Di sini datang TV dan monitor boleh dibengkokkan yang tiada siapa yang minta

Besarkan / TV OLED Flex LX3 LG tidak akan memilih sebelah.

Jika anda telah menonton teknologi paparan akhir-akhir ini, anda mungkin perasan satu ciri yang menarik: paparan boleh dibengkokkan. Ya, monitor dan TV yang anda boleh bengkokkan sama ada rata atau melengkung dikatakan akan keluar tidak lama lagi. Ciri ini bertujuan untuk menenangkan mereka yang tidak dapat berpuas hati dengan rata atau melengkung, dan kebanyakan produk yang akan datang juga berasa ragu-ragu, mempamerkan krisis identiti yang menyukarkan untuk melihat tempat yang sesuai… secara literal. Adakah sesuatu seperti ini terdapat di ruang tamu, pejabat atau ruang permainan?

Dalam kes TV LG OLED Flex LX3 4K diumumkan hari Rabu (tiada harga atau tarikh keluaran), jawapan yang paling jelas ialah ruang tamu. Ia ialah TV 42-inci dengan penala, webOS LG dan juga Paparan LG OLED Evo teknologi yang digunakan dalam TV LG C2. Perbezaan utama daripada setiap TV lain ialah TV ini mempunyai butang (termasuk butang pada alat kawalan jauh) untuk menukar skrin daripada rata kepada kelengkungan 900R merentasi 20 langkah. Itu memberikan potensi untuk amat TV melengkung.

Masalahnya, anda mungkin tidak mahu menonton televisyen melengkung. Penjual cuba membuat perkara ini beberapa tahun yang lalu, tetapi seperti yang kami tulis ketika itu, TV melengkung kebanyakannya menempatkan orang yang duduk cukup dekat dengan dan betul-betul di hadapan TV. Itu bukan cara kebanyakan orang berkumpul di tengah-tengah ruang tamu. TV ruang tamu sering dikongsi, dengan orang duduk pada pelbagai jarak dari skrin dan pada sudut yang berbeza-beza. Tetapi bunyi dekat dan berpusat sangat serupa dengan cara kebanyakan orang menggunakan monitor.

Berdasarkan imej ini, LG melihat TVnya digunakan seperti monitor PC juga.
Besarkan / Berdasarkan imej ini, LG melihat TVnya digunakan seperti monitor PC juga.

Hab Pensuisan sepatutnya memudahkan penggunaan mikrofon TV dan peranti peranti USB dengan PC yang disambungkan dengan HDMI. Butang khusus pada dirian bertukar-tukar antara TV dan input HDMI. HDMI menyokong versi 2.1, yang bermaksud PlayStation 5 dan Xbox Series X/S boleh menyambung dan menggunakan kadar segar semula 4K, 120Hz TV. Terdapat juga banyak Penyesuaian-Segerak keserasian, dan anda juga boleh melaraskan saiz skrin yang boleh dilihat sehingga 27 inci.

Hari ini, permainan adalah penggunaan paling popular untuk skrin melengkung, kerana pemain duduk berdekatan dengan paparan dan merasakan dunia maya menyelubunginya. Tetapi banyak persediaan ruang tamu tidak akan menampung persediaan seperti itu. Seseorang yang mempunyai banyak fleksibiliti mungkin boleh menggulung kerusi permainan ke TV untuk sesi permainan yang sengit, tetapi kami tidak akan bertaruh untuk memacu jualan besar-besaran TV boleh dibengkokkan yang pasti akan datang pada harga premium.

Monitor boleh dibengkokkan juga

The Monitor Corsair Xeneon Flex 45WQHD240 diumumkan minggu lepas (harga dan ketersediaan harus diumumkan tahun ini), sementara itu, nampaknya menyasarkan sarang permainan PC berdasarkan spesifikasi. Ia ialah monitor 45-inci dengan resolusi 3440 x 1440, 21:9, sehingga keluk 800R, dan panel W-OLED daripada LG Display. Kelabu-ke-kelabu masa tindak balas dilaporkan ialah 0.03 milisaat. Jelas sekali, ini adalah untuk pemain yang serius yang mana monitor ultralebar melengkung dengan kabur gerakan yang sangat terhad adalah paparan muktamad.

800R adalah lengkung yang melampau, walaupun untuk monitor permainan ultra lebar berprestasi tinggi.
Besarkan / 800R adalah lengkung yang melampau, walaupun untuk monitor permainan ultra lebar berprestasi tinggi.

Jadi mengapa meletakkan pemegang norak pada monitor yang membolehkan anda membengkokkannya melengkung atau rata? Sudah tentu ia bukan hanya untuk perasaan mual yang saya mesti datang dengan memanipulasi fizikal 45 inci OLED panel yang anda bayar dengan wang anda sendiri. Tidak, ia mestilah untuk serba boleh. Ramai orang lebih suka produktiviti dan jenis pengkomputeran lain pada panel rata (walaupun saya telah mengetahui beberapa pemburu kerja yang berdedikasi secara obsesif untuk menggunakan ultrawide melengkung untuk membungkus diri mereka dalam kerja juga), dan 45WQHD240 sepatutnya menjadikannya supaya anda tidak memerlukan berbilang monitor untuk kerja dan permainan.

Walau bagaimanapun, spesifikasi permainan 45WQHD240 dan kemungkinan harganya yang tinggi akan menjadikannya paling sesuai untuk pemain ekstrem yang juga menyukai monitor melengkung ultrawide. Pengguna akan memerlukan PC yang berkuasa dengan gemuk kad grafik untuk menolak 4,953,600 piksel pada 240 bingkai sesaat. Pemprosesan gerakan video yang sangat pantas dibuat untuk pemain tegar yang mengambil serius medan perang. Dan bagi pemain sedemikian, permainan adalah keutamaan, meningkatkan peluang 45WQHD240 kebanyakannya digunakan sebagai monitor permainan ultralebar melengkung.

We would like to thank the writer of this article for this outstanding content

Di sini datang TV dan monitor boleh dibengkokkan yang tiada siapa yang minta


Our social media profiles here , as well as other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/