Apple mempunyai kemas kini iPhone lain yang akan datang pada hari Isnin. Inilah yang baharu

Apple iOS 16

Sumber: Apple

Epal’Kemas kini terbaharu kepada sistem pengendalian iPhonenya, iOS 16.1, akan tersedia pada hari Isnin, syarikat itu diumumkan dalam kenyataan akhbar Khamis.

Ia akan dilancarkan untuk pengguna iPhone dengan iPhone 8 atau model yang lebih baharu, dan ia menambahkan beberapa ciri yang tidak tersedia semasa iOS 16 dilancarkan kembali pada bulan September.

Inilah yang akan datang.

Akses Apple Fitness+ tanpa Apple Watch

Apple Watch Fitness

Sumber: Apple Inc.

Pengguna IPhone dengan iOS 16.1 akan dapat melanggan dan mengakses Apple Fitness+ walaupun mereka tidak mempunyai Apple Watch.

Fitness+ ialah perkhidmatan langganan dengan latihan dan meditasi berpandu yang berharga $9.99 sebulan atau $79.99 setahun. Apple menawarkan tiga bulan Fitness+ percuma dengan pembelian iPhone, iPad atau Apple TV baharu.

Jika anda bersenam di Fitness+ tanpa Apple Watch, anda tidak akan dapat melihat metrik seperti kalori yang dibakar atau kadar denyutan jantung masa nyata anda.

Pengecasan iPhone tenaga bersih

Pengecasan Tenaga Bersih akan tersedia dengan iOS 16.1

Sofia Pitt

Kemas kini iOS 16.1 juga akan menyertakan Pengecasan Tenaga Bersih. Apple berkata ini akan membolehkan pengguna mengoptimumkan pengecasan apabila sumber tenaga yang lebih bersih tersedia, membantu mengurangkan jejak karbon iPhone anda.

Pengecasan Tenaga Bersih ialah pilihan yang boleh anda pilih dalam Tetapan > Bateri > Kesihatan & Pengecasan Bateri. Di bawah pilihan Pengecasan Tenaga Bersih, Apple berkata, “Di rantau anda, iPhone akan cuba mengurangkan jejak karbon anda dengan mengecas secara selektif apabila elektrik pelepasan karbon yang lebih rendah tersedia. iPhone belajar daripada rutin pengecasan harian anda supaya ia boleh mencapai cas penuh sebelum anda memerlukannya. untuk menggunakannya.”

Perpustakaan foto kongsi iCloud

Perpustakaan Foto Kongsi Apple

epal

IOS 16.1 akan membenarkan anda membuat Pustaka Foto Kongsi iCloud dan bukannya album iCloud kongsi standard.

Ini akan membolehkan anda menjemput sehingga lima orang lain, atau enam orang kesemuanya, ke pustaka tempat anda semua boleh menambah, memadam, mengedit atau kegemaran foto dan video.

Apl Kamera akan menawarkan togol baharu yang membolehkan pengguna memilih untuk menghantar foto ke pustaka kongsi secara automatik. Jadi, jika anda sedang bercuti dan mengambil banyak gambar di pantai bersama sekumpulan rakan, semua orang boleh mengambil gambar dengan pilihan ini dihidupkan dan melihat semua foto dalam album kongsi.

Aktiviti Langsung untuk apl pihak ketiga

Sebaik sahaja anda mengemas kini kepada iOS 16.1 skrin kunci anda akan menampilkan Aktiviti Langsung, yang menunjukkan maklumat daripada permainan sukan, apl perkongsian perjalanan seperti Uber atau kemas kini tentang pesanan penghantaran makanan. Jadi, anda mungkin melihat berapa lama masa yang diambil untuk makan malam tiba di rumah anda, dengan maklumat tentang berapa lama ia akan tiba. Atau, seperti yang ditunjukkan oleh tangkapan skrin di bawah, markah, inning dan kiraan permainan besbol dengan kemas kini tentang permainan. Ia akan sangat berguna pada iPhone 14 Pro dan iPhone 14 Pro Max, yang mempunyai paparan sentiasa hidup supaya anda boleh melihat sekilas untuk melihat maklumat baharu. Anda akan mula melihat beberapa apl pada hari Isnin tetapi ia memerlukan penggunaan pembangun, jadi apl tambahan akan datang kemudian.

Inilah rupanya:

Aktiviti Langsung pada iOS 16.1.

epal

Sokongan untuk aksesori Matter dalam Apl Rumah

We want to give thanks to the author of this write-up for this amazing material

Apple mempunyai kemas kini iPhone lain yang akan datang pada hari Isnin. Inilah yang baharu


Visit our social media accounts as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/