‘Apl OG’ Mengatakan Ia Boleh Mengangkut Anda ke Instagram Lama

Apl OG tidak memaparkan penambahan dalam versi suapan Instagram anda, dan syarikat itu mendakwa ia tidak akan berlaku.

Apl OG tidak memaparkan penambahan dalam versi suapan Instagram anda, dan syarikat itu mendakwa ia tidak akan berlaku.
Imej: Apl Un1feed / OG

Instagram nampaknya terperangkap dalam pusaran kemas kini aplikasi yang semakin pantas, tweak, ciri baharudan perubahan. Suapan kini berbeza daripada apa yang ada sebelum ini—dan jika anda berasa sedih untuk Insta tanpa Kekili, kandungan tajaan yang berterusan dan siaran yang dicadangkan, ketahui bahawa anda tidak bersendirian.

Dua pembangun aplikasi, Ansh Nanda dan Hardik Patil juga merasakan seperti itu (dan, jelas sekali, begitu adakah Kylie Jenner.) Jadi, Nanda dan Patil mencipta Apl OG, yang boleh didapati di kedai apl iOS dan Android. OG tidak menawarkan platform baharu sepenuhnya, sebaliknya cara untuk pengguna menyesuaikan Instagram yang mereka lihat, menurut satu laporan daripada Tech Crunch.

Apl itu secara automatik menyingkirkan iklan dan siaran yang dicadangkan pada versi suapan Instagramnya yang ditapis. Ciri OG tambahan membolehkan pengguna menghidupkan atau mematikan Reels dan halaman “Teroka”. Pengguna juga boleh mencipta suapan berbeza untuk keperluan yang berbeza, serupa dengan konsep senarai Twitter, tulis Tech Crunch. Akhir sekali, OG bertujuan untuk memberi pengguna lebih kawalan ke atas penggunaan media sosial mereka sendiri. Tinilah pilihan untuk mematikan kemas kini suapan selama 24 jam pada satu masa, yang boleh memudahkan orang ramai untuk meninggalkan telefon mereka.

“Kami melihat rakan dan keluarga kami terjejas oleh media sosial, malah memadamkan aplikasi kerana mereka tidak mempunyai pilihan yang mencukupi untuk mengubah suai perkara yang mereka lihat. Kami mahu mengutamakan pengguna, dan bukan pengiklan, dengan apl ini. Kami bermula dengan Instagram kerana kami fikir aplikasi itu mempunyai hubungan yang paling toksik dengan penggunanya, “Nanda dan Patil dilaporkan memberitahu Tech Crunch.

Macam mana nak guna?

Tetapi, walaupun konsepnya mulia, aplikasi itu mempunyai beberapa…keanehan di dalamnyas bentuk semasa. Rakan sekerja saya di meja teknologi pengguna, Florence Ion, menyatakan bahawa proses onboarding mengambil sedikit masa—terdapat banyak perkara yang perlu diklik. Aplikasi itu juga memotong bahagian atas antara muka Insta pada OnePlus 9 yang menjalankan Android 12, katanya. Dan akhirnya, dalam Android, ia mengambil sedikit masa untuk membina “suapan tersuai”.

Petikan skrin Apl OG pada Android

Nota: Apl OG nampaknya memotong sebahagian daripada antara muka Instagram apabila dijalankan pada Android 12.
Tangkapan skrin: Florence Ion / Gizmodo

Petikan skrin Apl OG pada telefon Android

Mencipta suapan tersuai, walaupun idea yang menarik, memerlukan lebih banyak masa daripada yang diingini oleh penulis teknologi pengguna Gizmodo.
Tangkapan skrin: Florence Ion / Gizmodo

Dalam iOS, Ion juga menghadapi masalah. “Versi iOS mengambil sedikit masa untuk “membina suapan” dalam beberapa minit selepas menyediakannya,” katanya. Dan kemudian menambah, “Saya tidak dapat mendapatkan suapan sebenar saya untuk diisi. Perlu diingat bahawa saya menggunakan iOS 16.1 Beta 3 sekarang, jadi itu mungkin menjadi masalah dengan perisian saya.”

Sebagai ringkasan penggunaannya, Ion memberitahu saya “ia tidak terlalu cair,” membandingkan pengalamannya dengan mengetik antara muka web, bukan apl telefon standard.

Bagaimana pula dengan privasi?

Memuat turun ke dalam aplikasi luaran untuk mengakses Instagram mungkin terasa seperti idea yang tidak baik, tetapi sekurang-kurangnya dari segi privasi, OG nampaknya untuk mempunyai pengguna dilindungi. The dasar apl adalah menyegarkan ringkas dan mudah. “Kami mengumpul maklumat peribadi terhad daripada anda. Maklumat ini mungkin termasuk nama (atau nama pengguna), nombor telefon dan alamat e-mel anda. Kami hanya menggunakan maklumat ini untuk membenarkan anda log masuk ke The OG App,” kata syarikat itu di laman web mereka.

Malangnya, Instagram milik Meta masih mengumpul semua data anda, seperti yang dilihat sesuai, menurut satu laporan daripada 9To5Mac, pada Apl OG. Dan, pakar teknologi pengguna Giz tidak terlalu gembira kerana perlu melog masuk dengan akaun Googlenya sebelum melog masuk ke Instagram pada Android. “Saya rasa ini adalah untuk menyimpan pilihan pengguna saya apabila saya membuat suapan tersuai,” Ion memberitahu saya. Walaupun dia masih berkata dia “sedikit waspada,” tentang langkah itu.

Apa yang akan datang?

Instagram telah diserang dalam beberapa bulan kebelakangan ini kerana beberapa perubahan pada platformnya—termasuk satu set anjakan algoritma yang dilaporkan menyebabkan suapan pengguna tersumbat dengan kandungan yang tidak diingini. Keadaan menjadi teruk, gergasi media sosial itu terpaksa mengeluarkannya satu lagi pusingan kemas kini. Jadi, masuk akal bahawa pengasas OG pergi ke tempat ketidakpuasan yang dihebahkan secara meluas.

Tetapi syarikat yang memiliki OG App, Un1feed, belum selesai. Nanda, Patil dan pasukan permulaan mereka merancang untuk menambahkan lebih banyak ciri pada OG, seperti suapan tersuai yang boleh dikongsi dan lebih banyak penapis suapan. Kemudian, mereka boleh mengembangkan kepada lebih banyak apl. Mungkin kita akan mendapat Twitter “OG”, Snapchat retro atau a Facebook Ye Olde. Dan mungkin beberapa kekusutan asal dalam OG juga akan diatasi.

We would like to say thanks to the author of this article for this remarkable web content

‘Apl OG’ Mengatakan Ia Boleh Mengangkut Anda ke Instagram Lama


You can view our social media profiles here , as well as additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/