Dikemas kini: MLB The Show 22 – Semakan Sedang Dijalankan (Kini Dengan Tera Suis)

Beberapa minggu yang lalu, retak tahunan musim bunga kelawar dipersoalkan apabila sekatan keluar MLB berlarutan. Pemain dan liga akhirnya mencapai kata sepakat, dan musim ditangguhkan sedikit, tetapi tiada perlawanan akan tewas. Setakat artikel ini ditulis, kami hanya tinggal seminggu lagi dari padang pertama yang dilemparkan pada 7 April. Siri MLB The Show Sony biasanya muncul beberapa minggu sebelum musim MLB bermula, tetapi ansuran tahun ini muncul hanya dua hari sebelum itu. pada 5 April untuk PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One dan, buat kali pertama, di Switch.

Saya baru sahaja mendapatkan versi PlayStation 5, Xbox Series X dan Switch, dan akan mengemas kini cerita ini sepanjang hari dan hujung minggu dengan tanggapan awal tentang masa saya pada berlian. Sony mengatakan bahawa pukulan, pitching dan fielding dipertingkatkan, dan ulasan audio datang daripada pasukan yang berbeza. Pemain juga boleh menyelami mod koperasi dalam talian baharu dan boleh menjangkakan penambahbaikan dalam semua saluran permainan teras siri ini, termasuk Francais, Road to the Show dan Diamond Dynasty.

Saya mulakan tanggapan saya dengan versi PlayStation 5. Perkara pertama yang anda akan lihat ialah video pendek Shohei Ohtani mendedahkan lebih banyak laluannya ke besbol. Selepas itu, fatau pemain yang kembali, anda akan menerima beberapa ganjaran kerana kembali untuk musim yang lain. Inilah yang saya terima:

Sebelum mencapai menu utama, anda memilih pasukan kegemaran anda, dan kemudian diberi pilihan untuk memasuki permainan latihan untuk memilih gaya permainan yang sesuai untuk anda. Saya syorkan melalui proses ini untuk memahami permainan sekali lagi dan untuk mengetahui sistem pitching dan pukulan yang ingin anda gunakan.

Mod koperasi dalam talian baharu berada di hadapan dan tengah pada menu utama, menjemput pemain untuk bermain 2v2 atau 3v3. Ini akan menjadi jalan permainan pertama saya. Anda boleh melihat apa yang ditawarkan oleh mod ini dalam treler di bawah:

Apabila memasuki Dinasti Berlian, sebelum anda boleh melihat apa-apa, anda perlu menyelesaikan lima misi terlebih dahulu. Seperti biasa, permainan ini memberi anda skuad lalai untuk bekerjasama. Inilah saya:

Misi pertama mempertemukan anda dengan New York Yankees di bahagian bawah yang kesembilan. Anda berada di hidangan dengan pelari pada pertama dan kedua. Dalam contoh saya, saya berjaya menghantar padang pertama di atas dinding medan kanan untuk memenangi permainan dan menyelesaikan misi. Saya menerima dua kad sebagai ganjaran: satu daripadanya ialah Vinny Castilla (72).

Memandangkan orang yang membuat prapesan permainan mendapat permulaan empat hari bermain, saya tidak menghadapi masalah mencari rakan sepasukan untuk permainan koperasi pertama saya. Kami sangat terkeluar dari segi barisan pemain. Sebelum tindakan bermula, kedua-dua pemain memilih beberapa kad daripada koleksi mereka untuk digunakan semasa permainan itu (bermaksud anda boleh menggunakan beberapa Legenda yang anda tidak pernah perolehi sendiri). Lawan kita mesti telah membuka beberapa pek untuk mempunyai Fernado Tatis Jr., Rickey Henderson, Joe Mauer, Giancarlo Stanton, dan lebih banyak kuasa yang mengagumkan dalam barisan mereka.

Pencarian jodoh berfungsi dengan pantas, menggandingkan saya dengan rakan sepasukan saya dalam beberapa saat dan mencari lawan dalam masa 30 hingga 40. Seperti yang anda jangkakan, dalam permainan 2v2, anda dan rakan sepasukan anda bergilir-gilir pada pukulan kelawar. Jika seseorang naik ke pangkalan, pemain yang tidak memukul menjadi pelari asas. Untuk pemadang, seorang pemain melontar untuk keseluruhan inning, dan mengawal pitcher dan catcher untuk keseluruhan inning itu juga, bermakna pemain ini mengendalikan curi dan kebanyakan bunt. Padang pemain lain. Mana-mana pemain boleh memasuki menu jeda untuk mengaktifkan bullpen. Jika anda memadang, pandangan anda berada di belakang pitcher sehingga bola dimasukkan ke dalam permainan – membolehkan anda melihat dengan baik lokasi padang (anda hanya tidak melihat meter rakan sepasukan anda).

Kami mengalami sedikit kependaman dalam permainan kami, tetapi ia kebanyakannya lancar. Kami akhirnya menjaringkan 12 pukulan kepada lima mereka, tetapi dua daripada lima mereka adalah larian rumah. Kami meninggalkan pangkalan yang dimuatkan dua kali dalam permainan sembilan inning kami. Satu peluang menjaringkan gol telah dilenyapkan oleh bola tanah yang dipukul di bahagian tengah sehingga menjadi syif. Kedudukan akhir adalah 2-0. Kami bermain hati tetapi ia tidak mencukupi.

Permainannya bagus dan lancar, tetapi saya tidak nampak banyak yang berbeza secara visual daripada tahun lepas. Yang berkata, ia masih permainan yang hebat. Setiap animasi memadang sesuai dengan masa ini, kelajuan pemain kelihatan betul di laluan asas dan di dalam padang, dan pertarungan melontar/memukul adalah menarik seperti selalu. Saya suka bahawa anda boleh melihat PCI untuk rakan sepasukan anda untuk melihat sejauh mana mereka datang untuk menduakan satu.

Video di atas menunjukkan salah satu pek yang saya buka. Saya masih tidak mempunyai mana-mana pemain 90-plus, tetapi saya hanya 4,500 studs pemalu pek Anjing Besar, yang memberi saya seorang pemain Diamond yang jarang 90 keseluruhan dan asas 85-plus. Saya sedang menggali reka bentuk kad tahun ini, terutamanya yang terikat dengan program Faces of the Francais bermasa yang berakhir dalam 28 hari. Faces of the Franchise menawarkan momen harian, momen program yang ditampilkan, misi Legends dan Flashback, dan pertarungan bos terakhir. XP untuk laluan seperti pas pertempuran ini juga boleh datang daripada permainan, koleksi dan pertukaran standard.

Satu-satunya program lain yang disenaraikan semasa pelancaran memberi anda kad Babe Ruth pada penghujungnya. Cabaran ini hanya meminta anda melengkapkan satu permainan musim mini, dan mengira beberapa pencapaian asas besbol, seperti mendapat lima hits.

Menu dan cara permainan Diamond Dynasty sekali lagi agak menggembirakan dan sukar difahami pada pandangan pertama, tetapi memberikan banyak laluan menarik untuk pemain memperoleh ganjaran dan menghabiskan banyak masa.

Saya melihat sekilas pada beberapa senarai dan semuanya adalah terkini seperti yang anda harapkan. Carlos Correa berada di Minnesota Twins dan Marcus Stroman memakai jalur kecil Cubsnya. Rookies yang dinaikkan pangkat daripada pemain bawah umur dan pemain luar liga seperti Seiya Suzuki belum lagi dalam permainan, dan mesti bermain lima inning terlebih dahulu sebelum mereka boleh ditambah (atau berada di mana-mana barangan). Dengan mengambil kira itu, anda mungkin mahu menangguhkan sehingga permulaan musim MLB sebenar sebelum memulakan mod Francais atau sebarang aktiviti berasaskan senarai. Jalan terbaik yang dimainkan pada ketika ini ialah Dinasti Berlian.

mlbts22 screenshot switch 002

Dan sekarang untuk beberapa berita buruk: MLB The Show 22 ialah kekacauan grafik pada Switch. Tera ini dijalankan pada Suis OLED dalam mod pegang tangan. Daripada apa yang saya dapat tahu, semua kandungan adalah sama seperti lelaran Xbox dan PlayStation, tetapi permainan di atas padang bergelut untuk dijalankan, dijatuhkan oleh kedua-dua framerate yang berdebar-debar dan kerlipan visual yang jelas. Apabila bola dimasukkan ke dalam permainan, saya sering terganggu oleh anomali grafik di latar belakang, seperti bahagian atas pagar yang mempunyai kesan cahaya strob apabila tekstur muncul masuk dan keluar. Syukurlah, pukulan dan pitching tidak terjejas oleh penurunan kadar bingkai yang ketara – bermakna ia bermain dengan baik – tetapi animasi pitcher hampir kelihatan digital. Penurunan kadar bingkai yang paling ketara berlaku apabila dalam momen penyiaran, seperti zum masuk pada pitcher selepas keluar.

Setakat penulisan ini, saya tidak mempunyai sebarang patch untuk dimuat turun (dan saya tidak tahu sama ada terdapat), tetapi akan ambil perhatian bahawa saya tidak boleh menyambung ke pelayan permainan pada masa ini. Saya hanya boleh memainkan mod luar talian seperti pameran, Road to the Show dan Francais.

Saya akan memainkan lebih banyak versi Switch pada hari-hari yang akan datang, tetapi saya beralih kembali ke PlayStation 5 untuk menyelam lebih mendalam ke dalam Diamond Dynasty, mod Franchise dan Road to the Show. Satu perkara yang saya mula perhatikan dengan berselang-seli antara perlawanan ini dan tahun lepas ialah bola kelihatan lebih berat sekarang. Sukar untuk menyatakan sejauh mana ia mempengaruhi permainan, tetapi mendapatkan kayu yang lemah pada bola terasa sedikit berbeza.

Hari ke-5:
Saya sentiasa menjadi peminat permainan tiga inning Diamond Dynasty yang lebih pendek, dan mod Mini Seasons baharu ialah pelaksanaan terbaik, menawarkan persaingan hebat terhadap pasukan dikawal CPU dan ganjaran yang bagus. Saya 21 perlawanan memasuki musim pertama saya, dan pada masa ini saya hanya perlawanan melebihi .500, namun akan membuat playoff empat pasukan jika musim berakhir di sini. Jika saya memenangi kejuaraan, saya menerima kad Evan Longoria (89) serta Bundle Kejohanan Berlian.

Di padang dalam permainan ini, saya melihat beberapa animasi pemadang yang licin yang mempengaruhi momentum pemain. Lawan CPU pada kesukaran All-Star masih boleh menghidupkan permainan yang sempurna dengan lebih kerap daripada yang sepatutnya, tetapi saya melihat sejumlah besar bobbles, hampir selalu untuk pemain dengan rating pemadang yang lebih rendah. Secara keseluruhan, permainan ini seimbang dengan baik, dan saya rasa seperti saya melihat hasil yang sesuai untuk masa ayunan dan pada sudut mana saya membuat sentuhan dengan bola. Sekali lagi, nampaknya terdapat lebih berat padanya, yang menjadikan pembumian lebih mudah dibaca dan trajektori yang lebih tepat dari dinding. Pemadang adalah hebat tahun lepas, dan edisi tahun ini ada di sana, mungkin sedikit lebih baik melalui animasi baharu yang telah dijahit oleh Sony ke dalam campuran.

Pengumpulan kad juga memberi ganjaran, memberikan aliran kad yang berterusan untuk misi yang telah diselesaikan. Setiap mod Diamond Dynasty menawarkan pelbagai tugas, sesetengahnya boleh diselesaikan dalam beberapa minit jika anda bermain permainan anda.

Saya masih belum meluangkan masa dalam Road to the Show, tetapi melakukan kekacauan dengan mod Francais. Di luar logik dan pilihan perdagangan yang dipertingkatkan, saya tidak melihat banyak perkara yang berbeza di sini, dan saya ragu saya akan dapat memberitahu banyak perkara memandangkan ia tidak menjadi cabutan besar untuk saya sejak beberapa ansuran terakhir.

Untuk hari keenam, saya berharap pelayan dapat bertahan dengan lebih baik supaya saya boleh menghabiskan lebih banyak masa dalam berbilang pemain. Saya juga akan menyelami Conquet untuk melihat ganjarannya.

We would like to say thanks to the author of this short article for this incredible web content

Dikemas kini: MLB The Show 22 – Semakan Sedang Dijalankan (Kini Dengan Tera Suis)


Discover our social media profiles , as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/