Cerita Teratas: Apple Watch, iOS 16, Mac dan Khabar angin Pengecas Dual USB-C

Kami kurang daripada dua bulan keluar dari WWDC, dan khabar angin berkaitan Apple muncul dengan kekerapan yang semakin meningkat. Kumpulan terbaharu termasuk gambaran keseluruhan Mac akan datang berdasarkan keluarga cip M2 generasi akan datang, rancangan untuk Apple Watch Series 8 dan model akan datang, apakah pengecas USB pertama Apple dengan berbilang port, dan beberapa butiran perisian tentang iOS 16.

Berita lain minggu ini termasuk kebodohan Apple yang menyaksikan pengguna tidak dapat mengemas kini perisian tegar pada Paparan Studio mereka buat sementara waktu, banyak perbincangan tentang rancangan Meta untuk mengambil hampir 50% komisen ke atas barangan maya dalam metaverse walaupun ia berhujah terhadap komisen App Store Apple, dan banyak lagi, jadi baca terus untuk semua butiran!

Apple Menguji Sekurang-kurangnya Sembilan Mac Baharu Dengan Empat Varian Cip M2 Berbeza

Apple secara dalaman menguji beberapa varian cip M2 generasi akan datang dan Mac yang dikemas kini yang akan dilengkapi dengannya, lapor Bloomberg, memetik log pembangun. Terdapat “sekurang-kurangnya” sembilan Mac baharu dalam pembangunan yang menggunakan empat cip M2 berbeza yang merupakan pengganti kepada cip M1 semasa.

Ciri olok-olok macbook pro m2 13 inci 2
Mesin tersebut termasuk MacBook Air berasaskan M2, MacBook Pro 13-inci dan model mini Mac, manakala model MacBook Pro 14-inci dan 16-inci yang lebih berkuasa dan Mac Pro baharu akan menggunakan varian M2 seperti M2 Pro dan M2 Max. dan pengganti kepada M1 Ultra yang kini ditemui dalam Mac Studio mewah.

Ciri Kesihatan Apple Watch Baharu Akan Datang Tahun Ini, tetapi Sensor Tekanan Darah dan Gula Darah Ditunda

Kami menjangkakan untuk melihat sebanyak tiga model Apple Watch baharu pada akhir tahun ini, dan walaupun nampaknya kami mungkin mendapatkan beberapa ciri baharu berkaitan kesihatan seperti penderia suhu badan pada model paling canggih, beberapa penderia yang telah lama dikhabarkan untuk tekanan darah dan gula darah nampaknya masih belum bersedia untuk masa utama.

Ciri Apple Watch Siri 8 Apa yang Kami Tahu
Beberapa ciri tersebut akan disepadukan dengan peningkatan berkaitan kesihatan baharu dalam iOS 16, yang juga kita mula dengar sedikit tentangnya. Nampaknya kami tidak akan mendapat reka bentuk semula yang ketara, tetapi akan terdapat beberapa tweak pada pemberitahuan dan aspek lain.

Pengecas Port USB-C Dwi Dikhabarkan Apple Didakwa Ditunjukkan dalam Imej Bocor

Berikutan penemuan minggu lepas tentang sebutan pramatang tentang an pengecas dwi USB-C 35W akan datang daripada Apple, kini kami telah melihat beberapa imej yang didakwa bocor bagi peranti versi ASyang termasuk serampang dan port boleh lipat pada sisi pengecas.

imej pengecas dua port usb c epal 35w
Terdapat sedikit kekeliruan kerana pengecas serupa dari Mophie dan pembuat aksesori tiruan label putih juga muncul, tetapi nampaknya Apple juga akan menyertai permainan.

Isu Kemas Kini Paparan Studio Dibetulkan kerana Apple Menangani Isu Penandatanganan Kod

Pada hujung minggu, pengguna Paparan Studio baharu Apple mendapati diri mereka tidak dapat mengemas kini perisian tegar peranti disebabkan oleh pengawasan yang jelas oleh Apple yang menyebabkan versi terkini tidak ditandatangani oleh Apple selama beberapa hari.

paparan studio 3
Apabila Apple berhenti menandatangani iOS 15.4 awal bulan ini untuk membantu pengguna mengekalkan kemas kini iOS 15.4.1 terkini, nampaknya syarikat itu terlupa tiada kemas kini 15.4.1 tersedia untuk Paparan Studio, tidak meninggalkan versi semasa yang dibenarkan oleh Apple untuk pemasangan. Isunya ialah diselesaikan oleh Apple pada hari Isnindan pengguna sekali lagi dapat mengemas kini paparan mereka.

Apple Mengatakan Rancangan untuk Hampir 50% Komisen untuk Pembelian Metaverse ‘Menyingkap Kemunafikan Meta’

Walaupun Meta, lebih dikenali sebagai Facebook, dan pengasas Mark Zuckerberg telah berulang kali menyelar komisen 15–30% Apple pada pembelian dalam aplikasi App Store, Meta telah mendedahkan bahawa ia akan mengambil komisen hampir 50%. pada aset digital dalam “metaverse.”

meta facebook
Pendedahan itu serta-merta mencetuskan komen tentang sikap hipokrit Meta terhadap komisen, dan Apple tidak malu untuk menimbangmengatakan bahawa ia “akan menunjukkan bahawa semasa mereka berusaha untuk menggunakan platform Apple secara percuma, mereka dengan senang hati mengambil daripada pencipta dan perniagaan kecil yang menggunakan platform mereka sendiri.”

Surat Berita MacRumors

Setiap minggu, kami menerbitkan surat berita e-mel seperti ini yang menyerlahkan kisah-kisah popular Apple, menjadikannya cara terbaik untuk mendapatkan rekap bersaiz gigitan minggu ini mengenai semua topik utama yang telah kami bincangkan dan menggabungkan cerita berkaitan untuk satu paparan gambar.

Jadi jika anda ingin memiliki cerita teratas seperti rekap di atas dihantar ke peti masuk e-mel anda setiap minggu, melanggan surat berita kami!

We wish to give thanks to the author of this write-up for this outstanding material

Cerita Teratas: Apple Watch, iOS 16, Mac dan Khabar angin Pengecas Dual USB-C


Find here our social media profiles , as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/