Bagaimanakah pengasas Lucid melabur hasil jualan $1B? Dungeons & Dragons dan blockchain, sebagai permulaan

Patrick Comer, yang menjual syarikat penyelidikan pasarannya, Lucid, untuk lebih daripada $1 bilion tahun lepasberkata ia adalah cinta awal Dungeons & Dragons yang membawanya kepada pelaburan terbarunya dalam syarikat permulaan New Orleans.

Pada hari Selasa, Comer mengumumkan penyertaannya dalam pusingan pelaburan $2.5 juta untuk Gripnr, yang mencipta permainan strategi dalam talian seperti Dungeons & Dragons menggunakan salah satu obsesi terkini Comer dan sektor teknologi: teknologi blockchain.

Blockchain, satu bentuk penyimpanan rekod yang diedarkan dalam talian yang banyak diperkatakan tetapi kurang difahami, akan menjadi gelombang teknologi seterusnya untuk melahirkan raksasa seperti Amazon dan Facebook, kata Comer. Dan ia boleh menawarkan New Orleans satu lagi peluang untuk mengembangkan jejak teknologinya.

“Kami melalui jenis transformasi digital yang sama dari 1995 hingga 2000, dengan suasana yang sama, banyak wang masuk ke angkasa, dan banyak kekeliruan tentang maksud semuanya,” katanya dalam temu bual yang meluas.

New Orleans tidak melihat mana-mana perniagaan berasaskan internet sebenar keluar dari gelombang pertama itu sehingga pertengahan 2000-an, katanya. Selepas lebih sedekad mencipta ekosistem di bandar untuk menyokong perniagaan teknologi, Comer berkata tidak ada alasan untuk kali ini: “Satu-satunya cara anda boleh kacau ialah dengan tidak terlibat.”

Sebuah ‘Nieux Society’


Bangunan Eiffel di St. Charles Avenue ditetapkan untuk menjadi rumah bagi Nieux Society, ruang perhimpunan baharu untuk pelabur dan usahawan teknologi di New Orleans, La. Selasa, difoto pada 12 April 2022. (Foto oleh David Grunfeld, NOLA.com | The Times-Picayune | Peguambela New Orleans)
Comer kini sebahagian daripada kumpulan beberapa ratus usahawan teknologi tempatan-dibuat-baik, pembiaya, artis, pemuzik dan penggalak sivik lain, yang menyertai Nieux Society, inisiatif tertumpu blok blok baharu oleh Tim Williamson, bekas CEO The Idea Village. Pemaju tempatan Zach Kupperman juga terlibat dalam usaha itu.

Ia tidak lama lagi akan mempunyai pangkalan fizikal operasi di Bangunan Eiffel lama di St. Charles Avenue, yang dibina pada tahun 1980-an daripada bahagian yang dituai oleh seorang usahawan tempatan dari restoran yang pernah menjadi sebahagian daripada Menara Eiffel di Paris.

Kelab itu akan dilancarkan secara rasmi dalam beberapa minggu dengan penjualan 504 keahlian pengasas dalam bentuk NFT, atau token tidak boleh digunakan, dan ia akan menduduki premis Eiffel seluas 12,500 kaki persegi. Big Freedia dan kumpulan jazz-funk Galactic telah mencipta lagu untuk pelancaran kelab dan mereka akan dimasukkan dalam kalangan ahli sulung, begitu juga dengan penulis dan ahli sejarah Walter Isaacson.NO.techinvestment.0413220061.JPG

Bangunan Eiffel di St. Charles Avenue ditetapkan untuk menjadi rumah bagi Nieux Society, ruang perhimpunan baharu untuk pelabur dan usahawan teknologi di New Orleans, La. Selasa, difoto pada 12 April 2022. (Foto oleh David Grunfeld, NOLA.com | The Times-Picayune | Peguambela New Orleans)
Williamson menerangkan konsep Nieux Society sebagai tempat di mana usahawan, pelabur, artis dan pemuzik boleh bertemu untuk berkongsi idea dan mencari penyokong untuk projek berkaitan blockchain seperti Gripnr.

“Ia adalah ruang fizikal di mana orang yang ingin berhubung dengan teknologi baharu ini dan mendapat ganjaran kewangan boleh bertemu, sambil memikirkan bagaimana bandar itu boleh menjadi sebahagian pembangunannya yang berpandangan ke hadapan,” kata Williamson, yang berkhidmat sebagai presiden NOLA Media Group dari 2016 hingga 2018, sebelum ia dibeli oleh Dathel dan John Georges pada 2019.

Dua kali sehari kami akan menghantar kepada anda tajuk utama hari ini. Daftar hari ini.

Ahli pengasas akan membantu memutuskan cara membangunkan ruang dan pengaturcaraan di bangunan dan halaman. Keahlian dijangka berkembang kepada 10,000 dalam pengeluaran NFT berikutnya, katanya.

Comer mengakui bahawa teknologi baharu boleh membingungkan mereka yang belum tahu.

Blockchain paling dikenali sebagai teknologi di sebalik mata wang kripto seperti Bitcoin yang membolehkan banyak komputer untuk mewujudkan pemilikan dan perdagangan log. Walaupun mata wang kripto adalah seragam, NFT, sebaliknya, adalah item individu yang unik, tetapi blockchain masih boleh digunakan untuk mewujudkan pemilikan dan melaksanakan fungsi lain.

Comer berhujah bahawa blockchain adalah perkembangan penting dalam mewujudkan jenis pasaran baharu seperti gelombang internet pertama. Tetapi ia akan mengambil masa untuk melihat bagaimana, katanya.NO.techinvestment.0413220068.JPG

Bangunan Eiffel di St. Charles Avenue ditetapkan untuk menjadi rumah bagi Nieux Society, ruang perhimpunan baharu untuk pelabur dan usahawan teknologi di New Orleans, La. Selasa, difoto pada 12 April 2022. (Foto oleh David Grunfeld, NOLA.com | The Times-Picayune | Peguambela New Orleans)
Biarkan permainan dimulakan

Gripnr akan melancarkan permainan pertamanya, The Glimmering, pada bulan Mei dan mencipta galeri 10,000 watak yang dilukis secara individu dengan ciri-ciri seperti keturunan dan kemahiran mereka sendiri. Idea ini adalah untuk meningkatkan pengalaman pemain Dungeons & Dragons, permainan papan strategi yang melahirkan seluruh industri meja dan permainan fantasi main peranan dalam talian sejak ia dicipta setengah abad yang lalu. Ia mempunyai pengikut yang komited daripada pemain di seluruh dunia.

NFT akan membolehkan pemilik menyimpan sejarah permainan mereka dan berpotensi nilai mereka boleh berkembang dari semasa ke semasa.

Pelabur dalam pusingan pelaburan awal Gripnr termasuk pemuzik dan usahawan Brent McCrossen, yang akan menjadi Ketua Pegawai Eksekutif syarikat. Kyle Mortensen, seorang pemuzik dan pengarah kreatif pengiklanan akan menjadi pengarah kreatif Gripnr. Pencipta permainan Dungeons & Dragons dan bekas pembangun permainan Wizards of the Coast Stephen Radney-MacFarland, juga merupakan pelabur.

“Gripnr dicipta untuk menyokong pemain, pakar permainan, artis dan pereka permainan yang telah membuat (permainan main peranan atas meja) selama 50 tahun yang lalu,” kata McCrossen dalam satu keluaran yang mengumumkan pembiayaan. “Kami menumpukan pada membina komuniti yang aktif, hormat-menghormati dan sangat hebat peminat permainan meja dan pengumpul NFT yang ingin menyertai visi kami untuk membawa permainan (edisi ke-5) ke rantaian blok,” katanya.

Serta pelabur malaikat tempatan, pelabur lain termasuk XBTO Humla Ventures, dana teroka Web3 yang terkenal, Sopris Capital, Voodoo Ventures, Better Angels, Abstraction Ventures dan Carl Sparks, Rakan Kongsi Urusan Interlock.

Permainan telah menjadi tumpuan agensi pembangunan ekonomi seperti GNO Inc. dan Pembangunan Ekonomi Louisiana yang ingin menarik syarikat teknologi ke kawasan itu. Keputusan tahun lepas oleh Jeff Strain, nama besar dalam pembangunan permainan video, untuk memulakan perniagaan terbarunya di New Orleans dilihat sebagai mercu tanda bagi pembangunan sektor itu.

“Gripnr sedang meletakkan asas…(dan) akan menjadi produk mani” dalam gelombang blok pembangunan permainan, kerana ia memudahkan pembangunan permainan lain berdasarkan platform mereka, kata Michael Hecht.

Pembelian yang dibuat melalui pautan di laman web kami mungkin mendapat komisen ahli gabungan

We want to thank the writer of this write-up for this awesome web content

Bagaimanakah pengasas Lucid melabur hasil jualan $1B? Dungeons & Dragons dan blockchain, sebagai permulaan


Find here our social media profiles as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/