Anda Akhirnya Boleh Mengawal Apple Watch Anda Dari iPhone Anda

Imej untuk artikel bertajuk You Can Finally Control Your Apple Watch From Your iPhone

Foto: Titik separuh (Shutterstock)

The Apple Watch telah direka untuk digunakan pada pergelangan tangan anda, tetapi, dalam keangkuhan saya, saya masih mahu mengawalnya daripada iPhone saya. Selalunya, semasa jam tangan berada pada pengecasnya di bilik lain dan saya ingin menyemak ciri atau meneruskan proses kemas kini tanpa perlu sentiasa berulang-alik dari pengecas untuk berbuat demikian. Berita baiknya ialah saya tidak perlu mengambil langkah lain, kerana kini anda boleh mencerminkan paparan Apple Watch anda ke iPhone anda.

Ciri ini bukan hanya direka untuk kegunaan jauh Apple Watch, sama ada. Tujuan utamanya adalah untuk membantu mereka yang menghadapi masalah berinteraksi dengan skrin kecil Apple Watch. Jam Tangan Apple hari ini tidak sekecil dahulu, tetapi ia masih kecik. Sama ada Apple Watch SE 40mm, atau Apple Watch Ultra 49mm, sebarang paparan yang perlu diukur dalam milimeter berkemungkinan kecil.

Tidak kira kes penggunaan anda, menstrim paparan Apple Watch anda ke iPhone anda adalah mudah dan membantu. Anda boleh menyemak jam tangan anda dari bilik lain, mempamerkan ciri kepada rakan dengan lebih mudah dan mengakses apa sahaja dengan mudah yang disertakan dengan paparan yang lebih besar. Pada 12 Pro Max saya, paparan Apple Watch saya ialah besardan walaupun saya tidak pernah mahu yang sebesar ini, adalah bagus untuk berinteraksi dengannya dalam konteks baharu ini.

Untuk menggunakan ciri baharu ini, anda memerlukan satu Siri Apple Watch 6 atau kemudian menjalankan watchOS 9. Jam tangan itu perlu dipasangkan dengan iPhone yang sedang berjalan iOS 16, yang bermaksud anda memerlukan sekurang-kurangnya iPhone 8, X atau lebih baharu. Jam tangan tidak perlu diletakkan di pergelangan tangan anda. Selagi ia dihidupkan dan dalam julat Bluetooth iPhone anda, ciri ini akan berfungsi.

Pergi ke Tetapan > Kebolehcapaiankemudian lihat di bawah Fizikal dan Motor bahagian untuk Apple Watch Mirroring. Di sini, anda akan melihat togol tunggal. Ketik padanya dan tetingkap akan muncul, menampilkan versi simulasi jam tangan anda dan namanya. Setelah sambungan dibuat, anda akan melihat paparan jam tangan anda menyala pada iPhone anda. Jika anda tidak memakainya pada masa ini, anda perlu memasukkan kod laluan anda, tetapi setelah ia dibuka kuncinya, anda boleh mengawal mana-mana bahagian jam tangan dari tetingkap ini.

Jika anda tahu cara menggunakan Apple Watch anda, anda tahu cara mengawalnya di sini. Anda boleh meleret dan mengetik di sekeliling skrin untuk membuka dan berinteraksi dengan apl, sama seperti yang anda lakukan pada jam tangan anda. Walaupun anda tidak boleh menghidupkan Crown pada skrin digital, anda boleh mengetiknya untuk meninggalkan aplikasi dan tekan lama dan lepaskannya untuk mengaktifkan Siri. Ketik butang Sisi pada skrin untuk memaparkan penukar apl, dan tahan butang itu dan lepaskan untuk memaparkan menu kuasa. Anda juga boleh mengambil tangkapan skrin dengan mengetik kedua-dua butang pada skrin pada masa yang sama.

Bahagian yang terbaik, pada pendapat saya, ialah jam tangan anda tidak akan tidur sehingga anda berhenti pencerminan (dengan mengetik (X) pada tetingkap penstriman), atau anda meletakkan tapak tangan anda pada paparan. Memandangkan jam tangan anda, secara lalai, mematikan paparan dengan agak cepat selepas anda berhenti menggunakannya, ia akan mengecewakan untuk sentiasa membangunkannya dari iPhone anda. Walau bagaimanapun, mudah untuk melupakan anda menggunakan ciri ini, dalam hal ini jam tangan anda akan sentiasa bercahaya dan, seterusnya, menghabiskan bateri anda.

Artikel ini telah dikemas kini pada hari Isnin, 19 September, untuk membetulkan model Apple Watch yang serasi.

We want to say thanks to the author of this short article for this remarkable material

Anda Akhirnya Boleh Mengawal Apple Watch Anda Dari iPhone Anda


We have our social media profiles here and other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/