Barisan TV Samsung 2022 mempunyai sesuatu untuk semua orang | Engadget

While Samsung mengumumkan kesemuanya TV 2022 baharu kembali di CES, disebabkan oleh wabak ini, kami tidak dapat memeriksa mereka secara peribadi sehingga sekarang. Dan walaupun Samsung tidak membawa kesemua 30-plus set baharunya ke kedai utamanya di New York, daripada apa yang saya lihat terdapat banyak perkara yang disukai tentang barisan skrin besar terbaharu Samsung.

Bahagian tengah portfolio Samsung adalah, tanpa ragu-ragu, yang baharu QN900B, bahagian tengah keluarga Neo QLED 8K syarikat. Untuk tahun 2022, Samsung telah menambah pemetaan HDR 14-bit (naik daripada pemetaan 12-bit pada model tahun lepas) untuk menambah baik perincian gambar dalam kedua-dua adegan terang dan gelap. Apabila digabungkan dengan resolusi 7,680 x 4,320 yang besar itu, TV kelihatan sangat tajam.

Kecerahan puncak QN900B yang lebih tinggi dan resolusi 8K memberikan butiran yang sangat tajam dalam hampir semua keadaan pencahayaan.

Sam Rutherford/Engadget

Tetapi peningkatan yang paling menjanjikan mungkin adalah perubahan yang dibuat oleh Samsung di belakang kaca, termasuk pemproses Kuantum Neural yang dikemas kini yang dikatakan syarikat boleh menganalisis kandungan yang ditunjukkan untuk mengoptimumkan lagi kualiti imej. Bagi audio, QN900B juga mendapat persediaan pembesar suara saluran 90W 6.2.4 baharu yang menampilkan Dolby Atmos dengan Object Tracking Sound Pro. Ini membolehkan TV mengubahsuai bunyi dan suara berdasarkan tempat ia muncul pada skrin, menambah tahap rendaman tambahan.

Sebagai pemain permainan, saya sangat menyukainya sebagai tambahan kepada sokongan yang lebih baik untuk perkhidmatan penstriman permainan seperti Google Stadia dan NVIDIA GeForce Now yang dibina dalam Hab Permainan Samsung, QN900B (bersama-sama dengan 4K QN95B dan QN90B) juga mendapat satu port HDMI 2.1 yang menyokong kadar penyegaran sehingga 144Hz (naik daripada 120Hz). Sementara itu, semua TV baharu Samsung daripada Q80B dan ke atas akan didatangkan standard dengan empat port HDMI 2.1 yang menyokong input 120Hz. Ini bermakna anda tidak perlu sentiasa mengacaukan kabel anda untuk memastikan anda mendapat kualiti imej yang terbaik untuk Xbox Series X, PS5 atau mana-mana PC permainan yang mungkin anda sambungkan ke TV. Itulah peningkatan kualiti hidup yang besar berbanding TV saya yang berusia dua tahun yang hanya mempunyai satu port yang menyokong input 120Hz.

Saya juga ingin menyebut reka bentuk QN900B, yang menampilkan bezel yang hampir tidak wujud. Terutamanya dengan pangkalannya yang lebih tipis, TV benar-benar memberikan gambaran bahawa semuanya terapung di udara. Samsung malah mengubah suai bahagian tepi bezel TV dengan kemasan logam berus dan potongan bercorak, yang kelihatan licin tetapi tidak mengganggu. Malangnya, dengan model 65-inci terkecil bermula pada harga $5,000, TV 8K terbaru Samsung tidak murah. Syukurlah, jika anda tidak mengambil berat tentang 8K (yang sangat difahami), Neo QLED 4K QN85B Samsung bermula pada hanya $1,500 untuk model 55 inci.

Tee S95B ialah TV OLED baharu Samsung yang pertama dalam hampir sedekad
S95B menampilkan teknologi Quantum Dot dan merupakan TV OLED baharu Samsung yang pertama dalam hampir sedekad.

Sam Rutherford/Engadget

Walau bagaimanapun, saya fikir S95B (yang bermula pada $2,200 untuk model 55-inci) ialah TV Samsung yang paling menarik untuk tahun 2022. Bukan sahaja TV OLED baharu pertama syarikat dalam hampir sedekad, ia juga menampilkan teknologi Quantum Dot dan seni bina sub-piksel baharu yang menyampaikan beberapa warna yang benar-benar mengagumkan. Tidak seperti paparan OLED tradisional, Samsung menyingkirkan subpiksel putih tradisional dan sebaliknya menggunakan subpiksel biru sebagai sumber pencahayaan utama. Dan apabila dipasangkan dengan Pemproses Kuantum Neural yang sama yang digunakan dalam QN900B, S95B memberikan kecerahan yang lebih baik daripada OLED tradisional tanpa membasuh warna atau mengurangkan ketepuan. Sejujurnya, kemewahan dan kemeriahan paparan ini sangat mengagumkan, dan saya benar-benar berhenti di landasan saya pada kali pertama saya melewatinya.

Sekarang, adalah penting untuk diingat bahawa S95B masih tidak seterang salah satu set QLED Samsung, jadi bagi orang yang menonton TV di dalam bilik dengan banyak tingkap atau banyak cahaya ambien, sesuatu seperti 4K QN90B mungkin lebih baik. pilihan. Dan sementara S95B (yang bermula pada $2,199.99 untuk model 55-inci) mendapat empat port HDMI yang menyokong input 120Hz, saiz teratas hanya 65 inci berbanding 85 inci untuk kebanyakan set QLED Samsung.

Peningkatan besar untuk Bingkai 2022 ialah salutan anti-reflektif matte baharu.
Salutan matte baharu Frame 2022 juga menjadikan mod seni TV kelihatan lebih hidup.

Sam Rutherford/Eng

Akhirnya, apabila ia datang kepada Samsung Bingkai TV (yang bermula pada $1,000 untuk model 43-inci), perubahan besar untuk 2022 ialah kemasan matte baharu yang mengurangkan pantulan dan membantu set melakukan kerja yang lebih baik untuk menyamar sebagai seni apabila anda tidak menontonnya. Bagi saya, kemasan matte memberikan perkara seperti sapuan berus dalam lukisan tahap tekstur tambahan, menghasilkan penampilan yang lebih hidup. Walau bagaimanapun, terdapat kelemahan kerana salutan anti-reflektif sedikit mengurangkan jumlah cahaya yang masuk melalui kaca hadapan TV. Syukurlah, Samsung mudah membetulkannya dengan meningkatkan kecerahan keseluruhan Frame 2022, dalam mod seni dan semasa memaparkan kandungan.

Berikut ialah perbandingan yang menunjukkan perbezaan antara salutan anti-reflektif pada Bingkai 2022 (kiri) berbanding model tahun lepas.
Berikut ialah perbandingan yang menunjukkan kesan salutan anti-reflektif Frame 2022 (kiri) apabila cahaya dipancarkan padanya berbanding model tahun lepas (kanan). Perhatikan bagaimana silau adalah lebih kurang keras pada Bingkai baharu.

Sam Rutherford/Engadget

Tetapi mungkin perkara utama saya selepas melihat barisan TV baharu Samsung ialah ia merasakan terdapat lebih banyak pilihan berbanding sebelum ini apabila ia datang untuk memilih set sempurna anda. Jika anda mahukan TV resolusi tinggi super dengan kecerahan yang sangat baik yang akan kelihatan hebat walaupun dalam bilik terang dengan banyak tingkap, terdapat QN900B. Sebagai alternatif, jika anda mahukan warna yang cemerlang dan hitam dakwat dalam, S95B mewakili pengembalian yang dialu-alukan untuk Samsung ke ruang TV OLED, yang merupakan pasaran yang dikuasai pesaing merentas desanya, LG sejak beberapa tahun kebelakangan ini. Dan jika anda lebih suka TV dengan reka bentuk yang lebih lembut yang mungkin digabungkan dengan lebih baik dengan hiasan anda, terdapat Frame dan kemasan matte yang dikemas kini.

Semua TV 2022 baharu Samsung adalah tersedia untuk pre-order hari inidengan peranti dijangka mula dihantar pada lewat bulan ini.

Semua produk yang disyorkan oleh Engadget dipilih oleh pasukan editorial kami, bebas daripada syarikat induk kami. Beberapa cerita kami termasuk pautan gabungan. Jika anda membeli sesuatu melalui salah satu pautan ini, kami mungkin mendapat komisen ahli gabungan.

We would like to thank the writer of this write-up for this amazing web content

Barisan TV Samsung 2022 mempunyai sesuatu untuk semua orang | Engadget


Find here our social media profiles , as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/