Bowers & Wilkins PX7 S2: Fon Kepala Tinggi Ini Ada Sony di Pandangan Mereka

Dalam beberapa minggu kebelakangan ini, kami telah melihat ketibaan segelintir fon kepala pembatalan hingar premium baharu, termasuk Sony WH-1000XM5 ($400, £380, AU$650), MW75 Master & Dynamic ($599, £549 atau lebih kurang AU$970) dan teaser untuk Momentum 4 Wireless Sennheiser akan datang. Kini Bowers & Wilkins telah menyertai pergaduhan itu dengan fon kepala pembatalan hingar PX7 S2 baharunya, yang boleh dipesan sekarang dengan harga $399 (£379, AU$599). Ia juga menggoda fon kepala peredam hingar PX8 perdana baharunya, yang akan mencecah pasaran akhir tahun ini dengan harga $549.

Saya telah bermain-main dengan sampel semakan awal PX7 S2, yang terdapat dalam tiga pilihan warna (kelabu, biru dan hitam) dan menawarkan beberapa penambahbaikan ketara berbanding versi fon kepala generasi pertama. Bukan sahaja fon kepala lebih selesa — ia mempunyai skala pada 307g — tetapi ia berbunyi lebih baik dan mempunyai prestasi pembatalan hingar dan panggilan suara yang lebih baik dengan pengurangan hingar yang lebih baik. Saya tidak semestinya fikir ia adalah pilihan yang lebih baik daripada Sony WH-1000XM5 yang lebih ringan dan lebih selesa. Tetapi PX7 S2 pastinya kelihatan dan terasa mewah, dengan reka bentuknya yang kukuh.

Bowers & Wilkins berkata PX7 S2 mempunyai unit pemacu resolusi tinggi serba baharu “bersudut dalam setiap cup telinga untuk menyampaikan pentas bunyi yang sangat mengasyikkan,” sistem pembatalan hingar aktif baharu, serta mikrofon dinaik taraf yang disediakan untuk “kualiti panggilan yang dipertingkatkan.”

bowers-wilkins-px7-s2-overhead

Fon kepala lebih padat dan selesa.

David Carnoy/CNET

Fon kepala lebih padat secara keseluruhan daripada pendahulunya dan juga menampilkan pad telinga buih memori baharu, lebih lembut dan tebal yang memberikan pengedap yang ketat bersama-sama dengan keselesaan yang lebih baik yang saya perkatakan. Bekas pembawa keras disertakan bersama-sama dengan sambungan kabel USB-C dan 3.5mm.

PX7 S2 dikuasakan oleh cip Qualcomm dan menyokong Qualcomm Codec penstriman audio adaptif AptX yang membolehkan penstriman hampir tanpa kerugian (sehingga 24-bit bunyi resolusi tinggi) jika anda mempunyai peranti yang menyokong AptX Adaptive dan dapat menstrim fail audio resolusi tinggi. Perkhidmatan muzik seperti Qobuz dan pasang surut menawarkan penstriman fail resolusi tinggi.

Bowers & Wilkins mempunyai apl pendamping baharu untuk iOS dan Android yang dipanggil Bowers & Wilkins Music. (Saya menggunakan versi awal apl yang sedikit tidak stabil.) Dengan apl itu, anda boleh mengubah suai profil bunyi fon kepala dengan EQ boleh laras, memantau tahap bateri dan mengaktifkan atau menanggalkan mod pembatalan hingar dan ketelusan untuk membenarkan bunyi ambien masuk. Hayat bateri dinilai sehingga 30 jam pada tahap sederhana — itu bagus — dan terdapat ciri pengecasan pantas yang memberikan hayat bateri selama 7 jam daripada pengecasan selama 15 minit.

Alas telinga baharu dan pemandu bersudut.

David Carnoy/CNET

Saya perlu meluangkan sedikit masa dengan fon kepala — dan lebih banyak masa membandingkannya dengan model lain — untuk menyampaikan keputusan muktamad. Tetapi cukuplah untuk mengatakan ini menyampaikan bunyi yang baik dengan pentas bunyi terbuka yang bagus, bes yang jelas, perincian yang baik dan pertengahan yang hangat dan bunyi semula jadi. Itu sahaja perkara yang anda jangkakan dalam julat harga ini. Saya tidak pasti kualiti bunyi semestinya lebih tinggi daripada WH-1000XM5 dan saya rasa ia kurang sedikit daripada Master & Dynamic MW75 yang lebih mahal, tetapi gabungan kualiti bunyi yang kuat, pembatalan hingar yang dipertingkatkan (ia tidak mencukupi dengan Sony tetapi ia bagus) dan prestasi panggilan suara yang mantap sepatutnya meletakkan PX7 S2 pada senarai pendek anda untuk fon kepala dalam julat harga ini.

Walaupun saya belum melihat atau mendengar PX8 lagi, saya membayangkan ia akan menawarkan lebih mendalam dan nuansa kepada kualiti bunyinya. Model itu memang mempunyai pemandu yang berbeza.

Fon kepala mempunyai butang kawalan fizikal seperti versi asal.

David Carnoy/CNET

Ciri utama PX7 S2

  • Profil lebih langsing dengan kesesuaian yang lebih baik dan cawan telinga busa memori baharu
  • Unit pemacu resolusi tinggi serba baharu, bersudut dalam setiap cup telinga
  • Persediaan enam mikrofon ditingkatkan untuk kualiti panggilan yang dipertingkatkan
  • Apl Muzik Bowers & Wilkins untuk persediaan dan penalaan halus, serta sokongan Pembantu Suara
  • 30 jam hayat bateri daripada satu cas (termasuk kabel USB-C dan 3.5mm)
  • Tersedia dalam warna kelabu, biru dan hitam
  • 307 gram tanpa beg sandang
  • Harga: $399

We want to say thanks to the author of this post for this outstanding content

Bowers & Wilkins PX7 S2: Fon Kepala Tinggi Ini Ada Sony di Pandangan Mereka


You can find our social media profiles here and other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/