Ciri beta terbaharu Plex boleh membantu anda menavigasi setiap perkhidmatan penstriman yang anda miliki

Ciri beta terbaharu Plex ialah penyelesaian moden kepada masalah moden — perlu mencari melalui HBO Max, Netflix, Disney Plus dan seperti, tiga perkhidmatan lain untuk mencari sesuatu untuk ditonton. Syarikat mengumumkan ciri “Discover” baharu, yang mengagregat dan mengesyorkan kandungan daripada pelbagai perkhidmatan penstriman dan senarai pantau universal yang mengumpulkan semua yang anda ingin tonton semuanya di satu tempat.

Skrin Discover bertindak seperti halaman utama kebanyakan perkhidmatan penstriman, memberikan anda cadangan tentang perkara yang akan ditonton seterusnya, tetapi dengan keupayaan untuk menunjukkan kandungan daripada banyak katalog yang berbeza. Ia tidak sepatutnya membebankan anda dengan pilihan yang anda tidak mempunyai akses, walaupun. Terdapat tetapan yang membenarkan anda memilih perkhidmatan yang anda miliki sahaja. Plex telah bekerja selama beberapa tahun untuk meluncur ke kedudukan sebagai kedai sehenti yang sah untuk penstriman – dan an TV percuma yang disokong iklan model perniagaan — yang akhirnya boleh dilakukan oleh menu baharu.

Skrin Discover, yang kini dalam versi beta, menunjukkan kandungan daripada Disney Plus, HBO Max dan Apple TV Plus.
Imej: Plex

Terdapat juga ciri “jam tangan dari lokasi ini” baharu, yang membantu jika anda tahu perkara yang ingin anda tonton tetapi tidak mencarinya di mana. Ia menambahkan bahagian pada halaman maklumat untuk filem dan rancangan TV yang menunjukkan perkhidmatan penstriman yang menawarkan kandungan tersebut. Pada beberapa versi apl (yang tersedia pada peranti seperti Apple TV, Fire Stick, Roku, PlayStation, TV pintar, dll.), Plex juga boleh melantunkan anda terus ke perkhidmatan penstriman dari halaman.

1649214557 163 Ciri beta terbaharu Plex boleh membantu anda menavigasi setiap perkhidmatan

“Tonton dari lokasi ini” menjadikannya supaya anda tidak perlu mencari melalui berbilang apl untuk mencari rancangan tertentu.

Senarai perkhidmatan penstriman yang disokong oleh Plex dengan ciri-ciri ini, secara ringkasnya, sangat besar. Ia termasuk semua nama besar, seperti Hulu, Disney Plus, Netflix, Amazon Prime, HBO Max, dan Peacock, bersama-sama dengan – tiada jenaka – hampir 150 yang lain (kebanyakannya, seperti Martha Stewart TV, saya tidak pernah mendengarnya) . Pada asasnya, jika anda boleh menstrim secara sah perkara yang anda tonton di suatu tempat di internet, Plex mungkin boleh memberitahu anda mengenainya, dengan hanya beberapa pengecualian. Dan, sudah tentu, anda juga boleh membiarkannya mencari pustaka Plex anda bagi video yang dihoskan sendiri atau media lain.

1649214557 563 Ciri beta terbaharu Plex boleh membantu anda menavigasi setiap perkhidmatan

Lihat betapa kecilnya bar skrol itu.

Halaman sokongan Plex mengatakan bahawa “tidak semua platform membenarkan menghantar pengguna ke aplikasi penstriman yang sepadan.” daripada laporan di Reddit, nampaknya satu platform besar yang tidak boleh melakukan pemautan ialah Roku. Mengujinya pada Apple TV saya, ia nampaknya berfungsi dengan baik, tetapi ia adalah sangat jelas beta. Saya boleh membuka pautan ke Netflix, Hulu dan Apple TV Plus tetapi mendapat ralat semasa cuba membuka pautan untuk HBO Max dan YouTube. Plex berkata apl itu tidak dipasang, walaupun telah dipasang. Pada versi web Plex, ia berfungsi untuk setiap platform yang saya fikir untuk mencuba (walaupun apabila membuka perkara di YouTube, saya hanya membawa saya ke halaman hasil carian untuk tajuk dan bukannya halaman sebenar untuk filem itu sendiri).

Secara peribadi, ini mungkin yang akhirnya membuatkan saya menggunakan Plex. Baru-baru ini saya mengalami perkara yang disebut oleh syarikat itu sebagai “perjuangan penstriman”, di mana saya dan isteri saya menghabiskan satu jam memikirkan perkara yang perlu ditonton. Kebanyakan ciri yang ditambahkan oleh Plex di sini tidak unik — Apple TV mempunyai carian universal terbina dalam dan jenis membolehkan anda membuat senarai pantau (walaupun ciri ini mempunyai sokongan yang sangat terhad untuk kandungan di Netflix). Google melakukan tugas yang baik untuk memberitahu anda tentang perkhidmatan rancangan atau filem yang tersedia, dan platform TV pintar lain juga mempunyai ciri carian universal. Tetapi pastinya bagus untuk mempunyai semuanya di satu tempat dan dalam antara muka yang agak kemas yang berfungsi merentas banyak peranti berbeza.

Ciri ini harus tersedia secara percuma pada kebanyakan platform, selagi anda menggunakan versi apl Plex yang paling terkini. Saya tidak perlu mendaftar untuk program beta untuk mendapatkan akses kepada mereka, tetapi anda mungkin perlu melakukannya ikut arahan Plex untuk mencarinya bergantung pada tetapan anda.

We would love to say thanks to the author of this short article for this amazing web content

Ciri beta terbaharu Plex boleh membantu anda menavigasi setiap perkhidmatan penstriman yang anda miliki


You can find our social media profiles and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/