Apple mempunyai enam iPad untuk dipilih. Berikut ialah cara untuk memilih yang sesuai untuk anda

Awal minggu ini, epal diperkenalkan iPad yang direka bentuk semula dan kemas kini kepada iPad Pros. Mereka mungkin akan membantu syarikat memacu jualan semasa musim beli-belah percutian yang sentiasa penting. Tetapi ini juga bermakna Apple kini menjual enam iPad berbeza, dan anda mungkin merasa agak sukar untuk memilih yang terbaik untuk anda atau orang tersayang.

Jika anda sedang mempertimbangkan untuk membeli iPad baharu, ini bermakna anda perlu memilih antara:

  • iPad Pro 12.9 inci baharu
  • iPad Pro 11 inci baharu
  • iPad Air
  • iPad biasa yang direka bentuk semula
  • iPad mini
  • Atau iPad biasa tahun lepas

Itu mungkin kelihatan seperti senarai yang menakutkan, jadi berikut ialah panduan untuk membantu anda mengetahui iPad yang paling sesuai dengan keperluan anda, disenaraikan mengikut urutan iPad termurah kepada model paling mahal.

2021 iPad: Anda hanya memerlukan tablet

Apple iPad

Sumber: Apple Inc.

iPad generasi kesembilan telah diperkenalkan pada September 2021. Ia bermula pada $329 dan merupakan pilihan termurah dalam barisan semasa Apple. Ia mempunyai hayat bateri sepanjang hari yang hebat dan sesuai untuk keperluan tablet asas seperti penstriman filem, membaca, mengejar e-mel, menyemak imbas internet, menatal media sosial dan FaceTiming.

Ia adalah yang paling murah, tetapi ia tidak terasa seperti itu. Ini adalah iPad yang saya gunakan sekarang. Ia adalah pilihan yang tepat untuk anda jika anda ingin menjimatkan sedikit wang dan tidak melakukan tugas yang rumit seperti menyunting video. Terdapat beberapa kelemahan, walaupun.

Skrin dan kamera tidak sebaik mana-mana iPad lain. Ia mempunyai pemproses A13 bertarikh, mula diperkenalkan pada 2019, dan ia hanya berfungsi dengan Pensil Apple yang lebih lama. Apple tidak menjual model dengan sokongan untuk rangkaian selular 5G, jadi anda terperangkap pada rangkaian yang lebih perlahan jika anda memilih model itu. Ini ialah tablet “Saya hanya perlukan tablet”.

iPad 2022: Anda hanya memerlukan tablet tetapi mahukan beberapa ciri yang lebih baharu

Pilih iPad ini jika anda memerlukan tablet yang hebat dan boleh membelanjakan lebih sedikit pada versi peringkat kemasukan terbaharu yang tersedia. Ia kini tersedia untuk dipesan dalam talian dan akan berada di kedai pada 26 Okt.

iPad peringkat permulaan baharu (generasi ke-10) mendapat reka bentuk semula utama dan bermula pada $449, sedikit premium berbanding iPad $329.

Ia mempunyai paparan 10.9 inci yang lebih besar dan tidak lagi mempunyai butang rumah. Kini, butang kuasa di bahagian atas iPad mempunyai keupayaan Touch ID, jadi anda hanya ketik dan tahan butang itu untuk membuka kuncinya.

Satu lagi perubahan besar ialah kedudukan kamera menghadap hadapan. Ia kini berada di bahagian panjang tablet, bukannya bahagian pendek, yang sepatutnya membantu anda kelihatan lebih tertumpu pada kamera semasa sembang video. Ia juga datang dalam warna baharu termasuk putih, kuning, merah dan biru.

iPad baharu ini dikuasakan oleh cip A14 Bionic yang lebih lama, tetapi ia menawarkan prestasi yang lebih pantas dan hayat bateri yang tahan lebih lama berbanding iPad yang lebih murah. Ia mempunyai kamera hadapan dan belakang yang lebih tajam. Dan, jika anda memerlukannya, anda juga boleh membeli versi selular 5G.

Tetapi inilah kelemahan yang perlu anda ketahui: iPad baharu hanya berfungsi dengan Pensil Apple yang lebih lama. Dan itu hanya mengecas dan berpasangan melalui port Lightning lama. Jadi anda perlu membeli dongle $9 jika anda ingin mengecas pensel itu dengan iPad baharu. Memang bodoh bahawa Apple tidak menambah sokongan untuk Pensil Apple generasi kedua yang lebih baharu, yang mengecas dan berpasangan melalui magnet pada sisi iPad lain.

Tidak rugi kerana ia juga tersedia dalam beberapa warna yang menyeronokkan. iPad kuning, sesiapa?

iPad Mini: Anda memerlukan tablet super mudah alih

Apple iPad Mini 2021

Todd Haselton | CNBC

The iPad mini generasi keenamyang bermula pada $499, telah dikeluarkan pada September 2021. Jika anda menghargai kemudahalihan, ini adalah pilihan untuk anda.

Ini adalah iPad yang bagus untuk kanak-kanak memandangkan ia mempunyai skrin 8.3 inci yang lebih kecil dan beratnya hanya setengah paun. Saya juga pernah melihat doktor menggunakannya kerana ia sesuai dengan poket kot putih.

Seperti iPad baharu, mini mempunyai kamera lebar 12 megapiksel dan kamera hadapan ultra lebar 12 megapiksel, yang berfungsi dengan Peringkat Tengah untuk memastikan anda fokus semasa panggilan video. Apple juga menjual versi selular 5G iPad mini, yang bermaksud anda boleh memuat turun apl, muzik dan filem jika anda tidak mempunyai sambungan Wi-Fi. Dan ia mempunyai cip yang lebih pantas daripada iPad peringkat permulaan baharu di atas.

Mini iPad berfungsi dengan Pensil Apple generasi kedua bernilai $129, yang lebih selesa digunakan berbanding versi generasi pertama bertarikh. Dan ia mudah untuk dicas. Anda hanya melekatkannya pada magnet di sisi iPad.

iPad Air: Bahagian tengah pek

iPad Air

Sumber: Apple Inc.

The iPad Air terbaharu, yang bermula pada $599, memulakan kerjaya pada Mac 2022 dengan cip M1 Apple, yang merupakan peningkatan besar daripada cip A14 atau A15 yang terdapat dalam iPad lain. Ia adalah iPad pertengahan jalan yang hebat untuk orang yang mungkin melakukan beberapa penyuntingan video dan permainan, tetapi tidak memerlukan skrin yang lebih baik, kamera dan kelajuan pemprosesan tambahan cip M2 yang terdapat dalam model Pro.

iPad Air mempunyai Peringkat Tengah, yang membantu mengekalkan anda dalam bingkai semasa panggilan video, bermakna anda boleh bergerak ke sana ke mari di sekeliling bilik sambil bersembang di FaceTime dan kamera akan mengikuti anda.

Anda boleh membeli versi selular 5G iPad Air, yang bermaksud anda boleh memuat turun apl, muzik dan filem dengan lebih pantas apabila anda berada jauh dari rangkaian Wi-Fi.

Seperti iPad Pro dan iPad mini, iPad Air berfungsi dengan Apple Pencil generasi ke-2, yang lebih selesa digunakan dan mengecas apabila ia dilekatkan pada magnet di sisi tablet.

Kebaikan iPad: Anda memerlukan kuasa sebanyak yang anda boleh dapatkan dalam tablet.

iPad Pro baharu Apple dalam saiz 11 inci dan 12.9 inci.

epal

iPad Pro 11-inci dan 12.9-inci baharu ialah iPad paling canggih yang tersedia, dengan iPad Pro 12.9-inci menawarkan skrin yang lebih cerah dan berwarna-warni berbanding versi 11-inci. Model baharu — dikemas kini dengan pemproses M2 Apple dan banyak lagi — kini tersedia untuk dipesan dalam talian dan akan berada di kedai pada 26 Okt.

Ini ialah iPad untuk pemain yang serius, editor video, jurugambar, pereka bentuk (atau kreatif secara umum) dan sesiapa sahaja yang hanya mahukan iPad terbaik di pasaran. Skrin yang lebih besar pada iPad 12.9-inci mungkin menjadikannya menarik untuk orang yang lebih suka menggunakan tablet berbanding komputer riba.

Cip M2 ialah kemas kini terbesar dengan iPad Pros baharu. Ia adalah pemproses yang sama yang diperkenalkan dalam MacBook Air awal tahun ini. Apple berkata M2 menawarkan peningkatan kelajuan kira-kira 15% berbanding pemproses M1 yang digunakan dalam iPad Pro tahun lepas. Itu mungkin bermanfaat untuk orang yang cuba meningkatkan kelajuan yang mungkin semasa membuat video. Terdapat beberapa peningkatan lain juga.

Kedua-dua model iPad Pro baharu menyokong ciri hover baharu Apple. Dengan tuding, skrin kini boleh mengesan hujung Pensil Apple sehingga 12 milimeter di atas permukaan skrin. Apple berkata ini akan membolehkan artis membuat lakaran dengan lebih tepat dan menjadikan penukaran tulisan tangan kepada teks lebih cepat. iPad Pro berfungsi dengan Pensil Apple generasi kedua bernilai $129.

Versi 11-inci bermula pada $799 dengan Wi-Fi, manakala model selular 5G bermula pada $999. Model 12.9-inci bermula pada $1,099 dengan Wi-Fi dan versi selular 5G bermula pada $1,299. Jika anda memilih storan maksimum 2TB, iPad Pro 12.9-inci baharu akan memberikan anda kembali $2,399.

We would like to give thanks to the writer of this short article for this outstanding material

Apple mempunyai enam iPad untuk dipilih. Berikut ialah cara untuk memilih yang sesuai untuk anda


Check out our social media accounts along with other related pageshttps://paw6.info/related-pages/