Dia membuat permainan video trombon yang bodoh. Kemudian internet ditangkap angin.

Membuat bunyi trombone bagus ialah seni — seni yang “Juara Trombone” tidak berminat.

Permainan irama trombone meletup di media sosial minggu ini apabila pemain berkongsi video mereka menyembelih Symphony No. 5 Beethoven, “Take Me Out to the Ball Game” dan lagu klasik lain. Dikeluarkan pada 15 September, mekaniknya serupa dengan permainan seperti Guitar Hero atau Rock Band: Pemain menggerakkan tetikus mereka ke atas dan ke bawah dan klik atau tekan kekunci selaras dengan nota yang melata di skrin. Kekal pada rentak, dan perkataan “Perfecto!” atau “Bagus!” timbul. Gagal, dan sebaliknya anda akan diejek dengan “Meh” atau “Nasty”.

Pada penghujung setiap lagu, anda digredkan berdasarkan ketepatan dan pengganda mata daripada gabungan. Anda juga dianugerahkan Toots untuk membeli Tromboner kad yang memaparkan pemain trombone terkenal, babun dan fakta yang meragukan (sangkakala ialah “Trombon pengecut,” menurut satu entri). Amaran yang adil: Jika itu bukan selera humor anda, ini mungkin bukan permainan untuk anda.

Oh betul, babun — terdapat banyak daripadanya dalam “Trombone Champ,” mungkin lebih daripada yang anda jangkakan. Dan sebilangan besar rahsia juga.

Pembangun permainan, Dan Vecchitto, berkata walaupun dia berharap permainan itu akan berjaya, dia tidak pernah membayangkan akan ada penonton yang begitu besar untuk permainan trombonnya yang bodoh.

“Ia meledak jauh di luar jangkaan kami,” katanya dalam temu bual video dengan The Washington Post.

Vecchitto, yang bekerja sepenuh masa dalam reka bentuk web, telah membuat permainan selama lebih sedekad dalam masa lapangnya bersama isterinya, Jackie, yang bekerja dalam bidang yang sama. Di bawah nama Holy Wow Studios, mereka telah mengeluarkan siri Icarus Proudbottom — menaip permainan dalam vena pendidikan palsu yang sama seperti “Frog Fractions” — percuma dalam talian. “Trombone Champ” ialah produk pertama mereka untuk dijual.

Bolehkah Anda Memelihara Anjing? Dalam banyak permainan, dan dalam artikel ini, anda boleh.

Viralnya telah datang dengan beberapa sakit kepala.

“Ia mengujakan, tetapi ia juga seperti, oh manusia, ia banyak kerja,” kata Vecchitto. Dia secara naif percaya bahawa selepas permainan akhirnya dikeluarkan, akan ada sedikit kerja yang perlu dilakukan: “Sekarang selepas dikeluarkan, saya mempunyai beribu-ribu pemain yang mahukan kemas kini. Jadi ia sebenarnya lebih banyak tekanan.”

Dia sudah bercadang untuk menambah lagu baharu dan pilihan kebolehaksesan kepada “Trombone Champ” dari semasa ke semasa berikutan pelancarannya, tetapi kini setelah ia menjadi tular, dia meletakkan pandangannya lebih tinggi. Dia merancang untuk menyempurnakan kandungan jalan cerita permainan, dan sedang mempertimbangkan beberapa ciri baharu, seperti editor tahap. Pelabuhan Mac telah pun dalam kerja-kerja, tetapi kini dia juga sedang mengkaji apa yang diperlukan untuk membawa permainan itu ke Nintendo Switch. Sesetengah peminat telah membuat spekulasi bagaimana bermain permainan itu dalam realiti maya, yang katanya tidak pernah berada dalam radarnya.

Sudah tentu, sebagai sebahagian besar operasi untuk seorang, dia melindungi bahawa sebarang kemas kini masa depan mungkin mengambil sedikit masa.

Permainan video terbaik 2022 setakat ini

“Trombone Champ” pada mulanya diilhamkan oleh kabinet arked. Vecchitto membina satu dengan isterinya untuk permainan menaip dua pemain mereka, “Icarus Proudbottom’s Typing Party,” untuk konvensyen indie pada 2016.

“Ia benar-benar menyeronokkan, dan saya berada dalam set minda arked,” katanya. “Saya hanya mempunyai imej mental pada satu ketika kabinet arked dengan persisian trombon getah gergasi.”

Dua tahun kemudian, dia teringat idea itu dan membuat prototaip yang dibina menggunakan tetikus untuk meniru slaid trombon. Dia mula menghalangnya, memuncak dengan keputusan untuk menjadikannya permainan pertama Holy Wow Studio yang dijual di Steam.

Sepanjang kitaran pembangunan empat tahunnya, “Trombone Champ” membangunkan apa yang digambarkan oleh Vecchitto sebagai “pangkalan peminat yang kecil tetapi sangat setia dan fanatik,” yang kebanyakannya mereka kenali dalam kehidupan sebenar. Semasa ujian main pada bulan Ogos yang dibuka kepada orang ramai melalui Steam, beberapa pemain menstrim permainan secara langsung pada platform seperti Twitch dan YouTube, yang mendapat lebih banyak perhatian. Dia menjangkakan permainan itu akan berjalan lancar, mungkin menjana beberapa buzz dari mulut ke mulut ketika pemain berkongsi klip mereka yang berbunyi tidak masuk akal dalam talian.

Kemudian tibalah saat apabila dia menyedari betapa besarnya permainan itu: Malam selepas laman berita permainan PC Gamer menyiarkan ulasan, “Trombone Champ” secara ringkas mengatasi “God of War” pada carta permainan terlaris Steam di platform.

Mengapa trombon? “Ia adalah alat yang lucu secara semula jadi,” kata Vecchitto. “Saya tidak pasti kenapa. … Ia mungkin ada kaitan dengan kenyaringan yang digabungkan dengan ketidaktepatan. Ia melangkah ke hadapan dengan keyakinan yang melampau, tetapi anda tidak tahu apa yang akan anda perolehi.”

Trombon juga boleh meluncur di antara not, tidak seperti instrumen permainan irama lain seperti gitar atau gendang, yang membolehkan bunyi lucu dan turun naik semasa pemain pergi dari nota ke nota. Dalam amalan, katanya, trombon dalam permainan beroperasi lebih seperti wisel slaid daripada trombon. Pada mulanya, Vecchitto (yang mempunyai pengalaman sifar dengan instrumen itu) berkata dia gementar bahawa pemain trombon kehidupan sebenar akan dihina oleh apa yang pada asasnya adalah “parodi trombon.” Tetapi maklum balas yang dia dengar setakat ini adalah positif, dan dia menambah bahawa permainan itu telah mendapat kejutan dalam komuniti ska, yang sudah meminta lebih banyak lagu daripada genre itu untuk ditambahkan. “Trombone Champ” pada masa ini menampilkan 20 lagu, beberapa daripada domain awam, beberapa digubah oleh Vecchitto dan satu lagu asal: “Long-Tail Limbo” oleh pemuzik yang berpangkalan di London, Max Tundra, yang mana Vecchitto telah menjadi peminat selama lebih dari dua tahun. berdekad-dekad.

Selepas covid menutup bilik pelarian, pereka permainan ini membuat bilik maya

Bagi babun, idea itu bermula sebagai jenaka sekali sahaja untuk ciri yang tidak pernah benar-benar masuk ke dalam permainan. Vecchitto pada asalnya merancang untuk memasukkan tiga tahap kesukaran yang berbeza, jelasnya.

“Saya benar-benar mahu memanggil mod mudah ‘bayi’ dan mod keras ‘bodoh’, tetapi bergelut untuk memikirkan perkataan ‘b’ yang baik untuk kesukaran standard,” kata Vecchitto. “Atas sebab tertentu, perkataan ‘baboon’ terlintas di fikiran. Ia tidak masuk akal, tetapi saya fikir ia benar-benar lucu untuk mengalami kesukaran standard yang tidak dapat dijelaskan dipanggil ‘baboon.’ ”

Sejak itu, dia mula memasukkan perkataan “baboon” ke dalam lebih banyak skrin menu untuk ketawa. Apabila dia mula membuat sumbang saran “Trombone Champ’s” naratif asas dan watak yang tidak boleh dimainkan, yang kebanyakannya tersembunyi dalam antara muka penggunanya, dia tahu dia harus komited dengan sedikit.

“Saya menyedari bahawa mereka juga harus menjadi babun,” katanya.

We would like to say thanks to the author of this post for this outstanding content

Dia membuat permainan video trombon yang bodoh. Kemudian internet ditangkap angin.


Explore our social media accounts and also other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/