasaran dalam tempoh masa yang sama.

Maklumat yang terkandung dalam artikel ini adalah untuk tujuan pendidikan dan maklumat sahaja dan tidak bertujuan sebagai nasihat kesihatan atau perubatan. Sentiasa berunding dengan doktor atau pembekal kesihatan bertauliah lain mengenai sebarang soalan yang anda ada tentang keadaan perubatan atau objektif kesihatan.

We would like to say thanks to the writer of this post for this outstanding material

Amazon Mendedahkan Kebangkitan Halo: Alat Penderia Tidur dan Jam Penggera Matahari Terbit


Check out our social media accounts and other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/