Cult of the Lamb hands-on: Animal Crossing memenuhi seni gelap

Besarkan / Anda tahu sajak nurseri lama yang manis: Mary mempunyai seekor kambing kecil, tetapi kemudian ia dibangkitkan oleh syaitan dan dipaksa untuk mencipta kultus pembunuh.

Devolver / Raksasa Besar

Apabila saya mula-mula bermain Kultus Anak Domba, melancarkan 11 Ogos pada PC dan semua keluarga konsol utama, saya membayangkan bahawa nada syaitannya berasal sebagai jenaka dalaman untuk pasukan pembangunannya. Mungkin pencipta di Massive Monster duduk melihat-lihat pengurusan sim seperti itu Haiwan melintas dan The Simskemudian berfikir bahawa satu-satunya cara mereka akan mengatasi permainan tersebut adalah dengan membuat perjanjian dengan syaitan.

Kemudian mereka pergi ke hadapan dan membuat permainan sim di mana pemain melakukan perkara itu. Selepas 90 minit dihabiskan bermain demo yang diperluaskan permainan, yang disediakan oleh penerbitnya di Devolver Digital, saya cenderung untuk menganggap pilihannya tentang nada, arah seni dan permainan sim-meets-Sitan adalah panggilan yang tepat. (Pada masa ini ada demo awam percuma juga, tersedia pada Windows dan MacOStetapi ia jauh lebih pendek daripada yang saya telah sampel.)

Yang Menunggu

Nampak seperti entiti yang boleh dipercayai. Mari kita membuat perjanjian untuk jiwa kita.
Besarkan / Nampak seperti entiti yang boleh dipercayai. Mari kita membuat perjanjian untuk jiwa kita.

Devolver

Kultus Anak Domba bermula dengan wira permainan, seekor kambing kartun seperti Disney, dibawa ke penyembelihannya sebagai satu bentuk pengorbanan agama. Tetapi kematian hanyalah permulaan dalam permainan ini. Di akhirat, anda bertemu dengan binatang misterius bawah tanah yang dibalut dengan rantai, hanya bernama The One Who Waits. Anda diberi pilihan untuk bangkit dari kubur anda, mengembangkan kultus yang penuh dengan pengikut yang taat, mengembangkan penguasaan seni syaitan anda, dan mengalahkan serangkaian saingan yang dahsyat. Anda boleh menjawab panggilan ini dalam salah satu daripada dua jawapan: “ya” dan “benar-benar”.

Mengintip kultus saya yang kurang berkembang. Perhatikan bahawa dua daripada watak itu telah bersosial dan menjadi kawan. Ini boleh mengubah sifat mereka dengan cara yang berguna, tetapi mereka juga mungkin berasa sedih jika salah seorang daripada mereka meninggal dunia akibat penyakit gastrousus (yang boleh berlaku).
Besarkan / Mengintip kultus saya yang kurang berkembang. Perhatikan bahawa dua daripada watak itu telah bersosial dan menjadi kawan. Ini boleh mengubah sifat mereka dengan cara yang berguna, tetapi mereka juga mungkin berasa sedih jika salah seorang daripada mereka meninggal dunia akibat penyakit gastrousus (yang boleh berlaku).

Devolver

Selepas bertarung melalui top-down, Zelda-seperti urutan dan membunuh penculik anda sebelum ini, panduan dengan kecenderungan syaitan yang serupa mengajar anda cara mencari, membebaskan dan menukar makhluk hutan yang tidak beruntung. Gelung rasmi permainan bermula dengan anda memberikan tugas asas kepada pengikut tunggal anda di dataran luas yang dipanggil oleh kultus anda sebagai rumah: mengumpulkan sumber, membina struktur, menjaga ladang dan sebagainya. Setelah pengikut anda diduduki, masukkan pintu gerbang yang membawa anda ke siri bilik pertempuran yang dijana secara rawak, di mana anda akan membuat kemajuan dalam senarai bunuh anda, mengumpul sumber yang lebih jarang dan mencari serta mengerahkan haiwan yang lebih mudah dipengaruhi untuk menyertai kultus anda.

Mengagihkan tugas, memberi hadiah: semua dalam kerja sehari sebagai pengasas kultus.
Besarkan / Mengagihkan tugas, memberi hadiah: semua dalam kerja sehari sebagai pengasas kultus.

Devolver

Bawa mereka pulang ke kampung, dan ketika itulah anda memulakan cosplay pemimpin-pemuja-pemuja permainan dengan bersungguh-sungguh.

Semua yang anda perlukan untuk menjadi lebih berkuasa berkisar pada mengekalkan kepercayaan dan kesetiaan pemuja anda; yang pertama boleh dieksploitasi dan disalirkan daripada setiap kultus seperti sejenis ektoplasma, manakala yang kedua kekal sebagai meter “titik pengalaman” kekal. Masa antara pertempuran memburu syaitan boleh dihabiskan untuk menjalankan perkhidmatan yang melemahkan iman, menghabiskan masa individu dengan pemuja untuk membuat mereka lebih bahagia, atau mempelajari dan menyelesaikan pencarian sampingan yang mereka tanyakan.

Hanya satu hari lagi mengajar perkataan yang baik. Hari ini, kami mempelajari ritual di mana saya boleh membunuh salah seorang pengikut saya untuk menuntut barangan dan sumber yang jarang ditemui. Semua orang nampaknya mengikuti rancangan itu!
Besarkan / Hanya satu hari lagi mengajar perkataan yang baik. Hari ini, kami mempelajari ritual di mana saya boleh membunuh salah seorang pengikut saya untuk menuntut barangan dan sumber yang jarang ditemui. Semua orang nampaknya mengikuti rancangan itu!

Devolver

Itu salah satu cara untuk menjimatkan sumber

Walau bagaimanapun, tidak seperti RPG run-of-the-mill, anda mempunyai pilihan selain untuk membantu. Mungkin anda tidak mengambil berat tentang pemuja tertentu, atau mungkin anda terlepas tetingkap masa untuk membantu mereka menyelesaikan isu seperti kelaparan, penyakit atau hilang kepercayaan. (Semakin lama anda keluar mengembara dan bertarung, semakin banyak pengikut tertentu yang mungkin kembali ke ladang pemujaan, seperti yang ditunjukkan oleh kitaran siang-malam yang sentiasa berjalan.)

Pada awal sistem pokok kemahiran permainan, pemimpin kultus mengetahui bahawa mereka mempunyai pilihan untuk mengorbankan pengikut mereka secara terang-terangan, yang boleh memberikan ganjaran yang jarang berlaku kepada kultus anda. Ini mungkin menyebabkan kekaguman pengikut anda yang lain, tetapi daripada apa yang saya dapat tahu, pemimpin kultus yang bijak masih boleh mengimbangi keperluan emosi mereka sambil menyalurkan nafsu mereka untuk darah dan kuasa.

Setiap pertemuan pertempuran dijana secara rawak, dan wira anda memulakan setiap satu dengan serangan huru-hara dan jarak jauh yang ditetapkan secara rawak. Keputusan pokok kemahiran permainan boleh memberi anda lebih banyak pilihan dari segi senjata atau faedah lain yang berbeza.
Besarkan / Setiap pertemuan pertempuran dijana secara rawak, dan wira anda memulakan setiap satu dengan serangan huru-hara dan jarak jauh yang ditetapkan secara rawak. Keputusan pokok kemahiran permainan boleh memberi anda lebih banyak pilihan dari segi senjata atau faedah lain yang berbeza.

Devolver

Kultus Anak Domba mungkin telah mencipta ekosistem separuh bertarung, separuh sim yang kedengaran jauh lebih mudah atau lebih kering, dan tanpa nada Syaitan, permainan ini sangat menyerupai SNES klasik 1991 pelakon. Para pembangun, artis dan penulis di Massive Monster layak mendapat pujian kerana menjadikan permainan ini menyeronokkan untuk dibincangkan, dilihat dan direnungkan; sistem pengurusan kultusnya bersandar kepada kekejaman dengan cara yang masuk akal namun menambahkan keseronokan mekanikal kepada persoalan bagaimana pemain boleh bergerak ke hadapan sebagai pemimpin kultus. Salah satu pokok kemahiran permainan bertanyakan soalan kejam pada awalnya: Adakah anda lebih suka membina katil untuk pengikut anda atau mengembangkan kepintaran untuk membina kubur yang mengurangkan penyakit? Pada mulanya, anda tidak boleh memiliki kedua-duanya. Keputusan, keputusan.

Tetapi permainan ini melakukan lebih daripada sekadar mengangkat mekanik permainan yang berusia berdekad-dekad lagi. Walaupun tahap pertempuran yang dijana secara rawak jelas mendapat inspirasi daripadanya Pengikatan Ishak, Kultus Anak DombaSistem peningkatan memerlukan penyusunan rapi kawasan ladang kultus, dari segi pengurusan sumber, keputusan pokok kemahiran, dan juga pencarian sampingan untuk membuka lebih banyak “kad Tarot” (yang dikocok dan ditangani secara rawak semasa pertempuran pertempuran untuk meningkatkan peluang anda kelangsungan hidup). Satu siri pos desa yang boleh dibuka kunci berhampiran kultus anda menambah segala-galanya daripada watak baharu yang menggembirakan kepada pencarian sampingan kepada permainan mini, termasuk mod memancing ketuk-ke-kekili yang bijak dan putaran Yahtzee yang rumit dan mengejutkan.

We would love to thank the author of this short article for this outstanding content

Cult of the Lamb hands-on: Animal Crossing memenuhi seni gelap


You can view our social media profiles here , as well as other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/