Craig Federighi dari Apple berkata iMessage untuk Android akan ‘menahan kami untuk berinovasi’

iMessage ialah platform pemesejan yang berkuasa untuk pengguna iPhone yang mengubah permainan untuk pemesejan, tetapi selama bertahun-tahun, ia juga berfungsi sebagai taktik kunci masuk dan malah menimbulkan prasangka antara pengguna Android dan iPhone. Dalam temu bual minggu ini, Craig Federighi dari Apple berkata bahawa iMessage untuk Android akan menjadi usaha “buang” yang akan “bertahan [Apple] kembali berinovasi.”

Bercakap dengan Joanna Stern semasa The Wall Street JournalAcara “Tech Live”.Craig Federighi dari Apple dan Greg Joswiak bercakap mengenai beberapa topik termasuk Pertukaran masa depan Apple kepada USB-C dan, untuk seketika, iMessage untuk Android.

Berkaitan: Greg Joswiak mengesahkan bahawa iPhone akan dipaksa untuk mematuhi peraturan EU baharu melalui USB-C

Semasa acara itu, Joanna Stern membawakan e-mel 2013 yang muncul semasa percubaan Epic Games di mana Federighi berkata bahawa menghasilkan aplikasi iMessage untuk pengguna Android akan “hanya berfungsi untuk mengalih keluar [an] halangan kepada keluarga iPhone memberikan anak-anak mereka telefon Android” kepada Eddie Cue Apple. Dalam e-mel lanjut mengenai topik itu, Phil Schiller dari Apple berkata bahawa “iMessage adalah kunci masuk yang serius.”

Mesej tersebut telah dianggap sebagai pengesahan yang cukup jelas bahawa satu-satunya sebab iMessage untuk Android tidak wujud ialah Apple mahu perkhidmatan itu mengekalkan pengguna iPhone di platformnya.

Apabila ditanya mengenai e-mel itu, Federighi secara berseloroh berkata bahawa dia “tidak menyedari [iMessage for Android] penghantaran” dengan senyuman, dan seterusnya menjelaskan bahawa “keseluruhan e-mel adalah jelas” bahawa pemikiran di sebalik e-mel itu agak berbeza daripada yang diterima ramai.

Jika kita akan memasuki pasaran dan pergi ke jalan membina aplikasi, kita perlu berada di dalamnya dengan cara yang akan membuat perubahan. Bahawa kami akan mempunyai ramai pelanggan yang kami akan dapat menyampaikan pengalaman yang hebat. Ini datang dengan kos sebenar. Dan, ketakutan saya ialah kami tidak berada dalam kedudukan untuk berbuat demikian.

Oleh itu, jika kami hanya menghantar aplikasi yang benar-benar tidak mendapat jisim kritikal pada platform lain, apa yang akan dicapainya ialah ia akan menghalang kami untuk berinovasi dalam semua cara yang kami mahu berinovasi dalam mesej untuk pelanggan kami, dan tidak akan ‘t benar-benar telah mencapai banyak sama sekali dalam apa-apa cara lain.

Oleh itu, kami hanya merasakan, pilih di mana anda boleh membuat perubahan. Pilih di mana anda akan melabur dan lakukan di mana anda membuat perubahan dan ini seolah-olah satu buangan yang tidak akan memberi manfaat kepada dunia secara jujur.

Sentimen ini dicerminkan e-mel lanjut di mana Federighi menyoal betapa menariknya iMessage untuk Android untuk pengguna tanpa ramai rakan pada iOS.

Pada masa pada tahun 2013, aliran pemikiran ini kelihatan agak sah. Pada tahun 2022, iMessage ialah platform pemesejan dominan yang kekal terkunci kepada satu ekosistem, dan telah menghasilkan stigma apabila berbual dengan orang lain sambil juga menahan pemesejan secara keseluruhan.

Pada ketika ini, nampaknya sangat jelas bahawa iMessage tidak akan datang ke Android. Google telah cuba meningkatkan pengalaman pemesejan antara iPhone dan Android dengan menolak Apple untuk mengguna pakai RCS, penyelesaian pemesejan merentas platform yang telah sedia ada pada telefon Android di seluruh dunia dan menawarkan banyak peningkatan teras yang disampaikan oleh iMessage seperti peleraian yang lebih baik pada foto dan video, penunjuk menaip, tindak balas dan banyak lagi. Apple kebanyakannya menolak RCS setakat ini, dengan Tim Cook berkata demikian tidak banyak permintaan daripada pengguna iPhone.

Berkaitan: iOS sepatutnya menyokong RCS, tetapi Apple tidak mempunyai insentif untuk menjadikan iMessage berfungsi dengan Android

Anda boleh menonton wawancara penuh dengan Federighi dan Joswiak di bawah.

Lagi pada Android:

FTC: Kami menggunakan pautan ahli gabungan automatik yang menjana pendapatan. Lagi.


Lihat 9to5Google di YouTube untuk berita lanjut:We would like to thank the writer of this post for this remarkable web content

Craig Federighi dari Apple berkata iMessage untuk Android akan ‘menahan kami untuk berinovasi’


Find here our social media accounts as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/