Ciri Chrome 103 Baharu Terbaik untuk iPhone

Imej untuk artikel bertajuk Ciri Chrome 103 Baharu Terbaik untuk iPhone

Foto: BigTunaOnline (Shutterstock)

Awal minggu ini, kami membuat liputan Chrome 103, dan semua ciri baharu yang ditambahkan oleh Google pada versi terkini penyemak imbas web desktopnya. Ternyata, syarikat itu juga mengemas kini apl Chrome iOSnya kepada versi 103. Walau bagaimanapun, ini bukan senario salin-tampal: Chrome 103 untuk iPhone memperkenalkan beberapa ciri baharu yang unik pada platform yang bernilai masa anda untuk menyemak.

Jika anda meneliti App Store pada iPhone anda, anda akan menemui banyak pilihan penyemak imbas web selain Safari. Jika anda lebih suka menggunakan Chrome, ia tersedia untuk dimuat turun, tetapi tidak dengan cara yang sama seperti pada Mac: Apple memaksa semua penyemak imbas pihak ketiga pada iOS untuk menggunakan WebKit, enjin penyemak imbas yang sama dibina pada Safari. Oleh itu, Chrome pada iOS benar-benar versi Safari yang dikuasai Google. Namun, pembangun seperti Google boleh tambahkan ciri yang menyeronokkan untuk penyemak imbas seperti Chrome yang anda tidak akan temui dalam pilihan lalai iOS, seperti pilihan berikut baharu kepada Chrome 103.

Ciri Chrome 103 baharu untuk iPhone

Satu kemas kini yang mengagumkan ialah “mod pengenalan bahasa” Chrome: Ciri ini menggunakan pembelajaran mesin untuk menganalisis tapak web dan bukan sahaja menentukan bahasa yang digunakannya, tetapi juga untuk mengetahui sama ada anda memerlukannya untuk diterjemahkan ke dalam bahasa yang anda fahami. Pembelajaran mesin ini berlaku pada peranti, bermakna tiada terjemahan berlaku pada Google atau pelayan pihak ketiga. Kaedah pembelajaran mesin ini adalah lebih selamat, membolehkan anda menterjemah artikel di web dengan lebih privasi dan keselamatan.

Menu tiga titik di penjuru skrin anda mempunyai rupa baharu: Anda akan melihat pilihan berwarna-warni seperti Kata Laluan, Muat Turun, Tab Terbaharu dan Tetapan tersedia di sini. Anda akan menemui pilihan lain seperti Muat Semula, Tab Baharu dan Tab Inkognito Baharu dalam menu yang dikembangkan separa dan mengembangkan tetingkap mendedahkan orang lain seperti Penanda Halaman, Tambahkan pada Senarai Bacaan dan Cari dalam Halaman.

Chrome akan membenarkan anda menetapkan kebenaran kamera dan mikrofon untuk tapak web tertentu, bukan hanya Chrome itu sendiri. Itu akan membolehkan anda mendayakan kamera dan mikrofon anda untuk tapak yang dipercayai, sambil menyekat alat ini daripada orang lain. Selain itu, halaman Tab Baharu pendua akan dialih keluar secara automatik dan kini anda boleh menambah fail iCal pada Kalendar anda dalam Chrome.

Anda juga boleh mengharapkan pengenalan Penyemakan Imbas Selamat Dipertingkat pada iOS, serta: Penambahan ini berkomunikasi dengan Penyemakan Imbas Selamat Google, berkongsi sebarang URL dan muat turun yang mencurigakan yang anda temui semasa menyemak imbas. Walau bagaimanapun, tetapan ini belum tersedia kepada semua pengguna lagi: Anda akan menemuinya dalam Tetapan > Perkhidmatan Google apabila anda melakukannya. Anda juga harus melihat “Tab terbaharu” muncul sebagai pilihan semasa mengemas kini, sesuatu juga menuju ke Android.

Sudah tentu, seperti kebanyakan kemas kini apl, Chrome 103 turut menyertakan peningkatan kestabilan dan prestasi.

Cara mengemas kini kepada Chrome 103 pada iPhone

Anda boleh mengemas kini apl Chrome anda pada iPhone kepada versi 103 sama seperti anda mengemas kini apl pada iOS: Pergi ke App Store, ketik ikon profil anda di bahagian atas sebelah kanan, kemudian tarik ke bawah halaman untuk memuat semula dan menyemak kemas kini. Jika anda melihat Chrome di sini, ketik “Kemas kini”. Jika anda melihat Chrome, tetapi butang di sebelahnya tertera “Buka”, apl anda sudah dikemas kini.

[[9to5Google]

We would love to give thanks to the writer of this write-up for this incredible web content

Ciri Chrome 103 Baharu Terbaik untuk iPhone


Check out our social media profiles along with other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/