Apple Menaikkan Harga untuk Apple TV+, Perkhidmatan Muzik buat Kali Pertama

epal ialah bayaran mendaki untuk Muzik Apple dan perkhidmatan langganan Apple TV+ buat kali pertama.

Di AS, kos Apple TV+ untuk pelanggan baharu dan sedia ada akan meningkat kepada $6.99 sebulan. Itu merupakan peningkatan sebanyak 40% daripada $4.99 yang asal sebulan, titik harga yang asalnya ia dilancarkan pada November 2019.

Apple Music meningkat daripada $9.99 kepada $10.99 sebulan untuk pelan individu, manakala pelan keluarga (yang menyediakan sehingga enam akaun) akan meningkat $2, daripada $14.99 kepada $16.99 sebulan. Ia merupakan kenaikan harga pertama untuk perkhidmatan itu sejak ia mula tunduk pada Jun 2015.

Selain itu, harga bundle Apple One — yang termasuk Apple Music dan Apple TV+ — akan meningkat mulai Isnin (24 Okt.), meningkat $2 daripada $14.95 kepada $16.95 sebulan untuk pelan individu. Apple One juga termasuk Apple Arcade, iCloud+, Apple News+ dan Apple Fitness+.

Mengenai Apple TV+, seorang wakil syarikat berkata dalam kenyataan kepada Kepelbagaian, “Kami memperkenalkan Apple TV+ pada harga yang sangat rendah kerana kami bermula dengan hanya beberapa rancangan dan filem. Tiga tahun kemudian, Apple TV+ menjadi rumah kepada pilihan meluas siri, filem cereka, dokumentari dan hiburan kanak-kanak serta keluarga yang memenangi anugerah dan diiktiraf secara meluas daripada pencerita paling kreatif di dunia.”

Apple memetik kos pelesenan muzik yang lebih tinggi untuk harga yang lebih tinggi pada rancangan Apple Music. “Perubahan kepada Apple Music adalah disebabkan peningkatan dalam kos pelesenan, dan seterusnya, artis dan penulis lagu akan memperoleh lebih banyak untuk penstriman muzik mereka. Kami juga terus menambah ciri inovatif yang menjadikan Apple Music pengalaman mendengar terbaik di dunia,” kata wakil Apple itu.

Apple TV+ kini menawarkan berpuluh-puluh tajuk asal, termasuk pemenang gambar terbaik Oscar 2022, “CODA”; Siri pemenang Emmy “Ted Lasso”; siri termasuk “Shantaram,” dibintangi oleh Charlie Hunnam dan berdasarkan novel terlaris, serta “Severance,” “Bad Sisters,” “Mythic Quest” dan “Pachinko”; dan filem dokumentari seperti “Sidney,” mengenai pelakon legenda Sidney Poitier. Apple TV+ juga menawarkan permainan langsung “Friday Night Baseball” MLB dan menandatangani perjanjian untuk menstrim perlawanan Major League Soccer bermula pada awal 2023.

Untuk Apple Music, yang menawarkan katalog lebih daripada 100 juta lagu, saingan utama ialah Spotify, yang buat masa ini masih berharga $9.99/bulan (individu) dan $15.99/bulan (keluarga) di AS

Apple terus menawarkan promosi percuma istimewa kepada Apple Music dan Apple TV+ untuk pelanggan yang membeli produk baharu tertentu. Ia menawarkan tiga bulan Apple TV+ percuma dengan pembelian iPhone, iPad, Apple TV 4K atau Mac baharu; dan enam bulan Apple Music percuma dengan fon telinga AirPods yang layak, fon kepala Beats atau pembesar suara HomePod.

Kenaikan harga, yang pertama dilaporkan oleh 9to5Mac, akan berkuat kuasa untuk pelanggan sedia ada dengan kitaran pengebilan mereka yang seterusnya. Berikut ialah kenaikan harga untuk pasaran AS:

Apple TV+

  • Bulanan: $6.99 sebulan (naik daripada $4.99)
  • Tahunan: $69 setahun (naik daripada $49.99)

Muzik Apple

  • Individu: $10.99 sebulan (naik daripada $9.99)
  • Keluarga: $16.99 sebulan (naik daripada $14.99)
  • Tahunan Individu: $109 setahun (naik daripada $99)

Apple One

  • Individu: $16.95 sebulan (naik daripada $14.95)
  • Keluarga: $22.95 sebulan (naik daripada $19.95)
  • Perdana: $32.95 sebulan (naik daripada $29.95)

Tinjauan VIP+: Perbelanjaan Hiburan Keratan Awam Apabila Ekonomi Pudar

We would love to give thanks to the author of this write-up for this outstanding content

Apple Menaikkan Harga untuk Apple TV+, Perkhidmatan Muzik buat Kali Pertama


Check out our social media profiles and also other related pageshttps://paw6.info/related-pages/