Apa Di Bumi Sedang Berlaku Dengan Square Enix?

Imej: Nintendo Life

Jika anda melihat walaupun sekilas jadual pelepasan untuk enam bulan akan datang, anda akan melihat bahawa terdapat banyak permainan yang akan keluar. Namun, lihat sedikit lebih dekat, dan anda akan dapati bahawa mungkin 50 daripadanya adalah dari Square Enix. Dan itu hanya pada Suis!

Kami membesar-besarkan, sudah tentu, tetapi sukar untuk mengabaikan pengeluaran syarikat yang sangat besar dalam beberapa bulan akan datang — dan untuk keseluruhan tahun 2022, sungguh. Kami tidak akan menyenaraikan setiap keluaran 2022 Square Enix Switch di sini kerana ia akan mengambil banyak ruang (walaupun anda boleh menyemak semua permainan di sini, atau tatal ke bahagian bawah artikel ini). Walau bagaimanapun, dari September hingga tahun depan Square Enix sedang membangun dan/atau menerbitkan 13 permainan di Switch sahaja. Fuh! Dan sudah tentu, kami termasuk Simulator PowerWash dalam itu.

Lihat, kami tidak merungut — sebenarnya agak menakjubkan melihat Square Enix mengeluarkan banyak tajuk ini, dan rasanya kami berada dalam satu lagi zaman keemasan dengan Square dan Nintendo, sama seperti zaman NES dan SNES. Tetapi dengan September Nintendo Directrahang kami tidak dapat membantu tetapi jatuh dengan setiap pengumuman Square Enix baharu.

Kami mendapat tarikh keluaran untuk dua tajuk, demo untuk satu lagi dan dua pendedahan baharu Talian Bar Akhir Theatrhythm dan Pengembara Octopath II untuk Februari 2023. Pada platform lain, Square Enix juga mempunyai Final Fantasy XVI keluar pada musim panas akan datang. Di atas segala-galanya! Bagaimana ini berlaku?

Baiklah, kami berkata membangun dan menerbitkan, dan Square Enix juga bukan hanya sebuah studio besar. Tajuk tajuk Final Fantasy tahun depan, sebagai contoh, dibangunkan oleh Unit Perniagaan Kreatif III — pasukan di belakang MMORPG Final Fantasy XIV. Dan ia adalah sama untuk banyak tajuk Switch yang akan datang.

Terdapat berbilang pasukan pembangunan dalam Square Enix yang masing-masing mengusahakan sebilangan kecil tajuk yang berbeza. Octopath Traveler II sedang dibangunkan oleh Acquire, pencipta Tenchu siri, dengan kerjasama Bahagian Perniagaan Square Enix, dengan Berani Lalai penerbit Tomoya Asano kembali mengetuai projek itu. Peminat sering menggelar permainan ini — the Dengan berani siri, dan permainan HD-2D — hasil kerja Pasukan Asano. Pelbagai Kehidupan Harian juga termasuk dalam kategori ini, walaupun port Switch yang dikeluarkan baru-baru ini sebenarnya berasal dari Apple Arcade dan dibangunkan oleh DokiDoki Groove Works.

Anda juga mempunyai beberapa port atau remaster yang akan datang ke konsol, seperti NieR: Automata — yang dibangunkan oleh PlatinumGames dan sedang dialihkan oleh Virtuos — dan Yasumi Matsuno kembali untuk menyelia Taktik Ogre: Dilahirkan Semula. Kemudian ada yang tertangguh Hidup ini Pelik koleksi, yang diterbitkan oleh Square Enix.

Banyak studio, secara dalaman dan luaran, membantu membangunkan atau membawa tajuk Square Enix ke Switch juga. Indieszero kembali mengusahakan yang baharu Theatrhythm permainan, dan The DioField ChronicleStrategi masa nyata datang daripada Lancarse, pasukan di belakang Zanki Zero: Permulaan Terakhir dan Monark.

Sudah tentu, walaupun sebahagian besar daripada mereka adalah RPG atau bersebelahan RPG, semuanya agak berbeza antara satu sama lain. Orang yang mengambil Harvestella tidak semestinya orang yang sama yang mahukan Octopath Traveler II, dan The DioField Chronicle cukup berbeza daripada Tactics Ogre — yang juga mempunyai nostalgia di sisinya — untuk menonjol. Dan walaupun anda menyukai muzik Final Fantasy anda, Theatrhythm mungkin bukan untuk anda!*

Semua keluaran ini mengikuti kenyataan yang dibuat oleh syarikat baru-baru ini, yang mencadangkan Square akan mencari untuk menjual kepentingan dalam beberapa studio yang tinggal berikutan penurunan keuntungan S1 TK2023. Pemaju yang berpangkalan di Jepun itu juga telah menjual sejumlah besar studio Baratnya kepada Embracer Group, dengan perjanjian dimuktamadkan kembali pada bulan Ogos.

Jadi, syarikat itu telah mendapat lebih sedikit wang untuk bermain. Tetapi sebenarnya banyak projek yang akan datang ini mungkin telah dibangunkan untuk sementara waktu — Julai Live A Live pembuatan semula mengambil masa tiga tahun untuk dibangunkan, sebagai contoh.

Banyak peminat yang kecewa, Square Enix juga telah terjun ke dunia NFT, mengeluarkan yang berasaskan Final Fantasyserta menyertai blockchain – semua mesra alam, nampaknya. Presiden syarikat Yosuke Matsuda tidak segan silu mengakui minatnya dalam NFT, dan banyak keuntungan syarikat telah dilaburkan dalam ini. Jadi mungkin Square Enix cuba menyembunyikan ini daripada kami pemain dengan melemparkan berpuluh-puluh permainan kepada kami, betul?

Mungkin tidak, tetapi walaupun syarikat itu nampaknya tidak memahami pengguna di satu pihak, dengan yang lain ia telah mengeluarkan demo untuk banyak keluarannya. Sejauh mana Pencarian Naga XI S dan yang pertama Pengembara Octopathsehinggalah ke Harvestella dan eksklusif konsol PlayStation Valkyrie Elysium, tunjuk cara ini berfungsi dengan baik memihak kepada Square, membolehkan orang ramai mencuba permainan sebelum mereka membelinya. Bukan itu sahaja, tunjuk cara ini membolehkan kami memindahkan fail simpanan kami ke keluaran penuh, yang bermaksud apabila kami memutuskan untuk membeli permainan penuh, kami telah mengurangkan beberapa jam masa bermain lebih awal daripada jadual. Hasilnya!

Square Enix tidak akan perlahan dalam masa terdekat, kami pasti. Terdapat beberapa projek yang telah lama tidak kami dengar dan beberapa keluaran Jepun sahaja seperti novel visual Elemen dengan Emosi, tetapi kita? Kami akan kenduri sebentar. Strategi Segi Tiga dan Live A Live adalah dua permainan terbaik yang dikeluarkan pada Switch tahun ini, dan terdapat beberapa tajuk berkualiti tinggi di kaki langit (baik, kami harap). Kami hanya berasa a sedikit terharu di tengah-tengah jadual yang sangat sibuk pada bulan-bulan terakhir 2022, terutamanya untuk peminat RPG.

Tetapi ini bukan semua tentang kita! Undi dalam tinjauan pendapat kami di bawah dan beritahu kami pendapat anda tentang output Square Enix pada masa ini. Adakah ia kesibukan gaya Blizzaga dengan perkadaran yang luar biasa? Atau adakah anda ceria seperti Chocobo melihat semua permainan ini keluar? Oh, dan jangan lupa beritahu kami pendapat anda dalam ulasan juga.

*Ini sebenarnya tidak betul, kerana Theatrhythm adalah untuk semua orang. Mainkan, sekarang.

We want to give thanks to the author of this post for this amazing material

Apa Di Bumi Sedang Berlaku Dengan Square Enix?


Find here our social media profiles as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/