Apple mula menjual kunci pintu hadapan yang boleh dibuka kuncinya dengan mengetik iPhone atau Apple Watch

Kedai Apple di AS kini menjual kunci pintu depan yang boleh dibuka kunci oleh Apple Watch atau iPhone pengguna. Kunci Tahap $329+ ialah kunci pertama yang disokong Kunci Rumah yang telah dijual di kedai Apple.

Apabila Level Lock+ dipasang di dalam pintu depan, pengguna boleh membuka kunci dan mengunci semula rumah mereka menggunakan Apple Home Key, ciri yang menggunakan NFC dan token selamat dalam perisian Apple untuk membuka kunci pintu dengan satu ketukan. Pengguna boleh menghantar kekunci teks kepada rakan mereka atau mengautomasikan apabila pintu dikunci.

Bagi Apple, ini merupakan peristiwa penting dalam pembangunan ciri yang sangat dinanti-nantikan yang pertama kali diumumkan pada 2021. Home Key ialah contoh Apple yang terus mendigitalkan barangan yang biasanya dibawa dalam dompet atau poket fizikal, daripada wang tunai kepada kunci.

Banyak ciri perisian baru Apple dalam beberapa tahun kebelakangan ini bertujuan untuk menjadikan iPhone lebih berharga kepada pengguna untuk menghalang mereka daripada beralih kepada jenama telefon lain. Pengguna yang pintu depannya disepadukan rapat dengan telefon mereka berkemungkinan kecil untuk beralih kepada telefon Android.

Beberapa inisiatif baharu Apple, terutamanya cita-cita rumah pintarnya, memerlukan perkakasan atau sokongan sistem pihak ketiga yang meluas untuk berfungsi. Tetapi berbanding dengan ciri dalam kemas kini iOS di mana Apple mengawal perkakasan dan perisian, penyepaduan baharu ini boleh mengambil masa yang lebih lama untuk tersedia secara meluas.

Sebagai tambahan kepada Home Key, Apple mempunyai mengumumkan Kunci Keretayang membuka kunci kereta yang disokong daripada BMW dan Hyundai, dan Kunci Bilik, yang meletakkan kunci hotel daripada rangkaian seperti Hyatt dalam apl Wallet Apple. iPhone Apple menyepadukan lebih mendalam dengan kenderaan melalui CarPlay, dan memperluaskan perkhidmatan kewangan kepada penggunanya dengan Goldman Sachs.

Untuk Level Home, ini adalah peluang untuk menonjol sebagai syarikat teknologi dalam pasaran yang dikuasai oleh beberapa pembuat kunci yang lebih besar, dengan menawarkan ciri perisian yang sangat dituntut oleh subset teras peminat rumah pintar.

“Terdapat soalan yang telah dikemukakan sekarang dalam kategori ini,” kata Ketua Pegawai Eksekutif Level John Martin kepada CNBC. “Persoalannya, adakah kunci pintar peranti elektronik pengguna? Atau kunci tradisional yang kini pintar?”

Peminat rumah pintar mungkin hanya teruja dengan pilihan kunci Kunci Rumah baharu. Sejak debut Home Key pada 2021, hanya terdapat satu model kunci yang disokong dijual di AS, Schlage Encode Plus. Peminat rumah pintar di forum seperti Reddit telah membuat spekulasi panjang lebar tentang syarikat mana yang mungkin melancarkan peranti Utama Utama tambahan sepanjang tahun lalu.

Tahap keinginan pengguna Apple yang tinggi untuk kunci Kunci Rumah baharu didedahkan selepas wartawan dan pengguna dapat membeli atau mengesan Level Lock+ di kedai Apple tertentu selepas mereka secara tidak sengaja mula dijual awal di beberapa lokasi sepanjang minggu lalu.

Martin, Ketua Pegawai Eksekutif Level, berkata bahawa syarikat itu segera menyedarinya catatan blog dan buzz media sosial di sekeliling kunci baharunya.

“Samson, siapa CMO kami, bekas lelaki Nike. Dia hebat,” kata Martin. “Dan dia memanggil saya pada waktu malam seperti, ‘Ya Tuhanku, kami sedang menjadi trend!'”

Sesetengah orang di forum akan kecewa mendengar Level tidak akan mengemas kini perisian tegar pada kunci lamanya untuk menyokong Kunci Utama. Untuk sokongan Home Key, pengguna memerlukan Level Lock+ yang dijual di kedai Apple atau dalam talian.

“Kami tidak bercadang untuk melakukan kemas kini perisian tegar untuk Touch,” kata Martin. “Kami perlu menginovasikan bahagian asas teknologi yang terdapat dalam produk untuk menyokong Home Keys dengan cara yang akan menjadi kelas pertama.”

We want to thank the writer of this write-up for this incredible material

Apple mula menjual kunci pintu hadapan yang boleh dibuka kuncinya dengan mengetik iPhone atau Apple Watch


You can find our social media accounts as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/