Apple mengumumkan iPhone 14, iPhone 14 Pro, Apple Watch Ultra, AirPods Pro baharu

Apple mengumumkan iPhone 14 Pro

Ketua Pegawai Eksekutif Apple Tim Cook baru sahaja mengumumkan iPhone 14 pro, model mewah untuk tahun ini.— Kif Leswing

Apple menambah ciri perkhidmatan kecemasan satelit pada iPhone 14

Apple mengumumkan keupayaan yang telah lama dikhabarkan untuk menyambungkan siri iPhone 14nya kepada satelit untuk perkhidmatan kecemasan semasa acaranya pada hari Rabu.

Ciri ini direka untuk menyambungkan antena iPhone 14 terus ke satelit, untuk menghantar mesej di kawasan yang tidak disambungkan oleh menara sel.

Pengurus pemodelan dan simulasi satelit Apple, Ashley Williams berkata, algoritma dalam telefon memampatkan mesej teks kepada saiz yang akan “mengambil masa kurang daripada 15 saat untuk dihantar” ke satelit, sebelum ia dihantar ke stesen bumi dan kepada pembekal perkhidmatan kecemasan .

Perkhidmatan satelit kecemasan dilancarkan pada bulan November, dan disertakan percuma selama dua tahun dengan iPhone 14.

Komunikasi satelit — yang mempunyai beberapa rangkaian sedia ada yang menyokong telefon khusus yang dibina khas — sedang menjalani era baharu pelaburan. Syarikat termasuk milik Elon Musk SpaceX dan AST SpaceMobile sebelum ini telah mengumumkan perkongsian dengan penyedia perkhidmatan mudah alih, dengan matlamat yang sama untuk menyediakan perkhidmatan satelit yang serupa secara terus kepada telefon pintar pengguna tradisional.

– Michael Sheetz

Apple mengumumkan iPhone 14 dan iPhone 14 Plus bermula pada $799

Ketua Pegawai Eksekutif Apple Tim Cook baru sahaja mengumumkan iPhone 14. Setakat ini, Apple telah mengumumkan dua model baharu— iPhone 14 Plus dan iPhone 14.

iPhone 14 Plus menggantikan model “iPhone 13 mini” yang lebih lama dengan model yang lebih besar dengan skrin 6.7 inci.

iPhone 14 akan bermula pada $799 dan Plus berharga $899. Prapesanan bermula pada 9 Sept dan versi yang lebih kecil akan mula dijual pada 16 September. Model Plus tidak akan dihantar sehingga Oktober.

Apple berkata bahawa semua model iPhone 14 AS tidak lagi menggunakan kad SIM fizikal, menggantikannya dengan eSIM digital yang boleh menyokong berbilang nombor telefon dan lebih baik untuk keselamatan.

Ciri-ciri iPhone 14 termasuk:

 • Paparan OLED nada benar
 • Lima warna termasuk biru muda baru
 • hayat bateri yang lebih baik
 • Skrin seramik yang lebih tahan lama
 • Prestasi cahaya malap yang lebih baik pada kamera menghadap hadapan
 • Mod Tindakan yang menstabilkan video
 • Perkhidmatan keselamatan yang dipanggil SOS Kecemasan melalui Satelit yang boleh menyambung kepada perkhidmatan kecemasan walaupun pengguna berada di luar rangkaian selular atau wi-fi. Ia percuma untuk pengguna iPhone 14 di AS dan Kanada serta dilancarkan di Kanada.

Apple mengumumkan AirPods Pro baharu yang berharga $249

Ketua Pegawai Eksekutif Apple Tim Cook mengumumkan model baharu Apple AirPods Pro, yang mempunyai fon telinga tanpa wayar dengan pembatalan hingar.

Ia berharga $249 dan akan mula dijual pada 23 Sept.

Mereka mempunyai kualiti bunyi yang lebih baik dan kejelasan, kata Apple, disebabkan cip Apple H2 di bahagian dalam, peningkatan daripada H1 model terdahulu.

Ciri baharu termasuk:

 • Kawalan sentuhan baharu untuk melaraskan kelantangan
 • Hayat bateri lebih lama dengan masa mendengar sehingga 6 jam
 • Hujung telinga lebih kecil yang lebih kecil
 • Pembesar suara ditambahkan pada kes itu
 • Boleh dicas dengan pengecas MagSafe.

Apple berkata bahawa pembatalan bunyi pada model baharu adalah dua kali lebih baik daripada sebelumnya.

— Kif Leswing

Apple memperkenalkan Apple Watch Ultra mewah, bermula pada $799

Apple baru sahaja mengumumkan Apple Watch Ultra, jam tangan mewah baharu dengan reka bentuk baharu, skrin lebih besar dan sarung titanium. Produk ini ditujukan kepada atlet luar.

Ia akan berharga sekurang-kurangnya $799 dan akan mencapai rak kedai pada 23 September. Prapesanan tersedia pada hari Rabu.

Ia datang dengan muka jam tangan baharu dengan lebih banyak maklumat, termasuk kompas. Ia juga mempunyai butang “tindakan” oren baharu untuk kegunaan pantas semasa bersenam atau memakai sarung tangan. Ia juga boleh menunjukkan sejauh mana pengguna menyelam di bawah air semasa berenang.

Apple Watch Ultra dalam air

epal

Apple mengatakan bahawa jam tangan boleh mendapat sehingga 60 jam hayat bateri dengan kemas kini perisian pada musim gugur ini.

Apple mengumumkan Apple Watch Ultra mewah untuk keadaan yang lebih lasak

“Setiap perincian telah direka bentuk untuk membuat yang paling lasak dan berkebolehan berbanding sebelum ini,” kata COO Apple Jeff Williams dalam video promosi. — Kif Leswing

Apple mengumumkan Apple Watch SE kos rendah bermula pada $249

Apple telah mengumumkan Apple Watch SE yang direka bentuk semula, yang merupakan versi kos lebih rendah bagi Siri 8 talian utamanya.

Model tahun ini termasuk:

 • Skrin yang lebih besar
 • Reka bentuk plastik baharu di bahagian bawah jam tangan
 • Pemberitahuan kadar jantung
 • Pengesanan jatuh

Ia akan dijual pada harga sama ada $249 atau $299 bermula pada 16 September. Apple memasarkannya sebagai peranti untuk kanak-kanak yang mungkin tidak memerlukan iPhone mereka sendiri. — Kif Leswing

Apple memperkenalkan Apple Watch SE semasa acara pelancaran September

Apple mengumumkan Apple Watch Series 8 dengan sensor suhu

Apple Watch 8

Sumber: Apple

Ketua Pegawai Eksekutif Apple Tim Cook telah memulakan acara pelancaran berorientasikan video dengan berita Apple Watch.

Peranti baharu itu akan dipanggil Siri 8, kata COO Apple Jeff Williams. Ia lebih tahan lama berbanding model sebelumnya dan mempunyai penderia suhu baharu yang akan digunakan oleh syarikat untuk membantu menjejaki kesihatan wanita termasuk ovulasi. Peranti juga boleh menganggarkan apabila pengguna telah mengalami ovulasi.

Ia akan datang dalam empat warna dalam aluminium – hitam, emas, aluminium dan merah – dan tiga warna dalam keluli tahan karat. Ia berharga sekurang-kurangnya $399 untuk model aluminium dan $499 untuk model dengan sambungan selular.

Penjejakan Kitaran Apple Watch

epal

Apple mengatakan bahawa peranti itu direka untuk memastikan data selamat dan peribadi dan data kesihatan hanya akan dikongsi dengan kebenaran jelas daripada pengguna.

Apple turut menambah ciri keselamatan baharu yang dikuasakan oleh dua penderia gerakan. Pengesanan kemalangan kereta baharu yang boleh mengesan jika anda mengalami kemalangan kereta yang teruk dan menghubungi perkhidmatan kecemasan secara automatik.

Mod baharu pada Apple Watches boleh memanjangkan hayat bateri Apple Watch daripada 18 jam kepada 36 jam dengan melumpuhkan sementara paparan sentiasa hidup dan pemberitahuan senaman.

Apple memperkenalkan Apple Watch Series 8 semasa acara pelancaran September

Cook bermula dengan menyiarkan video yang menyerlahkan surat yang telah ditulis oleh orang kepadanya tentang cara yang boleh dipakai telah membantu mereka mendapatkan bantuan dalam situasi kecemasan. — Kif Leswing

Tim Cook: Mengumumkan iPhone baharu, Apple Watch dan AirPods

Acara bermula. Tim Cook hanya berkata acara itu akan memberi tumpuan kepada tiga produk, iPhone, AirPods dan Apple Watch. — Sofia Pitt

Kami berada di tempat duduk kami

Kami berada di tempat duduk kami!

Sofia Pitt | CNBC

Kami berada di tempat duduk kami dan teater mula penuh. Pasti ada jenis tema galaksi berlaku di sini. Jemputan Apple mengusik sesuatu “jauh.” Kita akan tahu apa maksudnya tidak lama lagi. — Sofia Pitt

Lebih 300,000 orang menunggu untuk menstrim pelancaran Apple di YouTube

Sepuluh minit sebelum pelancaran dijadualkan bermula di Cupertino, California, lebih 300,000 orang berada di halaman strim langsung YouTube, tanda bahawa masih terdapat permintaan pengguna yang ketara untuk maklumat tentang produk Apple baharu terus daripada sumber. — Kif Leswing

Pelancaran musim gugur Apple adalah kritikal

Pelancaran musim luruh Apple adalah penting bagi syarikat kerana ia menarik berjuta-juta penonton dari seluruh dunia yang ingin mengetahui tentang produk terbaharu Apple. Mereka membina gembar-gembur untuk iPhone baharu dan peranti lain menjelang musim beli-belah percutian yang sangat penting, masa jualan paling sibuk Apple pada tahun ini. — Kif Leswing

Kami akan mengambil tempat duduk kami

Kami menuju ke teater sekarang.

Sofia Pitt

Kami berjalan turun untuk mengambil tempat duduk di teater. — Sofia Pitt

Tim Cook membayangkan tema ‘bintang’ untuk acara itu

Ketua Pegawai Eksekutif Apple Tim Cook telah menyiarkan tweet prapelancaran tradisionalnya, yang membayangkan tema untuk acara itu dengan perkataan “bintang.”

Jemputan Apple mempunyai slogan “jauh” dengan imejan angkasa lepas, yang difikirkan oleh beberapa pengikut Apple boleh mencadangkan bahawa Apple sedang bersedia untuk mengeluarkan sambungan selular berasaskan satelit untuk iPhone atau ciri fotografi langit malam. — Kif Leswing

Semak taburan makanan ringan

Banyak makanan ringan untuk akhbar dan penganalisis sebelum acara bermula.

Sofia Pitt | CNBC

Terdapat banyak makanan ringan dan minuman di sini. Kami akan turun ke bawah untuk mengambil tempat duduk sebelum ia bermula. — Sofia Pitt

Saham Apple biasanya tidak mengatasi prestasi selepas pelancaran iPhone

Pelabur yang ingin berdagang berdasarkan berita iPhone baharu Apple pada hari Rabu harus mengingati nasihat Toni Sacconaghi Bernstein.

“Secara sejarah, saham Apple tidak bertindak balas secara material terhadap pengumuman iPhone (memandangkan biasanya tiada kejutan), dan prestasi secara amnya agak diredam dalam tempoh 3 bulan selepas pengumuman iPhone (biasanya pertengahan September hingga pertengahan November), sebagai pelabur. tunggu untuk mengukur kekuatan kitaran iPhone,” tulis Sacconaghi dalam nota minggu ini.

Malah, penganalisis mengatakan bahawa saham Apple biasanya berprestasi sejajar dengan pasaran sebulan selepas pendedahan, CNBC melaporkan minggu ini. — Kif Leswing

Kedai Apple ditutup menjelang acara itu

Kedai Apple tidak berfungsi.

epal

Kedai Apple tidak berfungsi, mengikut tradisi, sehingga akhir acara pelancaran apabila ia akan kembali dalam talian dengan semua produk baharu Apple.

— Ashley Capoot

Kami berada di sini di Teater Steve Jobs di Cupertino

Kami mempunyai lencana kami!

Sofia Pitt | epal

Kami berada di sini secara langsung di Cupertino, California di Teater Steve Jobs, di mana Apple bersedia untuk memperkenalkan produk baharunya. Anda boleh lihat dalam imej di bawah bahawa ia sudah semakin padat dengan akhbar dan penganalisis. Dan kami semua dilecehkan. — Sofia Pitt

Perhimpunan akhbar untuk acara iPhone 14 Apple

Sofia Pitt | CNBC

We wish to thank the writer of this post for this remarkable content

Apple mengumumkan iPhone 14, iPhone 14 Pro, Apple Watch Ultra, AirPods Pro baharu


Check out our social media accounts as well as other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/