Apple Baru Mengeluarkan Amaran Utama Ini untuk Semua Pengguna iPhone dan iPad

Sama ada model baharu yang dibeli minggu lepas atau peranti berusia bertahun-tahun yang hampir tidak berpaut pada kehidupan, iPhone atau iPad yang anda miliki kini sentiasa berubah terima kasih kepada kemas kini perisian biasa dikeluarkan oleh Apple. Walaupun ini mungkin tidak membetulkan skrin anda yang retak atau meningkatkan hayat bateri telefon anda, ia membenarkan pembangun menambah ciri baharu dan menambal sebarang isu keselamatan. Tetapi menurut seorang eksekutif Apple, ada sesuatu yang anda mungkin mahu lakukan kebiasaan untuk peranti anda jika anda ingin memastikannya selamat. Teruskan membaca untuk melihat amaran yang diberikan oleh gergasi teknologi itu untuk pengguna iPhone dan iPad.

BERKAITAN: Apple Melarang Pengguna iPhone Melakukan Ini, Berkuatkuasa Serta-merta.

Shutterstock

Bagi kebanyakan orang, kemas kini iOS pada produk Apple adalah sesuatu yang berlaku semasa anda tidur dan tidak disedari sama sekali. Sudah tentu, kebanyakan kemas kini tidak menambah banyak dalam cara peningkatan yang ketara atau membuat sebarang perubahan pada cara telefon anda berfungsi. Tetapi muat turun pada waktu malam ini juga menyediakan pembetulan penting kepada mana-mana pepijat dalam peranti anda yang boleh menyebabkannya terdedah kepada beberapa ancaman keselamatan yang sentiasa berubah.

Walau bagaimanapun, walaupun kemas kini biasa ini biasanya dijaga secara automatik, seorang pengguna menyedari bahawa beberapa minggu akan berlalu sebelum dia peranti akan memuat turun patch terkini. “Saya menulis e-mel kepada Craig Federighiyang merupakan naib presiden kanan kejuruteraan perisian di Apple, untuk bertanya kepadanya tentang [for an] penerangan [of] bagaimana sebenarnya ciri kemas kini auto iOS sebenarnya berfungsi,” pengguna Reddit Mateusz Buda tulis dalam catatan baru-baru ini. “Saya mendapat inspirasi untuk bertanya kepadanya selepas membaca beberapa siaran dan berita Reddit dalam talian tentang pelanggan yang mengadu itu [the] Ciri kemas kini automatik iOS [was] bekerja perlahan (kadang-kadang [a] sepanjang bulan selepas keluaran kemas kini iOS mereka menerima pemberitahuan) atau tidak berfungsi sama sekali (dalam kes saya termasuk).”

Seorang wanita muda duduk di atas sofa sambil memeriksa iPhonenya sambil memegang mug.
iStock

Tidak lama selepas dia menghantar e-melnya, Buda menerima balasan daripada eksekutif kanan yang menerangkan bagaimana gergasi teknologi itu mendekati setiap keluaran perisian baharu. “Kami melancarkan kemas kini iOS baharu secara berperingkat-peringkat dengan terlebih dahulu menyediakannya untuk mereka yang mencarinya secara eksplisit dalam Tetapan, dan kemudian 1-4 minggu kemudian (selepas kami menerima maklum balas tentang kemas kini) meningkatkan untuk melancarkan peranti dengan kemas kini automatik diaktifkan,” jelas Federighi.

Bagi sesetengah orang, maklum balas itu dilihat sebagai amaran keras itu pengguna iPhone dan iPad boleh dibiarkan terdedah kepada ancaman keselamatan tertentu sehingga sebulan. mengikut ForbesApple berbeza daripada pesaingnya Android dengan tidak mengasingkan kemas kini ciri daripada patch keselamatan penting yang boleh diutamakan oleh syarikat.

BERKAITAN:
Untuk maklumat yang lebih terkini, daftar untuk surat berita harian kami.

Bergambar di London pada 17 November 2018 Menunjukkan komputer tablet Apple iPad Pro 12.9 Inch baharu yang dilancarkan oleh Apple pada acara November mereka di New York. Imej itu menunjukkan bahagian belakang iPad sambil dipegang oleh seorang wanita dengan t-shirt berjalur.
iStock

Namun, ada yang menjelaskan bahawa Apple menangguhkan muat turun adalah tujuan penting. Oleh melancarkan kemas kini secara beransur-ansur kepada pengguna, syarikat boleh mengesan sebarang pepijat lain sebelum sebarang isu utama boleh berleluasa, lapor Engadget. Taktik yang agak biasa ini membolehkan syarikat mengelakkan iPhone atau iPad daripada menjadi tidak boleh digunakan kerana gangguan yang tidak dapat dilihat. Dan dengan menyebarkan jumlah muat turun, gergasi teknologi itu juga boleh mengelak meletakkan tekanan yang ketara pada pelayannya yang boleh menyebabkan mereka terhempas.

1649163211 29 Apple Baru Mengeluarkan Amaran Utama Ini untuk Semua Pengguna iPhone
Shutterstock

Nasib baik, mereka yang mengambil berat tentang memastikan peranti mereka selamat masih mempunyai pilihan untuk memuat turun perisian secara manual sebaik sahaja ia tersedia. Untuk memastikan iPhone atau iPad anda dikemas kini, ketik Tetapan > Umum > Kemas Kini Perisian dan semak sebarang muat turun yang tersedia. Walaupun ini bermakna mengambil perkara ke tangan anda sendiri, ia boleh membantu mengimbangi ketinggalan dalam tampung atau pembaikan penting, Forbes laporan.

BERKAITAN: Jika Anda Mengecas iPhone Seperti Ini, Apple Berkata Berhenti Serta-merta.

We would love to say thanks to the author of this short article for this awesome web content

Apple Baru Mengeluarkan Amaran Utama Ini untuk Semua Pengguna iPhone dan iPad


Visit our social media accounts as well as other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/