Blog langsung Google I/O 2022: Pixel 6a, Pixel Watch, Android 13 dan semua berita semasa ia berlaku

Segarkan semula

(Kredit gambar: Waqar Khan/Let’s Go Digital)

Google telah lama dikhabarkan akan mengusahakan a Lipatan Piksel peranti untuk menentang Samsung telefon lipat terbaik, dan mungkin kita dapat melihat sekilas hari ini tentang peranti boleh lipat pertama Google. Atau sekurang-kurangnya kita boleh mengetahui lebih lanjut tentang ciri perisian telefon boleh lipat baharu dalam Android 13.

Sementara itu, Galaxy Z Fold 4 Samsung dijangka debut pada bulan Ogos, dan hari ini yang baharu Galaxy Z Fold 4 dipaparkan telah muncul yang menunjukkan reka bentuk dari semua sudut.

Lihat lagi

TechDroider mempunyai ringkasan pantas di Twitter tentang perkara yang diharapkan pada Google I/O 2022 hari ini, dan ia selaras dengan apa yang telah kami dengar. Ini termasuk pelancaran telefon Pixel 6a dan kemungkinan godaan Google Pixel Watch. Jadi, walaupun jam tangan mungkin ditunjukkan hari ini buat kali pertama, ia mungkin tidak dihantar sehingga musim luruh.

Tweet itu juga mengatakan bahawa kita mungkin melihat Android 13 Beta 2 dilancarkan dan binaan Android 13 untuk peranti bukan Pixel. Walau bagaimanapun, kami akan berhati-hati memuatkan beta pada telefon utama anda.

Google Pixel 6a lwn. iPhone SE 2022

(Kredit imej: Panduan Tom/91mobiles/OnLeaks)

Sekiranya Google Pixel 6a debut hari ini ia pasti akan dibandingkan dengan iPhone SE 2022 baharu. Dan itu kerana kedua-dua Google dan Apple akan bersaing untuk memiliki telefon murah terbaik di pasaran. Nah, telefon murah terbaik di bawah $500.

kami Pixel 6a lwn iPhone SE 2022 pratonton menunjukkan kepada anda bagaimana telefon ini disusun setakat ini berdasarkan khabar angin dan kami Semakan iPhone SE 2022. Telefon Apple adalah kuasa besar bersaiz pint, tetapi Pixel 6a sepatutnya mempunyai paparan yang lebih besar (6.2 vs 4.7 inci), kamera ultra lebar (iPhone SE hanya mempunyai satu) dan paparan 90Hz yang lebih lancar.

Nantikan maklumat lanjut.

Lihat lagi

Apakah cara yang lebih baik untuk meluangkan masa antara sekarang dan apabila ucaptama Google I/O 2022 bermula daripada pinball kecil? Pembangun Flutter telah bekerjasama dengan Firebase untuk dikeluarkan #IOPinball. Permainan Google I/O ini terbuka kepada sesiapa sahaja untuk bermain, dan ia sebenarnya bermain dengan baik pada MacBook Pro saya.

Kajian semula Fosil Gen 5 LTE

(Kredit imej: Panduan Tom)

Dengan Wear OS 3 Google dijangka mendapat sedikit masa di Google I/O 2022 hari ini, anda mungkin tertanya-tanya sama ada jam tangan Android anda boleh menjalankan perisian tersebut. Kate Kozuch kami telah mengumpulkan alat ini Panduan kelayakan jam tangan pintar Wear OS 3 supaya anda boleh menyemak.

Kebocoran Google Pixel Watch

(Kredit imej: Teknologi Halaman Depan)

Kebocoran prototaip itu hanyalah salah satu daripada banyak perkara di sekitar Pixel Watch baharu; mengikuti mereka telah hampir menjadi pekerjaan sepenuh masa beberapa bulan kebelakangan ini.

Nasib baik, anda tidak perlu mengharungi ratusan artikel untuk mengetahui apa yang diharapkan, kerana kami telah mengumpulkan 5 khabar angin Google Pixel Watch terbesar setakat ini dalam satu buku asas yang berguna.

Prototaip Pixel Watch

(Kredit imej: Android Central)

The Google Pixel Watch adalah calon yang kuat untuk didedahkan pada I/O 2022 hari ini, menamatkan penantian yang panjang untuk peranti boleh pakai pertama syarikat.

Walaupun kami tidak tahu dengan pasti rupanya atau spesifikasinya, kami mempunyai idea yang cukup bagus kerana banyak kebocoran sejak beberapa bulan lalu.

Yang terbesar ini, beberapa minggu lalu, datang apabila a Prototaip Pixel Watch dilaporkan ditinggalkan di sebuah restoran. Ya, sungguh. Dengan mengandaikan imej itu asli, ia kelihatan seperti jam tangan pintar melengkung yang menarik dengan reka bentuk tanpa bezel dan beberapa butang perkakasan di sisi.

Telefon Android yang menjalankan peta google - mewakili cara untuk melumpuhkan penjejakan lokasi pada Android

(Kredit imej: Shutterstock)

Jika anda mahukan calon senyap untuk produk Google membuat berita di I/O, jangan lihat lebih jauh daripada Maps, salah satu program gergasi perisian yang lebih popular. Peta telah kerap membuat kemunculan di ucaptama I/O selama ini, kerana orang ramai nampaknya bersemangat dengan aplikasi berguna yang memperoleh lebih banyak ciri.

Di bahagian atas kepala saya, beberapa kata kunci I/O yang lalu telah melihat Peta menambah Google Assistant, menyesuaikan mod inkognito dan menggunakan navigasi berpandukan AR ke Live View. Apa yang boleh digunakan untuk tahun 2022? Tekaan anda sama baiknya dengan saya, tetapi saya akan meramalkan sesuatu yang memanfaatkan semua data yang dikumpul Google tentang orang dan tempat untuk memacu beberapa keupayaan Peta baharu.

Terdapat satu khabar angin perkakasan yang saya rasa tidak akan berlaku untuk Google I/O 2022 dan ia melibatkan kononnya pelancaran Pixel Buds Pro yang tidak lama lagi.

Beberapa minggu lalu, pembocor Jon Prosser berkata demikian Pixel Buds Pro telah ditetapkan untuk debut tidak lama lagidan juga menyenaraikan beberapa cara warna fon telinga wayarles akan muncul. Prosser tidak menyebut secara khusus I/O dalam tweetnya, tetapi pada masa itu, persidangan pembangun nampaknya tidak lama lagi untuk memenuhi rang undang-undang.

Lihat lagi

Terdapat hanya satu masalah dengan garis pemikiran itu โ€” kami tidak mendengar banyak butiran tentang fon telinga itu sendiri. Dan itu biasanya merupakan petanda yang baik bahawa pelancaran tidak akan berlaku dalam masa terdekat. Lebih banyak khabar angin yang anda dengar tentang produk, semakin hampir anda dengan pelancaran, sekurang-kurangnya dalam pengalaman saya.

Sekali lagi, berdasarkan pengalaman saya dengan ramalan teknologi, jangan terkejut sekiranya Sundar Pichai melangkah ke peringkat Google I/O hari ini dengan menggunakan sepasang Pixel Buds Pro.

Tangkapan skrin cip Tensor Acara Google Pixel

(Kredit imej: Google)

Bagi kuasa Tensor yang berpotensi, saya menangani topik itu beberapa minggu lalu apabila saya menulis tentang Ciri Pixel 6 yang saya harap dapat ditemui dalam Pixel 6a. Katakan sahaja bahawa Pemadam Ajaib โ€” alat untuk mengalih keluar objek yang tidak diingini dan orang yang tidak diingini sekali ketik โ€” paling baik untuk membuat gred.

galaksi a53 dan piksel 5a di tangan dengan latar belakang bata

(Kredit imej: Panduan Tom)

Pada cara saya berfikir, terdapat dua perkara yang menarik tentang Pixel 6a, yang mungkin atau mungkin tidak muncul di Google I/O hari ini. Sebagai permulaan, apakah yang akan membolehkan telefon bajet itu dilakukan dengan menambahkan cip Tensor pada Pixel 6a? Dan bagaimanakah Pixel 6a bertindan terhadap Samsung Galaxy A53?

Jawapan kepada soalan pertama mungkin membantu membekalkan jawapan kepada Soalan No. 2. Sekiranya ia tiba sekarang, Pixel 6a muncul pada masa telefon Samsung yang boleh mendakwa sebagai nilai yang lebih baik di kalangan telefon bimbit Android, sekurang-kurangnya jika kita Galaxy A53 lwn. Pixel 5a face-off adalah apa sahaja yang perlu dilalui. Pixel 6a mempunyai tugasnya untuk menumbangkan A53, dan kepakaran biasa Google dengan fotografi hanya akan pergi setakat ini.

pixel 6 pro lwn iphone 13 pro max: kedua-dua telefon diletakkan menghadap ke bawah di atas lantai kayu keras

(Kredit imej: Panduan Tom)

Rakan sekerja saya Jordan Palmer telah menghabiskan banyak masa dengan Android 13, dan dia pergi ke ucaptama hari ini dengan harapan bahawa Google menangani isu pedih โ€” apa sebenarnya yang boleh dijejaki oleh apl pihak ketiga tentang anda pada Android.

Jika anda membaca Senarai hajat Android 13 Jordananda akan mendapati bahawa dia berpendapat penyelesaian kepada masalah Android terletak pada pendekatan Apple terhadap isu yang sama dengan iPhonenya.

Logo Android 13 pada telefon pintar

(Kredit imej: Panduan Tom)

Google I/O secara tradisinya adalah parti keluaran Android, dengan Google mempamerkan kemas kini perisiannya yang akan datang semasa ucaptama I/O, dan memulakan proses beta yang memuncak dengan keluaran versi Android seterusnya menjelang penghujung musim panas.

Android 13 mungkin dilancarkan dalam jangka masa yang sama akhir tahun ini, tetapi anda sudah boleh mendapatkan beta pertama kemas kini perisian ini, dengan syarat anda mempunyai telefon Pixel. Namun begitu, kami menjangkakan Android 13 akan mendapat pameran besar semasa ucaptama hari ini, terutamanya jika Google ingin membincangkan sebarang ciri yang belum mendapat perhatian ramai lagi.

Selamat pagi, dan selamat datang ke blog langsung Google I/O 2022 Panduan Tom. Kami akan memaklumkan anda tentang semua berita terkini dari persidangan semasa ia berlaku โ€” jadi tandai halaman ini dan semak semula dengan kerap.We would love to say thanks to the writer of this write-up for this outstanding material

Blog langsung Google I/O 2022: Pixel 6a, Pixel Watch, Android 13 dan semua berita semasa ia berlaku


Discover our social media profiles , as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/