Blizzard Memberi Overwatch 2 Pemain Kiriko Secara Percuma Tetapi Mempertahankan Sistem Battle Passnya

Kiriko berdiri di hadapan sebuah perkampungan gaya Jepun.

Imej: Badai salji

Blizzard baru sahaja mengumumkan bahawa baru (dan bocor secara meluas) watak ninja Kiriko akan percuma untuk semua Overwatch 2 pemain yang sudah memiliki salinan asal Overwatch. Walaupun itu kelihatan seperti sebab untuk diraikan, langkah sekuel percuma untuk dimainkan yang kontroversial untuk mengunci akses kepada kebanyakan watak masa hadapan di sebalik sistem pas pertempuran kurang mendapat sambutan. Dalam komen baharu yang dilaporkan hari ini, pemimpin Blizzard menjelaskan mengapa mereka berpendapat sistem baharu itu akhirnya akan terbukti boleh diterima.

“Apa yang sebenarnya kita lihat dalam data ialah majoriti pemain masuk Overwatch mempunyai majoriti masa bermain mereka pada dua atau kurang wira.“ Jon Spector, VP of Overwatch, memberitahu pelbagai akhbar semasa panggilan media. “Dan anda boleh mencapai 99.9% masa bermain untuk majoriti pemain kami dengan 12 atau kurang wira.”

Jadi itulah baris rasmi mengapa Blizzard berasa wajar untuk beralih daripada yang asal OverwatchModel memberikan setiap watak kepada semua pemain kepada sistem yang mengunci wira baharu di sebalik pas pertempuran: Asal Overwatch pemain tidak cukup memainkan watak yang berbeza, jadi mereka mungkin tidak akan merinduinya.

Tetapi terdapat sedikit pemesejan bercampur yang berlaku. Watak-watak itu masih menjadi teras bagaimana Blizzard mengewangkan permainan baharu itu. OverwatchPengurus besar Walter Kong memberitahu akhbar pada sesuatu acara bahawa, “Wira ialah satu-satunya kandungan yang paling menarik yang kami ada dalam permainan…Kami mahu dapat terus melabur dalam perkhidmatan permainan langsung ini. Dari perspektif perniagaan, ini bukan percuma.”

Yang pasti, akan ada beberapa hadiah percuma permulaan untuk kedua-dua pemain baru dan pemain yang kembali. Wira baharu Sojourn dan Junker Queen akan dibuka secara percuma untuk semua pemain musim satu, dan watak sokongan ninja Kiriko akan diberikan percuma kepada pemain yang memiliki pemain asal. Overwatch.. Tetapi pemain baharu yang ingin mencuba Kiriko sama ada perlu membayar $10 untuk pas pertempuran premium atau mengisar yang percuma sehingga tahap 55. Sekurang-kurangnya mereka masih boleh memainkan kesemua 32 watak daripada watak asal senarai nama.

Baca Lagi: Semuanya Ditunjukkan Semasa Overwatch 2 Acara ‘Dedahkan’

Kiriko ialah seorang penyembuh yang boleh menangani kerosakan kritikal yang baik dan menyokong sekutunya semasa tembak menembak, dan dia telah diterangkan sebagai “penyembuh pertempuran” untuk sesalur Genji. Ini membayangkan perubahan besar dalam cara Blizzard akan mereka bentuk wira baharu, kerana ia cuba secara aktif untuk menghalang situasi di mana mana-mana satu watak boleh bertindak sebagai “kaunter keras” kepada yang lain.

“Kami cuba untuk mengambil beberapa interaksi batu, kertas, gunting yang sangat keras daripada permainan, dan [replace] mereka dengan lebih banyak pilihan pemain,” kata pengarah permainan Aaron Keller Poligon. “Kami telah memupuk wira sokongan kami untuk menjadikan mereka lebih boleh bertahan.”

Sambil mengurangkan betapa bergantung Overwatch berada di kaunter secara amnya kelihatan seperti satu langkah yang positif, mengunci bahagian yang semakin meningkat daripada senarai wira di sebalik peringkat pas pertempuran, percuma atau premium, terasa seperti satu langkah ke belakang untuk pilihan pemain.

Overwatch 2 akan dikeluarkan pada 4 Oktober tahun ini.

We want to give thanks to the writer of this article for this remarkable web content

Blizzard Memberi Overwatch 2 Pemain Kiriko Secara Percuma Tetapi Mempertahankan Sistem Battle Passnya


You can view our social media profiles here as well as additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/