Blizzard memperoleh studio Spellbreak Proletariat untuk menyokong World of Warcraft

Berminat untuk mengetahui apa yang seterusnya untuk industri permainan? Sertai eksekutif permainan untuk membincangkan bahagian industri yang baru muncul pada Oktober ini di GamesBeat Summit Next. Ketahui lebih lanjut.


Blizzard Entertainment telah memperoleh Proletariat pembuat Spellbreak untuk meningkatkan kakitangan dalam permainan peranan dalam talian berbilang pemain besar-besaran World of Warcraft.

Di bawah perjanjian itu, Proletariat yang berpangkalan di Boston akan menjadi sebahagian daripada Blizzard, dan pasukannya yang terdiri daripada 100 orang akan mula bekerja di World of Warcraft, termasuk pengembangan Dragonflight yang akan datang pada akhir tahun ini. Spellbreak, permainan battle royale di mana ahli sihir dan ahli sihir saling melemparkan mantra, akan terbenam. (Syarikat diumumkan berita ini semalam.)

Langkah itu merupakan pengambilalihan terbesar yang telah dibuat oleh Blizzard – sekurang-kurangnya selama sedekad yang lalu – untuk mengembangkan studionya. Dalam kes ini, misinya adalah untuk menambah kakitangan untuk World of Warcraft supaya dapat mencapai matlamat kualiti dan masa untuk pengembangan. Syarat transaksi ini tidak didedahkan.

Activision Blizzard, syarikat induk Blizzard, juga dilipat Vicarious Visionssebuah studio Activision yang lama, ke Blizzard untuk mengusahakan francais Diablo pada Januari 2021. Tetapi Blizzard tidak begitu akuisisi, kerana salah satu daripada segelintir yang boleh kita ingat ialah pengambilalihan Swinging Ape pada tahun 2005. Sebaliknya, Blizzard sendiri telah dilambung agak sedikit pada hari-hari awalnya sebelum mendarat dengan Activision Blizzard pada tahun 2008. Proletariat telah bekerja dengan Blizzard sejak Mei.

World of Warcraft Dragonflight akan datang tahun ini.

“Kami meletakkan pemain di barisan hadapan dalam semua yang kami lakukan, dan kami bekerja keras untuk bertemu dan
melebihi jangkaan mereka,” kata Mike Ybarra, presiden Blizzard Entertainment, dalam satu kenyataan. “Sebahagian besar dalam menjaga pasukan kami ialah memastikan kami mempunyai sumber untuk menghasilkan pengalaman yang akan disukai komuniti kami sambil memberi ruang kepada pasukan kami untuk meneroka lebih banyak peluang kreatif dalam projek mereka. Proletariat amat sesuai untuk menyokong misi Blizzard dalam membawa kandungan berkualiti tinggi kepada pemain kami dengan lebih kerap.”

Ia adalah masa yang janggal untuk Blizzard melakukan ini, sebagai induknya Activision Blizzard sedang dalam proses untuk diperolehi oleh Microsoft untuk $68.5 bilion. Dan Blizzard Entertainment telah menjadi bahagian utama yang disiasat oleh Jabatan Pekerjaan Adil dan Perumahan California dalam gangguan seksual dan tuntutan diskriminasi terhadap Activision Blizzard.

Menangani cabaran masa lalu

1656507912 150 Blizzard memperoleh studio Spellbreak Proletariat untuk menyokong World of Warcraft
World of Warcraft Dragonflight mempunyai bala bantuan.

John Hight, pengurus besar World of Warcraft di Blizzard, berkata dalam temu bual dengan GamesBeat adalah mencabar untuk menyokong Shadowlands tahun lepas, dan dia mengakui bahawa jurang yang besar berlaku antara kemas kini kandungan WoW. Peminat sentiasa mahukan lebih banyak lagi, dan sementara pasukan itu terus meningkat dari segi saiz, ia sukar untuk diambil.

Saya bertanya kepada Seth Sivak, Ketua Pegawai Eksekutif Proletariat, jika syarikat itu teragak-agak dengan perjanjian itu kerana reputasi Blizzard yang semakin lemah, yang telah melanda sejak beberapa tahun kebelakangan ini. Saya menyebut penyiasatan diskriminasi seksual, kritikan terhadap pengembangan Shadowlands, pemergian banyak pembangun terkenal, dan kehilangan bakat lain.

“Kami mempunyai perbualan yang sangat terbuka dan telus mengenai perkara ini,” kata Sivak. “Dan saya rasa pasukan Blizzard menyedari beberapa cabaran yang mereka hadapi. Dalam beberapa perbualan terawal, kami membincangkan bagaimana mereka melihat untuk terus meningkatkan budaya dan terus menjadikan tempat yang bagus untuk pembangun bekerja.”

Dia menambah, “Itu menggalakkan. Jelas sekali, terdapat banyak kerja yang perlu dilakukan untuk terus menjadikan tempat yang hebat untuk pembangun bekerja. Tetapi kami cukup gembira dan berpuas hati dengan hala tuju pasukan.”

Hight berkata ia “menghancurkan” baginya untuk melalui kegawatan pada tahun lalu dan mendengar perkara yang berlaku. Tetapi dia menyatakan bahawa syarikat sedang mengubah budayanya dan itu “bukan satu dan selesai.”

Dia berkata, “Anda perlu mengubah budaya anda. Anda perlu memastikan bahawa ia kini lebih inklusif di tempat kerja kami. Anda perlu memastikan bahawa orang yang membuat WoW dan orang yang bermain WoW disokong dengan baik.”

Bagi perjanjian Microsoft, Sivak berkata dia tidak tahu perubahan apa yang akan berlaku akibatnya tetapi dia teruja dengan hala tuju syarikat itu. Ditanya sama ada syarikat itu akan mengusahakan permainan baharu, Sivak berkata tumpuan buat masa ini ialah membantu membina WoW. Hight berkata matlamatnya adalah untuk mendapatkan akses bukan sahaja kepada pasukan berbakat tetapi pasukan kepimpinan kanan yang mempunyai banyak pengalaman.

Bagaimana perjanjian itu bersatu

Seth Sivak ialah Ketua Pegawai Eksekutif Proletariat.
Seth Sivak ialah Ketua Pegawai Eksekutif Proletariat.

“Seperti yang anda mungkin sedia maklum, orang di World of Warcraft mempunyai selera yang rakus untuk kandungan,” kata Hight. ” Dan apa yang kami lihat sepanjang tahun lepas ialah kami perlu meningkatkan jumlah kandungan yang boleh kami cipta, dan kekerapan kami meletakkannya di tangan pemain kami.”

Menjelang akhir tahun lepas, syarikat itu mula mencari peluang lain selain menggaji lebih ramai orang di studio dalamannya. Ia mencari rakan kongsi luar dan Proletariat berada dalam senarai pendek kerana ia merupakan studio permainan yang terkenal.

“Perbualan pertama saya dengan Seth adalah pada bulan Disember,” kata Hight. “Saya sangat kagum dengannya. Dan kemudian pasukan itu merasakan dia mempunyai banyak nilai bersama dan mempunyai banyak pengetahuan tentang World of Warcraft. Pasukan ini mempunyai keupayaan untuk melakukan seni bergaya, yang kami lakukan, dan bekerja dalam fantasi zaman pertengahan, yang kami gemari. Dan mereka mempunyai ramai peminat. Jadi dari perbincangan mereka berlakulah.”

Sivak berkata syarikat itu juga sedang mencari apa yang perlu dilakukan seterusnya. Beliau berkata pasukan itu melihat peluang untuk berkembang sebagai studio dan bekerja di World of Warcraft akan memenuhi misi menyampaikan permainan berbilang pemain yang hebat. Mereka mula bercakap dengan lebih serius sejak beberapa bulan lalu.

“Peluang untuk mengembangkan dunia Azeroth untuk pemain membuatkan kami sangat teruja,” kata Sivak.

Hight berkata penyatuan dalam industri itu memberi Blizzard beberapa peluang menarik, kerana ia kini mempunyai studio yang mengusahakan WoW di kedua-dua pantai, dengan potensi untuk memanfaatkan sumber bakat baharu. Sudah tentu, wabak itu telah menyukarkan untuk mengupah orang dalam beberapa aspek, dan Proletariat belum lagi bekerja di pejabat di Boston. Blizzard sendiri mempunyai pilihan termasuk bekerja di pejabat kadangkala.

Hight menyatakan bahawa syarikat itu telah menghantar berbilang pengembangan dengan tenaga kerja terpencil, dan syarikat itu mempunyai pilihan untuk persekitaran hibrid.

“Itulah salah satu perkara yang menjadikan keputusan ini mudah bagi kami untuk mula bekerja dengan Proletariat, kerana mereka mempunyai tenaga kerja terpencil yang besar,” kata Hight.

Sivak berkata, “Ketika kita melihat di mana bab seterusnya untuk Proletariat, peluang ini hanya bermakna kita boleh mempercepatkan apa yang kita mahu lakukan. Mampu bekerja untuk penonton World of Warcraft adalah benar-benar hebat. Dan tahap cita-cita di mana saya fikir kedua-dua pasukan mahu mengambil World of Warcraft adalah sangat menarik untuk kami.”

Hight berkata beberapa karya Proletariat akan muncul dalam pengembangan Dragonflight. Dan Proletariat akan menambah kakitangannya di Boston.

John Hight ialah pengurus besar World of Warcraft di Blizzard.
John Hight ialah pengurus besar World of Warcraft di Blizzard.

Proletariat diasaskan pada 2012 oleh veteran industri dari Insomniac, Harmonix, dan Turbine. Pasukan ini mempunyai pengalaman membina MMORPG dan termasuk, antara lain, bekas pereka utama Panggilan Asheron, Lord of the Rings Online dan Dungeons & Dragons Online. Di Proletariat, pasukan itu telah mengendalikan permainan secara langsung selama hampir sedekad, setelah mengeluarkan permainan battle royale penyiaran aksi-ejaan merentas platform, Spellbreak, pada musim luruh tahun 2020.

Tetapi Sivak mengakui bahawa permainan itu, walaupun mendapat ulasan yang baik, tidak pernah mencapai “halaju melarikan diri” dari segi meningkatkan bilangan pengguna untuk mewajarkan kewujudannya yang berterusan. Syarikat itu telah melakukan sedikit kemas kini baru-baru ini untuk permainan itu.

“Spellbreak adalah kejayaan kritikal, dan kami merasakan kami benar-benar menyampaikan sesuatu yang segar dalam genre battle royale,” kata Sivak. “Terdapat banyak persaingan di kawasan itu, di mana anda bersaing dengan beberapa perlawanan terbesar di dunia. Kami tidak dapat mendapatkan halaju melarikan diri yang diperlukan untuk kami terus mengembangkannya.”

Proletariat mula bekerjasama dengan pasukan pembangunan World of Warcraft pada bulan Mei dan akan sepenuhnya
disepadukan ke dalam Blizzard Entertainment dalam beberapa bulan akan datang.

“Bahagian yang benar-benar menarik ialah apa yang akan kami bina pada masa hadapan,” kata Sivak. “Itulah titik jualan sebenar bagi kami, tahap cita-cita untuk apa yang kami mahu lakukan dengan World of Warcraft.”

Akidah GamesBeat apabila meliputi industri permainan ialah “di mana semangat bertemu perniagaan.” Apakah maksud ini? Kami ingin memberitahu anda bagaimana berita itu penting kepada anda — bukan sahaja sebagai pembuat keputusan di studio permainan, tetapi juga sebagai peminat permainan. Sama ada anda membaca artikel kami, mendengar podcast kami atau menonton video kami, GamesBeat akan membantu anda mempelajari tentang industri dan menikmati terlibat dengannya. Ketahui lebih lanjut tentang keahlian.

We would like to thank the writer of this short article for this incredible web content

Blizzard memperoleh studio Spellbreak Proletariat untuk menyokong World of Warcraft


Check out our social media profiles and other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/