Apple Mengesahkan Lebih Banyak Masalah Untuk Pembeli iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max

01/17 Kemas kini di bawah. Jawatan ini pada asalnya diterbitkan pada 14 Januari

Model iPhone 14 Pro dan Pro Max mengalami masalah pelik yang menyebabkan garisan mendatar untuk berkelip pada paparannya. Apple kini telah mengesahkan isu itu dan mendedahkan ia sedang berusaha untuk memperbaikinya.

Dalam memo Apple dalaman yang dilihat oleh MacRumorsyang telah saya sahkan, syarikat itu mengakui bahawa pelanggan mungkin “melaporkan bahawa apabila mereka menghidupkan atau membuka kunci telefon mereka, mereka secara ringkas melihat garis mendatar berkelip pada skrin.”

Yang penting, Apple telah menolak kecacatan perkakasan yang mungkin telah menyebabkan penarikan balik, mengatakan dalam memo bahawa ia “menyedari isu itu dan kemas kini perisian akan datang tidak lama lagi yang akan menyelesaikan masalah itu.”

Bilakah “akan datang”? Jawapan yang jelas akan kelihatan seperti iOS 16.3, yang kini dalam ujian beta, tetapi itu nampaknya tidak mungkin. Kemas kini utama ini baru sahaja memasuki beta awam kedua, dan Apple biasanya mengeluarkan empat hingga enam beta serta ‘Calon Pelepasan’ sebelum pelancaran. Akibatnya, saya tidak menjangkakan iOS 16.3 akan tiba sebelum lewat Februari.

Kemungkinan besar, ialah iOS 16.2.1. Walaupun iOS 16.2 agak stabil, masih terdapat pepijat daripada pelancaran iOS 16 yang bermasalah, yang ditangani Apple dalam satu siri keluaran ‘titik kecil’. Jarang sekali Apple menguji kemas kini mata kecil secara terbuka beta, jadi pembetulan khusus boleh dilancarkan sebaik sahaja syarikat itu bersedia.

Kemas kini 01/16: Dalam laporan baharu, MacRumors menyatakan bahawa “banyak pepijat” dilaporkan oleh pemilik iPhone yang menjalankan iOS 16, beberapa daripadanya khusus untuk julat iPhone 14. Ini termasuk tindak balas papan kekunci yang perlahan, kamera membeku, gangguan antara muka pengguna (ada yang benar-benar pelik) dan banyak lagi. Laporan itu memaut kepada banyak aduan Reddit, forum dan media sosial.

MacRumors juga merujuk kepada komen oleh trio YouTubers berteknologi berpengaruh, yang tweetnya tentang iOS 16.2 — versi terkini iOS 16 — dan model iPhone 14 mendapat momentum yang besar dalam tempoh 48 jam yang lalu. “Semakin ramai orang terus memberitahu saya semua isu dengan iOS 16.2,” tweeted Aaron Zollo dari Zollotech. “Semoga kami mendapat pembetulan pepijat utama tidak lama lagi. Mendengar ini lebih banyak setiap hari.”

A tinjauan pendapat oleh Rjey Tech mendapati 44% pemilik iPhone melaporkan lebih banyak ranap aplikasi sejak mengemas kini kepada iOS 16.2, manakala Tom ‘The Tech Chap’ Honeyands tweeted bahawa “iPhone 14 pro max saya adalah iPhone paling buggi yang saya gunakan dalam masa yang LAMA… Adakah saya sahaja?? (iOS 16.2)” dan menerima beribu-ribu jawapan yang mengesahkan syak wasangkanya.

Apple mempunyai kerja yang perlu dilakukan, dan dengan iOS 16.3 masih beberapa minggu lagi daripada keluaran, saya menjangkakan keluaran iOS 16.2.1 lebih awal daripada kemudian.

Kemas Kini 01/17: Sumber telah mengemas kini saya bahawa Apple sedang berusaha untuk membetulkan pepijat garis mendatar, yang bertujuan untuk dikeluarkan dalam kemas kini iOS 16.2.1 secepat mungkin. Syarikat itu juga sedang mencari untuk menangani beberapa isu lain daripada keluaran iOS 16.2 sebagai keutamaan, tetapi sebarang kelewatan akan melihat mereka ditolak ke iOS 16.3, yang telah dijadualkan untuk dilancarkan bulan depan.

iOS 16.3 ialah keluaran utama, menambah fungsi baharu yang ketara. Ini termasuk menyepadukan pilihan tempat letak kereta berdekatan ke dalam Peta Apple, peningkatan kebolehgunaan pada panggilan SOS Kecemasan, sokongan untuk kunci keselamatan pihak ketiga dan bukannya pengesahan dua faktor dan pemberitahuan baharu untuk Handoff HomePod.

Yang terakhir ini mungkin akan tiba lebih awal daripada HomePod baharu Apple yang pertama sejak 2020, yang mana Mark Gurman dari Bloomberg didedahkan semalam, sepatutnya “akan datang tidak lama lagi.” Butiran kekal jarang untuk produk yang nampaknya hampir pasti, dengan khabar angin mendakwa ia akan menggantikan HomePod asal, bukannya kemas kini kepada HomePod Mini yang lebih baharu, tetapi sedikit yang diketahui.

iPhone 14 Pro dan Pro Max mempunyai permulaan yang sukar untuk hidup. Bagi mereka yang sentiasa mengira, anda boleh menambah masalah paparan ini pada senarai yang disertakan Isu pengaktifan iMessage dan FaceTime, CarPlay, migrasi data dan pepijat iCloud, kanta kamera bergegar, dimulakan semula secara rawak, skrin kunci dan gangguan Pulau Dinamik dan kehabisan bateri yang berlebihan.

Dengan kebocoran iPhone 15 yang menarik sudah muncul, sesiapa yang masih duduk di atas pagar mungkin lebih suka menolak naik taraf mereka satu generasi. Tetapi bagi pemilik iPhone 14 Pro dan Pro Max, sekurang-kurangnya anda tahu yang terkini dalam barisan pembaikan yang panjang tidaklah jauh.

___

Ikuti Gordon Facebook

Lebih lanjut mengenai Forbes

LAGI DARI FORBESMasalah Skrin Tiba-tiba Melanda iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro MaxWe would like to say thanks to the author of this post for this remarkable material

Apple Mengesahkan Lebih Banyak Masalah Untuk Pembeli iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max


Explore our social media profiles along with other related pageshttps://paw6.info/related-pages/